Relatii

Cum să fii mai fericită prin 5 obiceiuri zilnice

Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Nu trebuie să aştepţi o excursie la Paris sau să câştigi la loterie, pentru a fi mai fericită! Noi cercetări arată că obiceiurile mici de zi cu zi, fac diferența în capacitatea de a cultiva o atitudine pozitivă. Include în rutina ta zilnică aceste mici schimbări ce au menirea de a te binedispune:

1. Ceaiul verde

Începe ziua cu o ceaşcă de ceai verde. Oamenii ce îl consumă zilnic, sunt cu 44 % mai puţin predispuşi la depresie, făţă de cei care nu au acest obicei. Cum este posibil acest lucru? Ceaiul verde conţine tiamina ce stimulează eliberarea de serotonină, ce se recomandă a fi hormonul fericirii.

2. Detoxifierea de la prânz

Consumă ca şi garnitură cât mai multe fructe şi legume proaspete, pentru a elimina toate toxinele din organism. Limitează-te atunci când vine vorba de prăjeli, zahăr sau mâncare procesată. Femeile ce abordează un astfel de regim sunt foarte optimiste, eficiente şi depresia le ocoleşte.

3. Plimbarea vioaie

O plimbare în parc într-un ritm mai alert, ajută la producerea de endorfine. O singură sesiune de 20 de minute, stimulează spiritele până la 12 ore.

4. Asigură-ţi porţia de fier la cină

Se recomandă consumul a minim 18 mg de fier, aşa că pentru a-ţi asigura această doza manâncă: spanac, linte, fasole, naut şi soia. Aceste 5 tipuri de legume conţin cele mai mari cantităţi de fier.

5. Concentrează-te asupra realizărilor

În fiecare seară, scrie pe o hârtie despre trei lucruri ce ţi-au mers bine în timpul zilei. Nu contează cât de minore sunt, dacă simţi că se încadrează la aspecte pozitive şi benefice, notează-le.
De ce trebuie să realizezi această scurtă lista?
Seara, când te aşezi în pat, înainte să adormi îţi treci prin filtrul gândirii toate acţiunile zilei ce tocmai s-a încheiat. Fără să vrei, te gândeşti doar la probleme şi la modul in care să le rezolvi pe viitor şi uiţi cu desăvârşire de realizări. Prin notarea lucrurilor pozitive, vei deveni tot mai conştientă de cât de mult control poţi să ai asupra acţiunilor tale şi că de fapt tu îţi alegi cum vrei să fii: fericită (pozitivă) sau tristă (negativistă şi implicit depresivă).

Sursa: art. Prevention + foto 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Învaţă cum să alungi mai repede supărarea Nu ai chef de nimic? Ţi se pare că toată lumea s-a întors pe dos? Simţi că te lupţi cu morile de vânt şi acest lucru îţi cauzează o profundă stare de nemulţumire, dezamăgire şi supărare?...
Horoscop săptămânal 18-24 august 2014 Află ce-ți rezervă astrele în această săptămână. Unele zodii au parte de schimbări atât pe plan profesional, cât și personal. Află dacă faci parte din acestea!
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...
Află de ce nu mai ai chef de sex Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!
Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...
Horoscop săptămânal 20-26 octombrie 2014 Vărsătorii au parte de venituri suplimentare în timp ce racii se simt foarte încrezători în forțele proprii. Află mai multe!
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
Pune-i femeii un ruj roșu pe buze și va avea lumea la picioare Sau despre cum să ai mai multă încredere în tine!
Cum să începi orice zi de luni în forță Săptămâna bună se cunoaște încă de luni dimineața, așa că ai grijă să ai parte de un start plin de energie!
Horoscop săptămânal: 9-15 februarie 2015 Romantismul este la putere, mulți nativi alegând să facă marele pas. Află ce îți rezervă astrele în această săptămână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *