Familie, Relatii

Dove le arată unor mame cât de ușor le preiau fiicele toate complexele

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?

Dove a lansat o nouă campanie, prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă, asupra felului în care complexele părinților afectează percepția copiilor asupra propriul corp. Trăim timpuri diferite, în care copiii ajung de la vârste mici să se considere, prea grași sau prea slabi, și ajung astfel să dezvolte depresii însoțite de cruntele maladii: bulimie sau anorexie. Atunci când sunt mici sau la vârsta pubertății, copiii sunt foarte speriați de schimbările pe care le suferă corpul lor și sunt foarte vulnerabili. Orice remarcă răutăcioasă îi transforma în niște copii complexați, fără încredere în forţele proprii.

Dove a realizat un filmuleț în care a pus cinci mame să își scrie separat pe o listă ce le place cel mai mult la corpul lor, iar pe altă ce nu le place. Aceeași sarcină au avut-o de realizat și fiicele lor, care nu păreau să aibă mai mult de 10 ani. Ce credeți că a reieșit din urmă acestui experiment? Fetele aveau aceleași complexe ca și mamele lor. „Nu îmi place cum arată nasul şi brațele mele și nici ei nu îi plac ale ei.”, spunea o mamă care compara lista ei cu cea a fiicei. „Într-adevăr i-am spus și ei ce părțile ale corpului nu îmi plac și cred că mi-a preluat aceste complexe”.

Cercetătorii de la Dove au realizat un studiu în care s-a arătat că fetele întotdeauna își aleg un model de urmat. De la această persoană preiau tot ce ține de încrederea în propria persoană, felul în care se percepe și cât de mulțumită este de propriul aspect fizic și de cele mai multe ori acel model, este chiar mama lor. La fel se întâmplă și cu băieții care atunci când sunt mici, văd în tăticii lor adevărați eroi!
Acest film ne demonstrează că stima de sine trece de la o generație la alta. „O mamă, o mătușă, o profesoară, o soră, toate femeile, trebuie să își exprime cu încredere propria frumusețe, pentru a deveni un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare”, declară Jennifer Bremner, directorul de marketing Dove.

Vă mulțumim pentru vizită și vă mai așteptăm cu drag!

Sursa: Youtube, huffingtonpost.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

6 paşi care te vor transforma într-o persoană de succes Află care sunt secretele persoanelor de succes, sau cum să te transformi dintr-o persoană care are parte doar de eșecuri, într-una plină de reușite!
Şi-au umilit colegul fără a cunoaşte drama acestuia – videoclip impresionant Când şi-au dat seama de greşeala făcută, s-au hotărât să îl ajută şi iată ce videoclip frumos, inspirat dintr-o faptă reală, a rezultat.
Iubirea de părinte nu are limite – videoclip emoţionant Părintele, niciodată nu îţi va întoarce spatele şi va fi întotdeauna alături de tine. Să îi iubim, respectăm şi preţuim pe cei ce ne-au dat viaţă!
Horoscop săptămânal 20-26 octombrie 2014 Vărsătorii au parte de venituri suplimentare în timp ce racii se simt foarte încrezători în forțele proprii. Află mai multe!
Cum să te relaxezi după o zi grea de muncă Ai avut parte de o zi grea la serviciu? Vezi ce trebuie să faci pentru a detașa cât mai ușor! Lasă-ți grijile la ușă și uită de ele!
Greșeli pe care ea le face într-o relație Chiar dacă noi, femeile, ne simțim fără de greșeală, adică perfecte, în comparație cu bărbații, știm în sinea noastră ca lucrurile nu stau deloc așa.
O poză cât o mie de cuvinte – un pastor ce plânge din cauza sărăciei semenilor săi În această poză un pastor a fost surprins plângând şi implorând ajutorul pentru persoanele sărmane.
Nu ne mai iubim ca la început…Ce e de făcut? Doar voi doi aveți puterea de a reaprinde flacăra iubirii. Este păcat să lăsați ca orgoliul să vă despartă! Nu renunțați la clipele frumoase petrecute împreună și luptați pentru relația voastră....
De ce sunt mai fericiţi oamenii care îşi urmează visele? Nu îţi doreşti să faci şi tu parte din această categorie a oamenilor care luptă cu adevărat pentru ceea ce îşi doresc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *