Relatii

Cum pregătim o masă de Sărbători cu bani puțini

Cine spune că nu poți organiza o masă bogată de Sărbători, atunci când nu ai prea mulți bani? Ține cont de următoarele sfaturi și astfel te vei încadra în bugetul de care dispui!

Cine spune că nu poți organiza o masă bogată de Sărbători, atunci când nu ai prea mulți bani? Ține cont de următoarele sfaturi și astfel te vei încadra în bugetul de care dispui!

Indiferent că vorbim despre Sărbătorile de Iarnă sau de Paște, cu toții le așteptăm cu nerăbdare. În aceste momente ne răsfățăm cu bucate alese și ne bucuram din plin de compania celor dragi. Această stare de euforie începe să dispară, atunci când ne aducem aminte de cheltuielile pe care trebuie să le facem, mai ales când nu dispunem de un buget prea generos. Ce este de făcut în această privință?

1. Încearcă să te gândești mai mult la momentele de fericire pe care le trăiești în perioada Sărbătorilor

Noi, romanii, suntem obișnuiți să asociem Sărbătorile cu mesele îmbelșugate, și începem să ne întristăm atunci când realizăm că nu avem suficienți bani pentru a ne cumpăra tot ce ne dorim. Cel mai important lucru este să încercăm să vedem cât mai mult din partea bună a lucrurilor, și să nu ne deznădăjduim atât de ușor, când vedem că bănuții rămași pentru Sărbători (după plate nesfârșitelor facturi) sunt mult mai puțin decât ne-am fi așteptat.

În astfel de momente, importante sunt clipele petrecute alături de cei dragi, și nu felul în care arată preparatele așezate pe masă. Așadar, haideți să încercăm să ne bucurăm din suflet, când ne vedem copiii întorși acasă (din țară, din străinătate), rudele, prietenii și să nu ne mai facem griji atât de multe griji în privința banilor.

2. Cumpătarea este o altă soluție

O altă problemă la nivel mondial o reprezintă mâncarea aruncată. Și noi, romanii, ne încadrăm cu ușurință în această categorie, deoarece ne place ca atunci când mergem la cumpărături, să umplem cărucioarele (parcă ne este și rușine să ieșim cu un coș pe jumătate gol în prag de sărbătoare). Pentru a putea să îți pregătești o masă de Sărbători cu bani puțin, încearcă să achiziționezi doar alimentele de care ai cu adevărat nevoie și calculează-le în funcție de porțiile pe care trebuie să le pregătești. Nu își are rostul (mai ales dacă ai probleme cu banii) să cumperi alimente perisabile, doar de dragul de a fi cât mai mult pe masă, deoarece vei risca să arunci, la propriu, banii la gunoi.

3. Planifică-ți meniul din timp și adaptează rețele

Stabilește clar meniul, cu cel puțin o săptămână înainte, și vezi dacă reușești să te încadrezi în buget. În acest fel vei reuși să îl adaptezi în funcție de posibilitățile tale.

4. Urmărește reducerile de prețuri

Chiar dacă poate fi obositor să urmărești toate reducerile, trebuie să știi că în acest fel vei face economii serioase. Trebuie să mai ții cont de faptul că un produs aflat la reducere, nu înseamnă neapărat că se apropie de expirare (așa cum consideră mulți eronat), ci face pur și simplu parte din promoția magazinului respectiv. Nu ezita să cumperi mărcile proprii ale magazinelor, deoarece un preț mai mic nu înseamnă neapărat o calitate îndoielnică.

5. Fă-ți o listă când mergi la cumpărături

Lista te va ajuta să te concentrezi pe alimentele principale de care ai nevoie, și te va distrage de la „ispitele” de care s-ar putea să nici nu ai nevoie.

6. Mănâncă echilibrat

Poate sună ciudat acest sfat, însă dacă vei alege să mănânci echilibrat, și nu dublu în comparație cu o zi normală, vei vedea că nu trebuie să dispui de un buget prea mare pentru masa de Sărbători.

7. Organizează o masă cu prietenii, la comun, în care fiecare să contribuie cu un preparat (sau cu bani)

O altă metodă de a pregăti o masă de Sărbători cu bani puțini este să organizezi o petrecere în care fiecare invitat să aducă ceva. Puteți stabili din timp ce trebuie să aducă fiecare, pentru a nu va trezi cu un surplus la o anumită categorie de mâncăruri. O alte metodă este să strângeți bani și să faceți cumpărăturile împreună.

În concluzie, nu trebuie să uităm că bogăția Sărbătorilor se referă de fapt la acele momente de fericite petrecute alături de cei dragi și nu la numărul de bucate de pe masă. Dacă ne-am regăsi fericirea în hrană nu am mai ajunge sa o aruncăm în cantități atât de mari.

La final, să nu uităm și de cei greu încercați de soartă și să le aducem măcar o clipă de bucurie…

Sursa foto: littlelessy.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

O poză cât o mie de cuvinte – un pastor ce plânge din cauza sărăciei semenilor săi În această poză un pastor a fost surprins plângând şi implorând ajutorul pentru persoanele sărmane.
12 povești de viață care cu siguranță te vor impresiona În acest articol vei găsi 12 imagini ale căror povești te vor lăsa fără cuvinte. Atunci când simți că lumea este tot mai rea, amintește-ți de acești oameni și de bunătatea lor, pentru a-ți recăpăta în...
Horoscop zilnic – 24 septembrie 2014 Să aflăm ce ne rezervă astrele astăzi.
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
The Boomerang Effect – Un videoclip excepțional ce te va face un om mai bun! În acest videoclip veţi vedea cum o faptă bună nu rămâne niciodată nerăsplătita. Încearcă să fii mai bun, să ierţi şi să ajuţi şi vei observa cum tot Universul ţi se aliază şi vei avea parte şi tu la ...
Un bărbat care nu știe să respecte o femeie, nu merită să aibă parte de niciuna Persoanele lipsite de respect trebuie să rețină un singur lucru: asta spune totul despre ele!
Horoscop săptămânal 4-10 august 2014 Află tot ce îţi rezervă astrele!
Românilor le pasă de capra vecinului, în timp ce a lor moare de foame Sau despre cum ne abatem de la drumul principal şi ne pierdem în detalii inutile!
Orb pentru o zi in Bucureşti – videoclip Acest videoclip reprezintă de fapt un test pus la cale de câţiva tinerii, în care unul din ei, "nevăzătorul", îşi pierde portofelul pe jos în faţa trecătorilor. Câţi oameni credeţi că îi sar în ajutor...
5 poze MOTIVANTE cu persoane care au SLĂBIT. Sunt de nerecunoscut! Pentru momentele când simți că ești la un pas să cedezi poftelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *