Familie, Relatii

Dove le arată unor mame cât de ușor le preiau fiicele toate complexele

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Dove a lansat o nouă campanie, prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă, asupra felului în care complexele părinților afectează percepția copiilor asupra propriul corp. Trăim timpuri diferite, în care copiii ajung de la vârste mici să se considere, prea grași sau prea slabi, și ajung astfel să dezvolte depresii însoțite de cruntele maladii: bulimie sau anorexie. Atunci când sunt mici sau la vârsta pubertății, copiii sunt foarte speriați de schimbările pe care le suferă corpul lor și sunt foarte vulnerabili. Orice remarcă răutăcioasă îi transforma în niște copii complexați, fără încredere în forţele proprii.

Dove a realizat un filmuleț în care a pus cinci mame să își scrie separat pe o listă ce le place cel mai mult la corpul lor, iar pe altă ce nu le place. Aceeași sarcină au avut-o de realizat și fiicele lor, care nu păreau să aibă mai mult de 10 ani. Ce credeți că a reieșit din urmă acestui experiment? Fetele aveau aceleași complexe ca și mamele lor. „Nu îmi place cum arată nasul şi brațele mele și nici ei nu îi plac ale ei.”, spunea o mamă care compara lista ei cu cea a fiicei. „Într-adevăr i-am spus și ei ce părțile ale corpului nu îmi plac și cred că mi-a preluat aceste complexe”.

Cercetătorii de la Dove au realizat un studiu în care s-a arătat că fetele întotdeauna își aleg un model de urmat. De la această persoană preiau tot ce ține de încrederea în propria persoană, felul în care se percepe și cât de mulțumită este de propriul aspect fizic și de cele mai multe ori acel model, este chiar mama lor. La fel se întâmplă și cu băieții care atunci când sunt mici, văd în tăticii lor adevărați eroi!
Acest film ne demonstrează că stima de sine trece de la o generație la alta. „O mamă, o mătușă, o profesoară, o soră, toate femeile, trebuie să își exprime cu încredere propria frumusețe, pentru a deveni un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare”, declară Jennifer Bremner, directorul de marketing Dove.

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm cu drag!

Sursa: Youtube, huffingtonpost.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Alege şi tu să spui NU nefericirii Nu este greu să supraviețuiești, însă când vei începe să-ți trăiești viața?
Tratamente simple pe care le poţi realiza acasă Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie aliment...
Cum să te relaxezi după o zi grea de muncă Ai avut parte de o zi grea la serviciu? Vezi ce trebuie să faci pentru a detașa cât mai ușor! Lasă-ți grijile la ușă și uită de ele!
O poză cât o mie de cuvinte – un pastor ce plânge din cauza sărăciei semenilor săi În această poză un pastor a fost surprins plângând şi implorând ajutorul pentru persoanele sărmane.
De ce a devenit divorţul un spectacol public? Ați observat cu câtă putere împarte un divorț lumea în două categorii de susţinători: pro el și pro ea?
Nu ne mai iubim ca la început…Ce e de făcut? Doar voi doi aveți puterea de a reaprinde flacăra iubirii. Este păcat să lăsați ca orgoliul să vă despartă! Nu renunțați la clipele frumoase petrecute împreună și luptați pentru relația voastră....
Cum să începi orice zi de luni în forță Săptămâna bună se cunoaște încă de luni dimineața, așa că ai grijă să ai parte de un start plin de energie!
Când trăiești în România șefilor răi şi nedrepți Acum câteva timp site-ul Forbes scria "Oamenii părăsesc managerii, nu compania!". Nici că se putea face o descriere mai bună a mediului toxic de muncă întâlnit în majoritatea firmelor din România!...
Dar pe ei cine îi ajută? Poveștile dramatice pe care le trăiesc bătrânii străzii! Și tu poți ajuta un bătrân al străzii, fără a-ți afecta bugetul personal. Cum? Depozitând frumos toată mâncarea rămasă, în loc să o mai arunci la gunoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *