Relatii, Sanatate

Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori?

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Nu vreau să intru în detaliile legate de cât de bună este o dietă și despre cât de nesănătoasă e cealaltă. Voi lăsa oamenii specializați pe acest domeniu să își exprime părerea, deoarece consider că ei sunt singurii în măsură să facă acest lucru!

Ceea ce nu înțeleg este atitudinea complet deplasată a anumitor persoane din ambele tabere!
Așa cum se observă, nu îi includ pe toți în aceeași categorie, așa cum procedează multe habarniste sau habarniști, fie din mediul online, fie din viața de zi cu zi!

Așadar, să revin la întrebarea care mă macină: De ce nu suntem în stare să ne comportăm civilizat și să ne respectăm reciproc deciziile ?

De ce UNII carnivori trebuie să îi numească anemici și fanatici pe vegetarieni și să îi ironizeze cu întrebări de genul: Dar plantele nu suferă când le mănânci, ori nu știai că s-a și demonstrat științific acest lucru? Cum poți să trăiești fără să mănânci nimic? (da, pentru unii carnivori, a nu consuma carne înseamnă să nu mănânci nimic). Cum poți să mai stai pe picioare? Nu este deloc bine ce faci! Trebuie să mănânci din când în când și carne!

Oare de ce îi interesează brusc pe toți faptul că tu nu mai mănânci carne, și nimeni nu te mustra înainte când mâncai prăjeli, dulciuri, fripturi cu ligheanele, fumai etc.? Oare atunci nu îți puneai viața în pericol?

Să mergem acum și în tabăra cealaltă:

De ce UNII vegetarieni (fie ei vegani, lacto-vegetarieni, ovo-vegetarieni sau lacto-ovo-vegetarieni) trebuie să se strâmbe la fiecare carnivor și să îl condamne că mănâncă de fapt cadavre și nu animale? De ce își obliga unii părinți copiii să mănânce vegetarian? Am asistat la o astfel de scenă într-un restaurant unde o mamă îi interzicea complet fetiței sale (de maxim 5 ani) să mănânce carne de la colegii săi și o obligă să consume doar salate. Sunt conştientă de faptul că fiecare părinte dorește tot ce este mai bun pentru copilul său și nu îi vrea răul, însă totul trebuie făcut cu măsură!

În acest război dintre vegetarieni și carnivori nu are nimeni nimic de câștigat!

Dacă ești carnivor respectă-ți prietenul vegetarian:

– care este prea milostiv și pur și simplu nu mai dorește să mănânce animale crescute chinuit! Multe dintre persoanele vegetariene au fost și ele cândva carnivore și din diverse motive au decis să renunțe la consumul acestuia. Unul poate fi și cel de sus! Credeți că vegetarienii nu poftesc la fripturi, mai ales în primele luni de renunțare la carne? Voi trebuie să îi susțineți și să nu îi blamați pentru alegerile făcute! Încercați să îi înțelegeți și să conștientizați că animalele din marile fabrici sunt crescute în niște condiții inumane și singurul lor moment în care văd lumina zilei este cea în care sunt duse la abator!

Aici găsește un videoclip grăitor:

 

Dacă ești vegetarian, respectă-ți prietenul carnivor:

– care consideră că suntem specia dominantă și așa este dat că omul să mănânce animale.
– nu trebuie să îl judeci prea aspru pentru că nu el este cel care chinuie acele animale din fabrici. Eventual învață-l să se axeze mai mult pe consumul animalelor de la țară, din gospodăriile părinților, pentru că în România, majoritatea persoanelor de la oraș au părinți și case pe la țară.
– respectă faptul că lui îi place carnea și nu se poate abține de la consumul acesteia! Nu trebuie să îl judeci și să îi repeți tot timpul ca tu nu ai mănâncă astfel de cadavre!
– nu îți obliga copiii să mănânci vegetarian de la vârste fragede. Oferă-i un regim alimentar normal pentru vârsta lui și lasă-l să ia propriile decizii, când o să crească.

Respectați-vă unii pe alții, nu va mai judecați și veți vedea cât de bine o să vă înțelegeți chiar dacă faceți parte din tabere diferite.

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ceaiuri răcoritoare ideale pentru zilele caniculare În ciuda faptului că trăiesc pe meleaguri extrem de călduroase, arabilor nu le lipsesc ceaiurile din rutina zilnică. Vezi de ce este bine să bei și tu ceai pe timp canicular!
Scoate-ți feminitatea la suprafață și fii cuceritoare Îți plac persoanele care reușesc să îți aducă zâmbetul pe buze doar prin simpla apariție? Dorești să fii și tu la fel? Află cum trebuie să procedezi în următorul articol.
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
6 paşi care te vor transforma într-o persoană de succes Află care sunt secretele persoanelor de succes, sau cum să te transformi dintr-o persoană care are parte doar de eșecuri, într-una plină de reușite!
Micul dejun – 3 greşeli alimentare care te îngraşă Evită aceste trei mari greşeli, consumă zilnic intre 8 şi 10 pahare cu apă, şi silueta ta îţi va mulţumi!
Știai că gutuia are peste 100 de proprietăți benefice pentru organism? Aceste fructe aromate ne ajută să slăbim, ne întăresc sistemul imunitar și astfel ne feresc de răcelile sezoniere. Însă lista numeroaselor beneficii nu se oprește aici!
Tratamente simple pe care le poţi realiza acasă Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie aliment...
Alergiile de primăvară – metode de prevenire si tratare naturală Nasul îţi curge şi îţi este înfundat, ai gâtul inflamat, strănuţi, ochii îţi sunt roşii şi înlăcrimaţi? Dacă da, suferi de alergie de primăvară! Află cum să o tratezi rapid şi eficient....
Horoscop săptămânal 11-17 august 2014 Oare ce ne mai rezervă astrele în această săptămână?
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *