Familie, Relatii

Dove le arată unor mame cât de ușor le preiau fiicele toate complexele

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Dove a lansat o nouă campanie, prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă, asupra felului în care complexele părinților afectează percepția copiilor asupra propriul corp. Trăim timpuri diferite, în care copiii ajung de la vârste mici să se considere, prea grași sau prea slabi, și ajung astfel să dezvolte depresii însoțite de cruntele maladii: bulimie sau anorexie. Atunci când sunt mici sau la vârsta pubertății, copiii sunt foarte speriați de schimbările pe care le suferă corpul lor și sunt foarte vulnerabili. Orice remarcă răutăcioasă îi transforma în niște copii complexați, fără încredere în forţele proprii.

Dove a realizat un filmuleț în care a pus cinci mame să își scrie separat pe o listă ce le place cel mai mult la corpul lor, iar pe altă ce nu le place. Aceeași sarcină au avut-o de realizat și fiicele lor, care nu păreau să aibă mai mult de 10 ani. Ce credeți că a reieșit din urmă acestui experiment? Fetele aveau aceleași complexe ca și mamele lor. „Nu îmi place cum arată nasul şi brațele mele și nici ei nu îi plac ale ei.”, spunea o mamă care compara lista ei cu cea a fiicei. „Într-adevăr i-am spus și ei ce părțile ale corpului nu îmi plac și cred că mi-a preluat aceste complexe”.

Cercetătorii de la Dove au realizat un studiu în care s-a arătat că fetele întotdeauna își aleg un model de urmat. De la această persoană preiau tot ce ține de încrederea în propria persoană, felul în care se percepe și cât de mulțumită este de propriul aspect fizic și de cele mai multe ori acel model, este chiar mama lor. La fel se întâmplă și cu băieții care atunci când sunt mici, văd în tăticii lor adevărați eroi!
Acest film ne demonstrează că stima de sine trece de la o generație la alta. „O mamă, o mătușă, o profesoară, o soră, toate femeile, trebuie să își exprime cu încredere propria frumusețe, pentru a deveni un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare”, declară Jennifer Bremner, directorul de marketing Dove.

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm cu drag!

Sursa: Youtube, huffingtonpost.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Află de ce nu mai ai chef de sex Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
Ești mai puternică decât crezi! De ce spun asta? Pentru că ți-ai demonstrat-o de atâtea ori! Acest articol te va ajuta să capeţi mai multă încredere în tine și te va face să îți privești reușitele cu alți ochi! în acest fel vei real...
M-ai înşelat? Cum să te iert dacă nu pot să uit? Poţi ierta infidelitatea? Ai avut parte de o asemenea experienţă nedorită? Împărtăşeşte cu noi povestea ta. Sfatul tău poate ajuta o persoană care, acum, trece prin ceea ce ai trecut tu.
Trucuri pentru cele mai reușite fotografii de nuntă Îți dorești să ai amintiri de neuitat de la nuntă? Vezi cum poți surprinde aceste momente unice din viață în cele mai reușite poze. Nu te lăsa doar pe mâna fotografului și vino și tu cu propunerile ta...
Iubirea pe internet: pro sau contra? Suntem tot mai acaparați de mediul cibernetic, iar mulți dintre noi "sfârșim" prin a ne găsi jumătatea în mediu online! Tu ce părere ai despre relațiile ce iau naștere pe internet?
Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea! Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.
Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?
O femeie fermecătoare nu urmează mulțimea. Este mereu ea însăși! Și atunci de unde atâtea buze țuguiate și silicoane?
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *