Relatii, Sanatate

Cum să previi depresia în mod natural

Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!

Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!

Există mai multe tipuri de depresie, care afectează atât femeile cât și bărbații, în diferite moduri. Această complexă boala trebuie depistată cât mai devreme, pentru a o putea ține sub control.

Care sunt principalele semne ale depresiei?

Ca orice boală și depresia prezintă anumite semne care o dau cu ușurință de gol. Acestea sunt:

 • pesimismul
 • sentimentul de singurătate
 • lipsa de energie
 • senzația de neputință (persoanele depresive se simt inutile)
 • lipsa de interes în menținerea unei rutine zilnice
 • iritabilitate
 • dureri nejustificate ale corpului (care cresc în intensitate odată cu progresarea depresiei)
 • boli digestive
 • poftă exagerată de mâncare sau lipsa acesteia
 • insomnie sau senzație permanentă de somnolență (pe perioade lungi de timp)
 • în cele mai grave cazuri, din nefericire se instalează și gândurile sinucigașe.

Dacă te regăsești în majoritatea simptomelor de mai sus cel mai bine este să apelezi la un specialist, să recunoști că ai o problemă emoțională și de ce nu, aruncă-ți privirea spre ce îți oferă natură.

Cum prevenim apariția depresiei?

Din fericire, această afecțiune poate fi ținută la distanță prin următoarele metode:

1. Încearcă să mănânci cât mai sănătos

Alimentația are un rol esențial în menținerea unui psihic de fier, așa că trebuie să acorzi o importanță sporită acestui subiect. O dietă sănătoasă bazată pe cât mai multe fructe și legume, te va ajuta să ții depresia în mod natural la distanță, în timp ce junk food-ul (burgeri, pizza, fast food-ul) te va împinge tot mai mult în brațele acestei maladii.

2. Evită consumul de alcool

Multe persoane, atunci când sunt depresive, tind să se refugieze în alcool. Mai grav este faptul că persoanele care nu au probleme de genul, dar care consumă cantități mari de alcool, sunt predispuse la depresie. Nu uita, viciile (alcoolul, tutunul, drogurile) crează o dependenţă ucigașă și nu fac altceva decât să te afunde și mai mult în abisul depresiei.

3. Evită gândirea pesimistă

Și ce dacă alții au mai mult decât tine? Ce contează că ai fost neîndreptățit la locul de muncă? Toate eșecurile de care ai avut parte de-a lungul vieții trebuie să te transforme într-o persoană mai puternică! Învață câte ceva din fiecare astfel de experiență și nu te lasă ușor împins/ă în brațele depresiei. Aceasta vine la pachet cu pierderea respectului de sine, a ambiției și a dorinței de a reuși în viață, a tuturor ţelurilor și astfel vei ajunge doar o umbră a persoanei puternice care ai fost în trecut!

4. Plimbă-te cât mai mult și nu uita de exerciții

Ai grijă să respecți cele minim 30 de minute de mișcare zilnică. În acest fel îți vei menține atât fizicul, cât și psihicul cât mai sănătos. Plimbările zilnice îți vor tonifia picioarele și îți vor elibera creierul de toate gândurile și grijile apăsătoare. Yoga este la fel de benefică atât pentru corp, dar mai ales pentru psihic, așa că dacă vrei să ții depresia la distanță, apucă-te de acest sport.

5. Încearcă să te relaxezi mai mult

Trăim cu toții timpuri grele, în care ni se cere să realizăm cât mai multe sarcini și astfel momentele noastre de odihnă se reduc. Încearcă să profiți din plin de momentele libere și relaxează-te. Fie că alegi să tragi un pui de somn, sau să faci o baie îndelungată, ai grijă să îți acorzi săptămânal astfel de răgaz. În acest fel îți vei încărca bateriile și vei face loc doar gândurile benefice.

6. Zâmbește mai des

Nu te costă nimic să faci acest lucru, așa că ai grijă să zâmbești și să râzi în fiecare zi. Nu există leac mai mare pentru depresia că terapia prin râs!

7. Evită stresul

Cu toții știm că stresul este una din cauzele apariției depresiei, așa că încearcă să îl eviți pe cât posibil. O atitudine calmă te va ajuta să înfrunți cu succes o problemă, în timp ce stresul te va conduce spre eșec. Dacă știi că ești mai stresat/ă din fire, consuma cât mai multe ceaiuri relaxante (de verbina, valeriană, tei, sunătoare etc).

Nu uita că depresia poate fi învinsă doar cu multă voința, determinare și ambiție (din partea ta)!

Sursa foto: www.hospitalsoup.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ce nu ai voie să faci de Dragobete: superstiții și tradiții Nu vom lăsa ca Dragobetele sau Cupidonul nostru românesc să fie umbrit de occidentalul Valentine's day și astfel vă vom prezenta cele mai frumoase tradiții ale acestei zi de sărbătorire a iubirii....
Românilor le pasă de capra vecinului, în timp ce a lor moare de foame Sau despre cum ne abatem de la drumul principal şi ne pierdem în detalii inutile!
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Carmen Stănescu: “Un popor este civilizat atunci când își respectă bătrânii” Nu uita că peste 20-30 de ani nici tu nu o să mai fii în floarea vieții.
Multiplele beneficii ale lavandei pentru sănătate Află cum te scapă rapid de stres, anxietate și depresie redându-ți calmul interior de care ai atâta nevoie.
Clătite dietetice cu ovăz, afine şi căpşuni – ideale pentru silueta ta Îţi plac foarte mult clătitele, însă le eviţi de teamă să nu te îngraşi? Încearcă şi tu următoarea reţetă!
Eșecul, calea sigură către succes Prin exemplificarea unor personalități care au avut parte de eșec la începutul carierei, sper că vei reuşi să vezi succesul care se ascunde în spatele fiecărei nereuşite de care ai parte.
Remedii naturiste pentru durerile de spate Folosește remediile naturiste pe bază de ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de eucalipt, ulei de camfor și gheara diavolului pentru a scăpa de durerile de spate.
Rândurile emoționante postate pe facebook de o mamă umilită pe plajă După ce s-a abținut cu greu să nu plângă în fața celor care o batjocoreau, odată ajunsă acasă, aceasta s-a decis să le adreseze o scrisoare deschisă pe site-ul de socializare.
Top 3 băuturi care te ajută să obții un abdomen plat Ingredientele din aceste băuturi sunt cei mai mari inamici ai grăsimii de pe abdomen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *