Relatii, Sanatate

Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori?

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Nu vreau să intru în detaliile legate de cât de bună este o dietă și despre cât de nesănătoasă e cealaltă. Voi lăsa oamenii specializați pe acest domeniu să își exprime părerea, deoarece consider că ei sunt singurii în măsură să facă acest lucru!

Ceea ce nu înțeleg este atitudinea complet deplasată a anumitor persoane din ambele tabere!
Așa cum se observă, nu îi includ pe toți în aceeași categorie, așa cum procedează multe habarniste sau habarniști, fie din mediul online, fie din viața de zi cu zi!

Așadar, să revin la întrebarea care mă macină: De ce nu suntem în stare să ne comportăm civilizat și să ne respectăm reciproc deciziile ?

De ce UNII carnivori trebuie să îi numească anemici și fanatici pe vegetarieni și să îi ironizeze cu întrebări de genul: Dar plantele nu suferă când le mănânci, ori nu știai că s-a și demonstrat științific acest lucru? Cum poți să trăiești fără să mănânci nimic? (da, pentru unii carnivori, a nu consuma carne înseamnă să nu mănânci nimic). Cum poți să mai stai pe picioare? Nu este deloc bine ce faci! Trebuie să mănânci din când în când și carne!

Oare de ce îi interesează brusc pe toți faptul că tu nu mai mănânci carne, și nimeni nu te mustra înainte când mâncai prăjeli, dulciuri, fripturi cu ligheanele, fumai etc.? Oare atunci nu îți puneai viața în pericol?

Să mergem acum și în tabăra cealaltă:

De ce UNII vegetarieni (fie ei vegani, lacto-vegetarieni, ovo-vegetarieni sau lacto-ovo-vegetarieni) trebuie să se strâmbe la fiecare carnivor și să îl condamne că mănâncă de fapt cadavre și nu animale? De ce își obliga unii părinți copiii să mănânce vegetarian? Am asistat la o astfel de scenă într-un restaurant unde o mamă îi interzicea complet fetiței sale (de maxim 5 ani) să mănânce carne de la colegii săi și o obligă să consume doar salate. Sunt conştientă de faptul că fiecare părinte dorește tot ce este mai bun pentru copilul său și nu îi vrea răul, însă totul trebuie făcut cu măsură!

În acest război dintre vegetarieni și carnivori nu are nimeni nimic de câștigat!

Dacă ești carnivor respectă-ți prietenul vegetarian:

– care este prea milostiv și pur și simplu nu mai dorește să mănânce animale crescute chinuit! Multe dintre persoanele vegetariene au fost și ele cândva carnivore și din diverse motive au decis să renunțe la consumul acestuia. Unul poate fi și cel de sus! Credeți că vegetarienii nu poftesc la fripturi, mai ales în primele luni de renunțare la carne? Voi trebuie să îi susțineți și să nu îi blamați pentru alegerile făcute! Încercați să îi înțelegeți și să conștientizați că animalele din marile fabrici sunt crescute în niște condiții inumane și singurul lor moment în care văd lumina zilei este cea în care sunt duse la abator!

Aici găsește un videoclip grăitor:

 

Dacă ești vegetarian, respectă-ți prietenul carnivor:

– care consideră că suntem specia dominantă și așa este dat că omul să mănânce animale.
– nu trebuie să îl judeci prea aspru pentru că nu el este cel care chinuie acele animale din fabrici. Eventual învață-l să se axeze mai mult pe consumul animalelor de la țară, din gospodăriile părinților, pentru că în România, majoritatea persoanelor de la oraș au părinți și case pe la țară.
– respectă faptul că lui îi place carnea și nu se poate abține de la consumul acesteia! Nu trebuie să îl judeci și să îi repeți tot timpul ca tu nu ai mănâncă astfel de cadavre!
– nu îți obliga copiii să mănânci vegetarian de la vârste fragede. Oferă-i un regim alimentar normal pentru vârsta lui și lasă-l să ia propriile decizii, când o să crească.

Respectați-vă unii pe alții, nu va mai judecați și veți vedea cât de bine o să vă înțelegeți chiar dacă faceți parte din tabere diferite.

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Pune-i femeii un ruj roșu pe buze și va avea lumea la picioare Sau despre cum să ai mai multă încredere în tine!
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?
14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!
Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
Învaţă cum să alungi mai repede supărarea Nu ai chef de nimic? Ţi se pare că toată lumea s-a întors pe dos? Simţi că te lupţi cu morile de vânt şi acest lucru îţi cauzează o profundă stare de nemulţumire, dezamăgire şi supărare?...
Un bărbat care nu știe să respecte o femeie, nu merită să aibă parte de niciuna Persoanele lipsite de respect trebuie să rețină un singur lucru: asta spune totul despre ele!
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *