Relatii

Cum să fii mai fericită prin 5 obiceiuri zilnice

Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Nu trebuie să aştepţi o excursie la Paris sau să câştigi la loterie, pentru a fi mai fericită! Noi cercetări arată că obiceiurile mici de zi cu zi, fac diferența în capacitatea de a cultiva o atitudine pozitivă. Include în rutina ta zilnică aceste mici schimbări ce au menirea de a te binedispune:

1. Ceaiul verde

Începe ziua cu o ceaşcă de ceai verde. Oamenii ce îl consumă zilnic, sunt cu 44 % mai puţin predispuşi la depresie, făţă de cei care nu au acest obicei. Cum este posibil acest lucru? Ceaiul verde conţine tiamina ce stimulează eliberarea de serotonină, ce se recomandă a fi hormonul fericirii.

2. Detoxifierea de la prânz

Consumă ca şi garnitură cât mai multe fructe şi legume proaspete, pentru a elimina toate toxinele din organism. Limitează-te atunci când vine vorba de prăjeli, zahăr sau mâncare procesată. Femeile ce abordează un astfel de regim sunt foarte optimiste, eficiente şi depresia le ocoleşte.

3. Plimbarea vioaie

O plimbare în parc într-un ritm mai alert, ajută la producerea de endorfine. O singură sesiune de 20 de minute, stimulează spiritele până la 12 ore.

4. Asigură-ţi porţia de fier la cină

Se recomandă consumul a minim 18 mg de fier, aşa că pentru a-ţi asigura această doza manâncă: spanac, linte, fasole, naut şi soia. Aceste 5 tipuri de legume conţin cele mai mari cantităţi de fier.

5. Concentrează-te asupra realizărilor

În fiecare seară, scrie pe o hârtie despre trei lucruri ce ţi-au mers bine în timpul zilei. Nu contează cât de minore sunt, dacă simţi că se încadrează la aspecte pozitive şi benefice, notează-le.
De ce trebuie să realizezi această scurtă lista?
Seara, când te aşezi în pat, înainte să adormi îţi treci prin filtrul gândirii toate acţiunile zilei ce tocmai s-a încheiat. Fără să vrei, te gândeşti doar la probleme şi la modul in care să le rezolvi pe viitor şi uiţi cu desăvârşire de realizări. Prin notarea lucrurilor pozitive, vei deveni tot mai conştientă de cât de mult control poţi să ai asupra acţiunilor tale şi că de fapt tu îţi alegi cum vrei să fii: fericită (pozitivă) sau tristă (negativistă şi implicit depresivă).

Sursa: art. Prevention + foto 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Această melodie îţi va însenina ziua Ascultă cât de bine cânta acest chitarist! Ţi se va face pielea de găină!
Cum să treci peste emoțiile de la interviul de angajare Emoțiile te copleșesc de fiecare dată când te prezinți la un interviu? Mâinile încep să îți tremure necontrolat, cuvintele ți se opresc în gât și te blochezi? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ...
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Românilor le pasă de capra vecinului, în timp ce a lor moare de foame Sau despre cum ne abatem de la drumul principal şi ne pierdem în detalii inutile!
Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea! Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.
Şi-au umilit colegul fără a cunoaşte drama acestuia – videoclip impresionant Când şi-au dat seama de greşeala făcută, s-au hotărât să îl ajută şi iată ce videoclip frumos, inspirat dintr-o faptă reală, a rezultat.
Află cum să-ți păstrezi armonia în relație Fericirea este o opțiune pe care și cuplul vostru trebuie s-o aleagă! Nu credeți că meritați să aveți parte, amândoi, de armonie și înțelegere?
3 pași pentru obținerea succesului în carieră Te consideri o persoană ce are parte doar de eșec și pentru care succesul este doar un vis frumos îndepărtat? Vezi cum poți scăpa de aceste gânduri!
Cum pregătim o masă de Sărbători cu bani puțini Cine spune că nu poți organiza o masă bogată de Sărbători, atunci când nu ai prea mulți bani? Ține cont de următoarele sfaturi și astfel te vei încadra în bugetul de care dispui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *