Relatii

Cum să fii mai fericită prin 5 obiceiuri zilnice

Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Nu trebuie să aştepţi o excursie la Paris sau să câştigi la loterie, pentru a fi mai fericită! Noi cercetări arată că obiceiurile mici de zi cu zi, fac diferența în capacitatea de a cultiva o atitudine pozitivă. Include în rutina ta zilnică aceste mici schimbări ce au menirea de a te binedispune:

1. Ceaiul verde

Începe ziua cu o ceaşcă de ceai verde. Oamenii ce îl consumă zilnic, sunt cu 44 % mai puţin predispuşi la depresie, făţă de cei care nu au acest obicei. Cum este posibil acest lucru? Ceaiul verde conţine tiamina ce stimulează eliberarea de serotonină, ce se recomandă a fi hormonul fericirii.

2. Detoxifierea de la prânz

Consumă ca şi garnitură cât mai multe fructe şi legume proaspete, pentru a elimina toate toxinele din organism. Limitează-te atunci când vine vorba de prăjeli, zahăr sau mâncare procesată. Femeile ce abordează un astfel de regim sunt foarte optimiste, eficiente şi depresia le ocoleşte.

3. Plimbarea vioaie

O plimbare în parc într-un ritm mai alert, ajută la producerea de endorfine. O singură sesiune de 20 de minute, stimulează spiritele până la 12 ore.

4. Asigură-ţi porţia de fier la cină

Se recomandă consumul a minim 18 mg de fier, aşa că pentru a-ţi asigura această doza manâncă: spanac, linte, fasole, naut şi soia. Aceste 5 tipuri de legume conţin cele mai mari cantităţi de fier.

5. Concentrează-te asupra realizărilor

În fiecare seară, scrie pe o hârtie despre trei lucruri ce ţi-au mers bine în timpul zilei. Nu contează cât de minore sunt, dacă simţi că se încadrează la aspecte pozitive şi benefice, notează-le.
De ce trebuie să realizezi această scurtă lista?
Seara, când te aşezi în pat, înainte să adormi îţi treci prin filtrul gândirii toate acţiunile zilei ce tocmai s-a încheiat. Fără să vrei, te gândeşti doar la probleme şi la modul in care să le rezolvi pe viitor şi uiţi cu desăvârşire de realizări. Prin notarea lucrurilor pozitive, vei deveni tot mai conştientă de cât de mult control poţi să ai asupra acţiunilor tale şi că de fapt tu îţi alegi cum vrei să fii: fericită (pozitivă) sau tristă (negativistă şi implicit depresivă).

Sursa: art. Prevention + foto 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum pregătim o masă de Sărbători cu bani puțini Cine spune că nu poți organiza o masă bogată de Sărbători, atunci când nu ai prea mulți bani? Ține cont de următoarele sfaturi și astfel te vei încadra în bugetul de care dispui!
Horoscop săptămânal: 02-08 februarie 2015 Berbecii sunt plini de energie, în timp ce Peștii au parte de multe realizări pe plan profesional. Află ce-ți rezervă astrele!
Zâmbeşte, astăzi întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fericirii Astăzi, 20 martie, se sărbătoreşte pentru a doua oară în lume Ziua Fericirii.
„Suspended cofee” sau „cafea în aşteptare” a ajuns şi în România Îţi începi fiecare dimineaţă cu savurarea unei cafele? Atunci cu siguranţă îţi va plăcea următoarea poveste bazată pe un eveniment real.
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Scoate-ți feminitatea la suprafață și fii cuceritoare Îți plac persoanele care reușesc să îți aducă zâmbetul pe buze doar prin simpla apariție? Dorești să fii și tu la fel? Află cum trebuie să procedezi în următorul articol.
Cum să treci peste emoțiile de la interviul de angajare Emoțiile te copleșesc de fiecare dată când te prezinți la un interviu? Mâinile încep să îți tremure necontrolat, cuvintele ți se opresc în gât și te blochezi? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ...
Mesajul emoționant găsit de niște oameni într-o sticlă pe plajă Sper că această poveste îi va ajuta pe toți care au pierdut pe cineva drag!
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *