Relatii, Sanatate

Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori?

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Nu vreau să intru în detaliile legate de cât de bună este o dietă și despre cât de nesănătoasă e cealaltă. Voi lăsa oamenii specializați pe acest domeniu să își exprime părerea, deoarece consider că ei sunt singurii în măsură să facă acest lucru!

Ceea ce nu înțeleg este atitudinea complet deplasată a anumitor persoane din ambele tabere!
Așa cum se observă, nu îi includ pe toți în aceeași categorie, așa cum procedează multe habarniste sau habarniști, fie din mediul online, fie din viața de zi cu zi!

Așadar, să revin la întrebarea care mă macină: De ce nu suntem în stare să ne comportăm civilizat și să ne respectăm reciproc deciziile ?

De ce UNII carnivori trebuie să îi numească anemici și fanatici pe vegetarieni și să îi ironizeze cu întrebări de genul: Dar plantele nu suferă când le mănânci, ori nu știai că s-a și demonstrat științific acest lucru? Cum poți să trăiești fără să mănânci nimic? (da, pentru unii carnivori, a nu consuma carne înseamnă să nu mănânci nimic). Cum poți să mai stai pe picioare? Nu este deloc bine ce faci! Trebuie să mănânci din când în când și carne!

Oare de ce îi interesează brusc pe toți faptul că tu nu mai mănânci carne, și nimeni nu te mustra înainte când mâncai prăjeli, dulciuri, fripturi cu ligheanele, fumai etc.? Oare atunci nu îți puneai viața în pericol?

Să mergem acum și în tabăra cealaltă:

De ce UNII vegetarieni (fie ei vegani, lacto-vegetarieni, ovo-vegetarieni sau lacto-ovo-vegetarieni) trebuie să se strâmbe la fiecare carnivor și să îl condamne că mănâncă de fapt cadavre și nu animale? De ce își obliga unii părinți copiii să mănânce vegetarian? Am asistat la o astfel de scenă într-un restaurant unde o mamă îi interzicea complet fetiței sale (de maxim 5 ani) să mănânce carne de la colegii săi și o obligă să consume doar salate. Sunt conştientă de faptul că fiecare părinte dorește tot ce este mai bun pentru copilul său și nu îi vrea răul, însă totul trebuie făcut cu măsură!

În acest război dintre vegetarieni și carnivori nu are nimeni nimic de câștigat!

Dacă ești carnivor respectă-ți prietenul vegetarian:

– care este prea milostiv și pur și simplu nu mai dorește să mănânce animale crescute chinuit! Multe dintre persoanele vegetariene au fost și ele cândva carnivore și din diverse motive au decis să renunțe la consumul acestuia. Unul poate fi și cel de sus! Credeți că vegetarienii nu poftesc la fripturi, mai ales în primele luni de renunțare la carne? Voi trebuie să îi susțineți și să nu îi blamați pentru alegerile făcute! Încercați să îi înțelegeți și să conștientizați că animalele din marile fabrici sunt crescute în niște condiții inumane și singurul lor moment în care văd lumina zilei este cea în care sunt duse la abator!

Aici găsește un videoclip grăitor:

 

Dacă ești vegetarian, respectă-ți prietenul carnivor:

– care consideră că suntem specia dominantă și așa este dat că omul să mănânce animale.
– nu trebuie să îl judeci prea aspru pentru că nu el este cel care chinuie acele animale din fabrici. Eventual învață-l să se axeze mai mult pe consumul animalelor de la țară, din gospodăriile părinților, pentru că în România, majoritatea persoanelor de la oraș au părinți și case pe la țară.
– respectă faptul că lui îi place carnea și nu se poate abține de la consumul acesteia! Nu trebuie să îl judeci și să îi repeți tot timpul ca tu nu ai mănâncă astfel de cadavre!
– nu îți obliga copiii să mănânci vegetarian de la vârste fragede. Oferă-i un regim alimentar normal pentru vârsta lui și lasă-l să ia propriile decizii, când o să crească.

Respectați-vă unii pe alții, nu va mai judecați și veți vedea cât de bine o să vă înțelegeți chiar dacă faceți parte din tabere diferite.

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Cum să scapi de colesterolul mărit Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.
Cum se distinge mierea naturală de cea artificială? Peste tot auzi vorbindu-se despre beneficiile mierii pentru sănătate, însă cum verificăm dacă aceasta este cu adevărat naturală şi nu un produs falsificat, ce ne poate face mai mult rău decât bine?...
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
Ce ne sfătuiește Dr. Oz să facem pentru a fi mai longevivi Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult, așa că haideți să vedem ce sfaturi ne oferă Dr. Oz!
M-ai înşelat? Cum să te iert dacă nu pot să uit? Poţi ierta infidelitatea? Ai avut parte de o asemenea experienţă nedorită? Împărtăşeşte cu noi povestea ta. Sfatul tău poate ajuta o persoană care, acum, trece prin ceea ce ai trecut tu.
Un bărbat care nu știe să respecte o femeie, nu merită să aibă parte de niciuna Persoanele lipsite de respect trebuie să rețină un singur lucru: asta spune totul despre ele!
Ridichea neagră, cel mai bun remediu natural pentru gripă și răceală Dacă faci parte din rândul persoanelor care răcesc des, folosește ridichea neagră pe post de remediu natural.
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
De ce este bine să mănânci semințe de floarea-soarelui Modestele semințe de floarea-soarelui combat cu succes arterioscleroza, însă lista beneficiilor acestora continuă. Află la ce mai sunt bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *