Relatii, Sanatate

Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori?

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.

Nu vreau să intru în detaliile legate de cât de bună este o dietă și despre cât de nesănătoasă e cealaltă. Voi lăsa oamenii specializați pe acest domeniu să își exprime părerea, deoarece consider că ei sunt singurii în măsură să facă acest lucru!

Ceea ce nu înțeleg este atitudinea complet deplasată a anumitor persoane din ambele tabere!
Așa cum se observă, nu îi includ pe toți în aceeași categorie, așa cum procedează multe habarniste sau habarniști, fie din mediul online, fie din viața de zi cu zi!

Așadar, să revin la întrebarea care mă macină: De ce nu suntem în stare să ne comportăm civilizat și să ne respectăm reciproc deciziile ?

De ce UNII carnivori trebuie să îi numească anemici și fanatici pe vegetarieni și să îi ironizeze cu întrebări de genul: Dar plantele nu suferă când le mănânci, ori nu știai că s-a și demonstrat științific acest lucru? Cum poți să trăiești fără să mănânci nimic? (da, pentru unii carnivori, a nu consuma carne înseamnă să nu mănânci nimic). Cum poți să mai stai pe picioare? Nu este deloc bine ce faci! Trebuie să mănânci din când în când și carne!

Oare de ce îi interesează brusc pe toți faptul că tu nu mai mănânci carne, și nimeni nu te mustra înainte când mâncai prăjeli, dulciuri, fripturi cu ligheanele, fumai etc.? Oare atunci nu îți puneai viața în pericol?

Să mergem acum și în tabăra cealaltă:

De ce UNII vegetarieni (fie ei vegani, lacto-vegetarieni, ovo-vegetarieni sau lacto-ovo-vegetarieni) trebuie să se strâmbe la fiecare carnivor și să îl condamne că mănâncă de fapt cadavre și nu animale? De ce își obliga unii părinți copiii să mănânce vegetarian? Am asistat la o astfel de scenă într-un restaurant unde o mamă îi interzicea complet fetiței sale (de maxim 5 ani) să mănânce carne de la colegii săi și o obligă să consume doar salate. Sunt conştientă de faptul că fiecare părinte dorește tot ce este mai bun pentru copilul său și nu îi vrea răul, însă totul trebuie făcut cu măsură!

În acest război dintre vegetarieni și carnivori nu are nimeni nimic de câștigat!

Dacă ești carnivor respectă-ți prietenul vegetarian:

– care este prea milostiv și pur și simplu nu mai dorește să mănânce animale crescute chinuit! Multe dintre persoanele vegetariene au fost și ele cândva carnivore și din diverse motive au decis să renunțe la consumul acestuia. Unul poate fi și cel de sus! Credeți că vegetarienii nu poftesc la fripturi, mai ales în primele luni de renunțare la carne? Voi trebuie să îi susțineți și să nu îi blamați pentru alegerile făcute! Încercați să îi înțelegeți și să conștientizați că animalele din marile fabrici sunt crescute în niște condiții inumane și singurul lor moment în care văd lumina zilei este cea în care sunt duse la abator!

Aici găsește un videoclip grăitor:

 

Dacă ești vegetarian, respectă-ți prietenul carnivor:

– care consideră că suntem specia dominantă și așa este dat că omul să mănânce animale.
– nu trebuie să îl judeci prea aspru pentru că nu el este cel care chinuie acele animale din fabrici. Eventual învață-l să se axeze mai mult pe consumul animalelor de la țară, din gospodăriile părinților, pentru că în România, majoritatea persoanelor de la oraș au părinți și case pe la țară.
– respectă faptul că lui îi place carnea și nu se poate abține de la consumul acesteia! Nu trebuie să îl judeci și să îi repeți tot timpul ca tu nu ai mănâncă astfel de cadavre!
– nu îți obliga copiii să mănânci vegetarian de la vârste fragede. Oferă-i un regim alimentar normal pentru vârsta lui și lasă-l să ia propriile decizii, când o să crească.

Respectați-vă unii pe alții, nu va mai judecați și veți vedea cât de bine o să vă înțelegeți chiar dacă faceți parte din tabere diferite.

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

O femeie fermecătoare nu urmează mulțimea. Este mereu ea însăși! Și atunci de unde atâtea buze țuguiate și silicoane?
Cum te scapă apa de migrenă Migrena poate fi un semn de deshidratare cronică. Află care sunt semnele acesteia și cum se transformă apa în cel mai bun remediu natural!
Află cum să-ți păstrezi armonia în relație Fericirea este o opțiune pe care și cuplul vostru trebuie s-o aleagă! Nu credeți că meritați să aveți parte, amândoi, de armonie și înțelegere?
Această melodie îţi va însenina ziua Ascultă cât de bine cânta acest chitarist! Ţi se va face pielea de găină!
Top 5 shake-uri verzi ce ajută la slăbire Căutaţi o băutură delicioasă şi sănătoasă care să vă ajute să slăbiţi cât mai rapid? Atunci acest articol vă va fi de mare folos!
Lipsa micului dejun duce la îngrăşare? Află tot ce trebuie să ştii despre importanţa micului dejun!
7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?
Află ce plante vindecă abcesele dentare Cu toții am suferit la un moment dat din pricina unui abces dentar, așa că această informație îți va fi de mare folos pe viitor.
Horoscop săptămânal 11-17 august 2014 Oare ce ne mai rezervă astrele în această săptămână?
Horoscop săptămânal 20-26 octombrie 2014 Vărsătorii au parte de venituri suplimentare în timp ce racii se simt foarte încrezători în forțele proprii. Află mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *