Relatii

Cum să îi alegi inelul de logodnă perfect

Te-ai hotărât să o ceri în căsătorie, însă nu știi ce model de inel să-i alegi? Următorul articol îți va fi de mare folos!

Te-ai hotărât să o ceri în căsătorie, însă nu știi ce model de inel să-i alegi? Următorul articol îți va fi de mare folos!

Chiar dacă pagina se numește „de gen feminin”, știm că avem și domni care ne citesc și dorim să le venim în ajutor. Nu de alta, dar când ne gândim cât de bine le vor prinde aceste sfaturi și cât de fericite vor fi viitoarele miresici, nu ne-am putut abține să nu îi îndrumăm pe cavalerii noștri.

Așadar, dacă ți-ai făcut curaj și vrei să-i cumperi singur inelul de logodnă, iată ce trebuie să știi înainte de a merge la un magazin de bijuterii:

1. Ce mărime poartă?

Acest criteriu este cel mai important. Nu cred îți vei dori să umbrești frumosul moment de cerere în căsătorie, cu un inel prea mic sau cu unul care să îi cadă de pe deget. În caz că îi știi mărimea, atunci ești un norocos.

Ce se întâmplă însă dacă faci parte din cealaltă categorie? Pentru a alege mărimea potrivită, ai mai multe opțiuni:

 • îi poți împrumuta un inel din cutia de bijuterii. Trebuie să fii foarte atent la ce inel alegi. Nu vei vrea să ai o surpriză când vei constata că inelul respectiv nu îl poartă pe inelar, ci pe celelalte degete. Odată ajuns la bijuterie, nu trebuie să-ți faci probleme, căci acolo vei găsi instrumentele necesare de stabilire exactă a măsurii inelului respectiv. În funcție de acea mărime, vei putea alege inelul de logodnă dorit;
 • mulți bărbați aleg să ia măsură de inel, pe degetele proprii. Aceștia aleg, de cele mai multe ori, să se joace cu inelul iubitei și atunci când nu este atentă, îl pun repede pe un deget. Aici trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

– să nu uite degetul pe care au probat inelul respectiv;

– să ia în calcul dacă au probleme cu circulația și li se umflă degetele (persoanele cu probleme de circulație, pot avea diferențe chiar și de 2-3 numere la degete, mai ales în sezonul rece, când au parte de schimbări bruște de temperaturi.) Dacă faci parte din această categorie, trebuie să știi că este destul de riscant să alegi măsura pe degetul tău;

– să țină cont dacă inelul a intrat pe deget și dacă nu, unde s-a oprit. Este foarte important, dacă respectivul inel, trece sau nu de nodul degetului. Acest detaliu poate părea nesemnificativ, însă în realitate se traduce printr-o diferența mare de numere.

2. Ce model de inel trebuie să alegi?

Aici trebuie să încerci să ții cât mai mult cont de preferințele iubitei, astfel:

 • inelele solitaire sunt cele mai potrivite pentru cererea în căsătorie. Acestea scot în evidență frumusețea unei singure pietre. Dacă știi că viitoarea soție este adepta inelelor cu o singură piatră, atunci alege un astfel de model;
 • acum sunt la modă și inelele cu mai multe pietre sau cu șine antistres. Înainte de alegerea unui astfel de model, trebuie să iei în calcul și ce fel de job are iubita ta (inelele cu șine antistres sau cu mai multe pietre sunt mai sensibile în comparație cu cele cu o singură piatră). Nu îți vei dori ca după un an inelul să necesite reparații, căci se spune că inelul de logodnă trebuie să fie ales pe viață.
 • trebuie așadar, să observi ce fel de inele poarta, mai finuțe, mai opulente, cu o singură piatră, cu mai multe, etc. Dacă nu reușești să-i stabilești un stil anume poți ține cont de grosimea și lungimea degetelor. O piatră mare va arăta inestetic pe degetele subțiri, în timp ce un inel foarte fin nu va arăta bine pe degetele mai groase.

3. Ce culoare și tip de aur să alegi?

În privința culorii inelului, lucrurile sunt simple:

 • dacă în cutia ei de bijuterii predomină bijuteriile din aur galben, atunci optează pentru un inel de logodnă din aur galben;
 • dacă vei vedea multe bijuterii din argint sau aur alb, optează atunci pentru aurul alb.

În privința culorii și a tipului de pietre, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

 • în general inelele de logodnă nu au pietrele colorate (însă nuanțele de turcoaz, champagne, etc. pot fi foarte aspectuoase);
 • alege tipul de pietre în funcție de bugetul pe care îl deții (diamant, safir, rubin, smarald, zirconiu, etc).

În privința tipului de aur, trebuie să ții cont de următoarele sfaturi:

 • aurul de 14 k are mai puține părți din aur și acest lucru îi afectează nuanța și strălucirea (în proporție destul de mică). Datorită concentrației mai mare a celorlalte tipuri de aliaje, aurul de 14 k este mai rezistent decât cel de 18 kș
 • aurul de 18 k are un luciu mult mai evidențiat decât cel de 14 k însă, așa cum scriam și mai sus, este mai moale decât acesta, lucru ce îi afectează rezistența.

Alte sfaturi utile:

 • atunci când achiziționezi un inel de logodnă, întreabă dacă îl poți schimba (în caz că nu este pe placul iubitei);
 • cere întotdeauna certificatul de atestare a calității aurului și a pietrelor și pune-ți iubita să citească instrucțiunile de folosire. Va avea un inel de logodnă frumos pentru o perioadă mare de timp, dacă va ține cont de cele mai importante sfaturi: să îl scoată atunci când realizează treburile casnice, când își face duș, îl ferește de produse chimice, parfumuri, machiaje, etc;
 • trebuie să mai ții cont de faptul că inelele care au șine antistres, sau cele cu foarte multe pietre, în special pe lateral, nu se pot modifica.
 • în celelalte cazuri, modificarea unui inel se poate realiza doar atunci când există o diferență mică de numere. În cazul inelelor cu diferențe mari de numere nu se mai poate face nimic, deoarece la o eventuală modificare, inelul va arăta inestetic (va căpăta un aspect oval);
 • analizează cu mare atenție modelul inelului, uită-te dacă gheruțele sunt egale și dacă piatra este bine fixată. Nu îți vei dori să ai parte de surprize neplăcute;
 • la final alege o cutie, în care să pui inelul de logodnă.

Sperăm că ți-a fost de folos acest articol. Dacă ai întrebări, ni le poți adresa mai jos. Te asteptăm cu povestea completă despre cum ai ales s-o ceri de nevastă.

Mult succes și casă de piatră!

Sursa foto: media.salon.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Află cum să-ți păstrezi armonia în relație Fericirea este o opțiune pe care și cuplul vostru trebuie s-o aleagă! Nu credeți că meritați să aveți parte, amândoi, de armonie și înțelegere?
Ce să faceți de Valentine’s Day – 7 idei inedite Mare bucurie trebuie să fie în sufletele îndrăgostiților a căror zi specială cade, în acest an, într-una de weekend! Iată câteva idei din care să te inspiri pentru sărbătorirea acestei zile....
Cum să scapi de depresia de după sărbători Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.
Și ce dacă sunt divorțată! Doar nu am murit! Sau da? Imensă este drama prin care trec femeile divorțate datorită stigmatizării practicate, în continuare, și de societatea modernă.
Cum să începi orice zi de luni în forță Săptămâna bună se cunoaște încă de luni dimineața, așa că ai grijă să ai parte de un start plin de energie!
Horoscop săptămânal 18-24 august 2014 Află ce-ți rezervă astrele în această săptămână. Unele zodii au parte de schimbări atât pe plan profesional, cât și personal. Află dacă faci parte din acestea!
Mesajul emoționant găsit de niște oameni într-o sticlă pe plajă Sper că această poveste îi va ajuta pe toți care au pierdut pe cineva drag!
5 modalităţi de găsire a liniştii interioare Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcini...
Învaţă cum să alungi mai repede supărarea Nu ai chef de nimic? Ţi se pare că toată lumea s-a întors pe dos? Simţi că te lupţi cu morile de vânt şi acest lucru îţi cauzează o profundă stare de nemulţumire, dezamăgire şi supărare?...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *