Relatii, Sanatate

Cum să previi depresia în mod natural

Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!

Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!

Există mai multe tipuri de depresie, care afectează atât femeile cât și bărbații, în diferite moduri. Această complexă boala trebuie depistată cât mai devreme, pentru a o putea ține sub control.

Care sunt principalele semne ale depresiei?

Ca orice boală și depresia prezintă anumite semne care o dau cu ușurință de gol. Acestea sunt:

 • pesimismul
 • sentimentul de singurătate
 • lipsa de energie
 • senzația de neputință (persoanele depresive se simt inutile)
 • lipsa de interes în menținerea unei rutine zilnice
 • iritabilitate
 • dureri nejustificate ale corpului (care cresc în intensitate odată cu progresarea depresiei)
 • boli digestive
 • poftă exagerată de mâncare sau lipsa acesteia
 • insomnie sau senzație permanentă de somnolență (pe perioade lungi de timp)
 • în cele mai grave cazuri, din nefericire se instalează și gândurile sinucigașe.

Dacă te regăsești în majoritatea simptomelor de mai sus cel mai bine este să apelezi la un specialist, să recunoști că ai o problemă emoțională și de ce nu, aruncă-ți privirea spre ce îți oferă natură.

Cum prevenim apariția depresiei?

Din fericire, această afecțiune poate fi ținută la distanță prin următoarele metode:

1. Încearcă să mănânci cât mai sănătos

Alimentația are un rol esențial în menținerea unui psihic de fier, așa că trebuie să acorzi o importanță sporită acestui subiect. O dietă sănătoasă bazată pe cât mai multe fructe și legume, te va ajuta să ții depresia în mod natural la distanță, în timp ce junk food-ul (burgeri, pizza, fast food-ul) te va împinge tot mai mult în brațele acestei maladii.

2. Evită consumul de alcool

Multe persoane, atunci când sunt depresive, tind să se refugieze în alcool. Mai grav este faptul că persoanele care nu au probleme de genul, dar care consumă cantități mari de alcool, sunt predispuse la depresie. Nu uita, viciile (alcoolul, tutunul, drogurile) crează o dependenţă ucigașă și nu fac altceva decât să te afunde și mai mult în abisul depresiei.

3. Evită gândirea pesimistă

Și ce dacă alții au mai mult decât tine? Ce contează că ai fost neîndreptățit la locul de muncă? Toate eșecurile de care ai avut parte de-a lungul vieții trebuie să te transforme într-o persoană mai puternică! Învață câte ceva din fiecare astfel de experiență și nu te lasă ușor împins/ă în brațele depresiei. Aceasta vine la pachet cu pierderea respectului de sine, a ambiției și a dorinței de a reuși în viață, a tuturor ţelurilor și astfel vei ajunge doar o umbră a persoanei puternice care ai fost în trecut!

4. Plimbă-te cât mai mult și nu uita de exerciții

Ai grijă să respecți cele minim 30 de minute de mișcare zilnică. În acest fel îți vei menține atât fizicul, cât și psihicul cât mai sănătos. Plimbările zilnice îți vor tonifia picioarele și îți vor elibera creierul de toate gândurile și grijile apăsătoare. Yoga este la fel de benefică atât pentru corp, dar mai ales pentru psihic, așa că dacă vrei să ții depresia la distanță, apucă-te de acest sport.

5. Încearcă să te relaxezi mai mult

Trăim cu toții timpuri grele, în care ni se cere să realizăm cât mai multe sarcini și astfel momentele noastre de odihnă se reduc. Încearcă să profiți din plin de momentele libere și relaxează-te. Fie că alegi să tragi un pui de somn, sau să faci o baie îndelungată, ai grijă să îți acorzi săptămânal astfel de răgaz. În acest fel îți vei încărca bateriile și vei face loc doar gândurile benefice.

6. Zâmbește mai des

Nu te costă nimic să faci acest lucru, așa că ai grijă să zâmbești și să râzi în fiecare zi. Nu există leac mai mare pentru depresia că terapia prin râs!

7. Evită stresul

Cu toții știm că stresul este una din cauzele apariției depresiei, așa că încearcă să îl eviți pe cât posibil. O atitudine calmă te va ajuta să înfrunți cu succes o problemă, în timp ce stresul te va conduce spre eșec. Dacă știi că ești mai stresat/ă din fire, consuma cât mai multe ceaiuri relaxante (de verbina, valeriană, tei, sunătoare etc).

Nu uita că depresia poate fi învinsă doar cu multă voința, determinare și ambiție (din partea ta)!

Sursa foto: www.hospitalsoup.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
The Boomerang Effect – Un videoclip excepțional ce te va face un om mai bun! În acest videoclip veţi vedea cum o faptă bună nu rămâne niciodată nerăsplătita. Încearcă să fii mai bun, să ierţi şi să ajuţi şi vei observa cum tot Universul ţi se aliază şi vei avea parte şi tu la ...
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Cum să fii mai fericită prin 5 obiceiuri zilnice Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Învață cum să capeți mai multă încredere în tine Lipsa de încredere este cel mai mare dușman al tău, deoarece te împiedică să ai succes. Nu îi mai permite să îți dirijeze viața, ia atitudine și învinge-o!
Remedii naturale pentru durerile de dinţi Te dor dinţii şi nu poţi ajunge în cel mai scurt timp la dentist? Metodele naturale îţi sar în ajutor şi astfel îţi pot fi de mare folos!
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
Horoscop săptămânal 20-26 octombrie 2014 Vărsătorii au parte de venituri suplimentare în timp ce racii se simt foarte încrezători în forțele proprii. Află mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *