Relatii

Cum să scapi de depresia de după sărbători

Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.

Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.

Luna cadourilor este cu siguranţă cea mai frumoasă perioadă a anului şi este inevitabil să nu cădem în depresie după ce ia sfârşit. Gândul că rebuie să ne reîntoarcem la serviciu, şcoală sau în ţara care ne-a „adoptat”, nu ne produce o prea mare fericire. Iată ce trebuie să faci pentru a trece mai uşor de această perioadă dificilă:

1. Spiritul sărbătorilor nu trebuie să dispară după luna decembrie

http://www.wall321.com/Nature/Snow/women_winter_snow_sad_anime_girls_1280x800_wallpaper_6361

www.wall321.com

În perioada sărbătorilor încercam să fim cu toţii mai buni. Nu mai trecem nepăsători pe lângă o mână întinsă, zâmbim mai mult, încercam să alegem cadourile perfecte şi ne transformăm parcă în cea mai bună versiune a noastră. Din nefericire, odată cu terminarea sărbătorilor, dispare şi această stare. Devenim nervoşi, stresaţi şi lăsăm ca anxietatea şi depresia să pună stăpânire pe noi. Cum ar fi dacă am încerca să ne păstrăm cât mai mult în suflet, spiritul Sărbătorilor? Dacă am zâmbi mai mult, chiar dacă gerul ne îngheaţă obrajii şi nasul, dacă am fi mai atenţi la nevoile celor din jurul nostru şi nu ne-am mai pune pe noi pe primul loc, depresia de după Sărbători nu ar mai exista. Am învăţa să trăim fericiţi în fiecare zi şi nu ne-am mai lăsa doborâţi atât de uşor. Nu uita: Nu ai nevoie de Sarbători pentru a fi fericit/ă cu adevărat!

2. Povesteşte-le colegilor despre cum ai petrecut Sărbătorile

learn.compactappliance.com

learn.compactappliance.com

Prin intermediul reţelelor de socializare, acum este foarte simplu să fim la curent cu tot ce fac prietenii sau colegii noştrii, însă haideţi să nu ne lăsăm închişi în această lume virtuală, şi să încercăm să comunicăm cât mai mult. Nimic nu va îndulci mai mult o zi de luni, decât rememorarea clipelor frumoase petrecute alături de cei dragi, de sărbători. Dacă mai adaugi la acestea şi o picanterie, entuziasmul şi râsul, vor alunga rapid depresia şi starea de supărare!

3. Plănuieşte-ţi cât mai multe ieşiri în aer liber

www.chatelaine.com

www.chatelaine.com

Din cauza lipsei de expunere la lumină, oamenii tind să devină mult mai depresivi iarna. Ei sunt mai dispuşi să resimtă o agravare a acestei stări în prima luni după Sărbători. Specialiştii ne recomandă să combatem aceste efecte prin mărirea expunerii la lumina naturală.

În timp săptămânii sau în weekend plănuieşte o ieşire în aer liber. Nimic nu va alunga mai repede depresia, decât plimbarea în aer rece sau o bătaie cu bulgări de zăpadă. Nu lăsa melancolia să te pătrundă şi nu te baricadă în casă!

4. Nu te mai stresa din cauza banilor cheltuiţi

www.terapiagerencial.com.ve

www.terapiagerencial.com.ve

Să zicem că spiritul sărbătorilor te-a cuprins prea tare şi ai cam exagerat în privinţa cheltuielilor. Dacă acest lucru ţi-a produs fericire, atât ţie cât şi celor dragi, şi nu ai mari probleme financiare, atunci te mai îngrijora inutil! Puţină economie, înainte de salariu nu strică!

5. Abordează altfel problema kilogramelor în plus de după sărbători

cum sa scapi rapid de depresia de dupa Sarbatori

Nu eşti singura persoană care s-a îngrăşat după sărbători. Chiar şi vedetele, care dau orice să arate cât mai perfect, s-au îngrăşat în această perioadă. Nu lăsa frustrarea să te cuprindă şi abordează cât mai optimist această problemă. O alimentaţie corectă, însoţită de câteva exerciţii te vor scăpa de aceste kilograme, în cel mai scurt timp!

Sursa foto principală: blog.levelupmovement.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Carmen Stănescu: “Un popor este civilizat atunci când își respectă bătrânii” Nu uita că peste 20-30 de ani nici tu nu o să mai fii în floarea vieții.
Nu judeca niciodată o carte după copertă! Ce poveste credeți că ascunde acest „urs” în s... Cum ai reacționa dacă la un moment dat, te-ai intersecta cu un urs de pluș ce și-ar întinde călduros brațele să te îmbrățișeze?
Și ce dacă sunt divorțată! Doar nu am murit! Sau da? Imensă este drama prin care trec femeile divorțate datorită stigmatizării practicate, în continuare, și de societatea modernă.
Ce nu ai voie să faci de Dragobete: superstiții și tradiții Nu vom lăsa ca Dragobetele sau Cupidonul nostru românesc să fie umbrit de occidentalul Valentine's day și astfel vă vom prezenta cele mai frumoase tradiții ale acestei zi de sărbătorire a iubirii....
Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?
Dar pe ei cine îi ajută? Poveștile dramatice pe care le trăiesc bătrânii străzii! Și tu poți ajuta un bătrân al străzii, fără a-ți afecta bugetul personal. Cum? Depozitând frumos toată mâncarea rămasă, în loc să o mai arunci la gunoi!
Românilor le pasă de capra vecinului, în timp ce a lor moare de foame Sau despre cum ne abatem de la drumul principal şi ne pierdem în detalii inutile!
Horoscop săptămânal: 9-15 februarie 2015 Romantismul este la putere, mulți nativi alegând să facă marele pas. Află ce îți rezervă astrele în această săptămână!
Ești mai puternică decât crezi! De ce spun asta? Pentru că ți-ai demonstrat-o de atâtea ori! Acest articol te va ajuta să capeţi mai multă încredere în tine și te va face să îți privești reușitele cu alți ochi! în acest fel vei real...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *