Relatii

Cum să scapi de depresia de după sărbători

Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.

Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.

Luna cadourilor este cu siguranţă cea mai frumoasă perioadă a anului şi este inevitabil să nu cădem în depresie după ce ia sfârşit. Gândul că rebuie să ne reîntoarcem la serviciu, şcoală sau în ţara care ne-a „adoptat”, nu ne produce o prea mare fericire. Iată ce trebuie să faci pentru a trece mai uşor de această perioadă dificilă:

1. Spiritul sărbătorilor nu trebuie să dispară după luna decembrie

http://www.wall321.com/Nature/Snow/women_winter_snow_sad_anime_girls_1280x800_wallpaper_6361

www.wall321.com

În perioada sărbătorilor încercam să fim cu toţii mai buni. Nu mai trecem nepăsători pe lângă o mână întinsă, zâmbim mai mult, încercam să alegem cadourile perfecte şi ne transformăm parcă în cea mai bună versiune a noastră. Din nefericire, odată cu terminarea sărbătorilor, dispare şi această stare. Devenim nervoşi, stresaţi şi lăsăm ca anxietatea şi depresia să pună stăpânire pe noi. Cum ar fi dacă am încerca să ne păstrăm cât mai mult în suflet, spiritul Sărbătorilor? Dacă am zâmbi mai mult, chiar dacă gerul ne îngheaţă obrajii şi nasul, dacă am fi mai atenţi la nevoile celor din jurul nostru şi nu ne-am mai pune pe noi pe primul loc, depresia de după Sărbători nu ar mai exista. Am învăţa să trăim fericiţi în fiecare zi şi nu ne-am mai lăsa doborâţi atât de uşor. Nu uita: Nu ai nevoie de Sarbători pentru a fi fericit/ă cu adevărat!

2. Povesteşte-le colegilor despre cum ai petrecut Sărbătorile

learn.compactappliance.com

learn.compactappliance.com

Prin intermediul reţelelor de socializare, acum este foarte simplu să fim la curent cu tot ce fac prietenii sau colegii noştrii, însă haideţi să nu ne lăsăm închişi în această lume virtuală, şi să încercăm să comunicăm cât mai mult. Nimic nu va îndulci mai mult o zi de luni, decât rememorarea clipelor frumoase petrecute alături de cei dragi, de sărbători. Dacă mai adaugi la acestea şi o picanterie, entuziasmul şi râsul, vor alunga rapid depresia şi starea de supărare!

3. Plănuieşte-ţi cât mai multe ieşiri în aer liber

www.chatelaine.com

www.chatelaine.com

Din cauza lipsei de expunere la lumină, oamenii tind să devină mult mai depresivi iarna. Ei sunt mai dispuşi să resimtă o agravare a acestei stări în prima luni după Sărbători. Specialiştii ne recomandă să combatem aceste efecte prin mărirea expunerii la lumina naturală.

În timp săptămânii sau în weekend plănuieşte o ieşire în aer liber. Nimic nu va alunga mai repede depresia, decât plimbarea în aer rece sau o bătaie cu bulgări de zăpadă. Nu lăsa melancolia să te pătrundă şi nu te baricadă în casă!

4. Nu te mai stresa din cauza banilor cheltuiţi

www.terapiagerencial.com.ve

www.terapiagerencial.com.ve

Să zicem că spiritul sărbătorilor te-a cuprins prea tare şi ai cam exagerat în privinţa cheltuielilor. Dacă acest lucru ţi-a produs fericire, atât ţie cât şi celor dragi, şi nu ai mari probleme financiare, atunci te mai îngrijora inutil! Puţină economie, înainte de salariu nu strică!

5. Abordează altfel problema kilogramelor în plus de după sărbători

cum sa scapi rapid de depresia de dupa Sarbatori

Nu eşti singura persoană care s-a îngrăşat după sărbători. Chiar şi vedetele, care dau orice să arate cât mai perfect, s-au îngrăşat în această perioadă. Nu lăsa frustrarea să te cuprindă şi abordează cât mai optimist această problemă. O alimentaţie corectă, însoţită de câteva exerciţii te vor scăpa de aceste kilograme, în cel mai scurt timp!

Sursa foto principală: blog.levelupmovement.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

5 poze MOTIVANTE cu persoane care au SLĂBIT. Sunt de nerecunoscut! Pentru momentele când simți că ești la un pas să cedezi poftelor!
5 modalităţi de găsire a liniştii interioare Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcini...
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
Horoscop săptămânal: 02-08 februarie 2015 Berbecii sunt plini de energie, în timp ce Peștii au parte de multe realizări pe plan profesional. Află ce-ți rezervă astrele!
Cum se comportă cu tine în public spune totul despre relația voastră El ridică tonul vocii și începe să gesticuleze autoritar în timp ce ea își lasă privirea în jos rușinată…Nu vrea ca cei din jurul ei să-i citească dezamăgirea de pe chip. Cu siguranță ai asistat și tu...
Horoscop săptămânal 4-10 august 2014 Află tot ce îţi rezervă astrele!
Cum să începi orice zi de luni în forță Săptămâna bună se cunoaște încă de luni dimineața, așa că ai grijă să ai parte de un start plin de energie!
Află de ce nu mai ai chef de sex Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!
Horoscop săptămânal 18-24 august 2014 Află ce-ți rezervă astrele în această săptămână. Unele zodii au parte de schimbări atât pe plan profesional, cât și personal. Află dacă faci parte din acestea!
Reîntâlnirea emoționantă dintre Marina Abramovic și Ulay, la 22 de ani după despărțire O poveste de iubire adevărată, cu o reîntâlnire care te va emoţiona până la lacrimi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *