Familie, Relatii

Află cum să-ți păstrezi armonia în relație

Fericirea este o opțiune pe care și cuplul vostru trebuie s-o aleagă! Nu credeți că meritați să aveți parte, amândoi, de armonie și înțelegere?

Fericirea este o opțiune pe care și cuplul vostru trebuie s-o aleagă! Nu credeți că meritați să aveți parte, amândoi, de armonie și înțelegere?

Se spune că în orice relație micile certuri sunt sănătoase și dacă știți cum să le transformați în discuții constructive, acestea o vor consolida și mai mult. Ce se întâmplă când acestea degenerează sau devin din ce în ce mai dese? Aici vorbim despre multă frustrare acumulată, care în cele din urmă va duce la destrămarea relației!

Iată ce sfaturi ne dau, cuplurile fericite:

1. Aveți grijă la tonul folosit

Acest lucru este foarte important! Poate ați observat că, de cele mai multe ori, discuțiile aprinse izbucnesc tocmai datorită tonului aspru pe care îl folosiți. Și asta nu se întâmplă numai în relația cu partenerul de viață. Nu veți reuși niciodată să vă faceți ascultați, acasă sau la serviciu, dacă veți folosi un ton aspru, ironic sau sarcastic. Indiferent de natura conflictului care ți-a produs iritabilitatea, învață să te controlezi și nu te ușor cuprins/ă de furie.

2. Orgoliile nu își au rostul în relație

Cel mai mare dușman al armoniei dintr-o relație, este orgoliul. De cele mai multe ori securea războiului nu se lasa prea ușor îngropată și chiar dacă cei doi nu mai au motive de cearta, refuză o reconciliere din orgoliu. Pentru a nu-ți afecta relația pe termen lung, învață să lași mai mult de la tine și învață-ți și partenerul să facă același lucru. Veți vedea cât de ușor vă va fi să faceți acest lucru, dacă veți conștientiza că o ceartă nu înseamnă neapărat ca sentimentele de iubire s-ar terminat!

3. Ia o pauză

Atunci când simți că ești pe cale să izbucnești, ia mai bine o pauză. Unii parteneri nu înțeleg acest comportament și tind să ia totul personal. Cel mai bine este să-i explici că ai nevoie de cinci minute pentru a te calma și roagă-l să te lase în pace. De cele mai multe ori, este mai bine să taci, decât să spui regretabil.

4. Reluați o discuție delicată doar după ce stările conflictuale au dispărut

Niciodată nu trebuie să lăsați o discuție neterminată. După ce amândoi v-ați calmat, încercați să abordați din nou subiectul, având grijă la tonul folosit. Veți vedea că în cele din urmă veți ajunge la un consens.

5. Arată mai multă înțelegere

Mulți parteneri se plâng ca nu au parte de înțelegere în relație. Acest lucru este grav deoarece se presupune că baza unei relații sau căsnicii, este înțelegerea. Dacă acasă nu îți găsești alinarea și înțelegerea, atunci unde? Învață-l cum să te înțeleagă și învață cum să-l înțelegi! Respectați-vă dorințele, visele și susțineți-vă unul pe celălalt în fața problemelor. Transformă-te în persoană pe care se poate baza în orice moment. Nu trebuie să vă îndepărtați unul de celălalt în momentele dificile, deoarece acestea trebuie să vă unească, și nu să vă despartă!

6. Nu uitați de umor

Râsul este cel mai bun remediu al stresului așa că profitați din plin de beneficiile lui! Veți vedea cum cea mai tensionată situație se poate dezamorsa cu ajutorul unei glume de bun gust. Atenție: Nu trebuie să confundați umorul cu sarcasmul. Nu faceți glume nesărate la adresa partenerului nervos, pentru a nu alimenta și mai mult conflictul.

7. Hrăniți-vă cât mai des sentimente de iubire și afecțiune

Nu trebuie să faceți acest lucru doar de dragul de a-l face, ci atunci când simțiți cu adevărat nevoia! Vei vedea cât de multă influență poate avea un compliment, asupra stării partenerului de viață. Acesta se va simți mult mai apreciat și va dori să vă întoarcă favorul. Nu vă lăsați cuprinși de rutină și redescoperiți-vă în fiecare zi!

8. Nu uitați de echilibru

Armonia dintr-o relație are tot mai mult de suferit din cauza lipsei de echilibru. Mulți parteneri se lasă cufundați în muncă, dorind să asigure familiei un trai mai decent, însă acest lucru nu face altceva decât să îi încarce cu stres și emoții negative. Astfel de persoane trebuie să conștientizeze că într-o relație, totul trebuie făcut cu măsură. Afecțiunea nu va putea fi niciodată înlocuită de bani!

9. Nu vă neglijați viața sexuală

Acest lucru este extrem de important pentru armonia în cuplu! Nu trebuie să cădeți în rutină, ci trebuie să încercați să vă redescoperiți unul pe celălalt, la fiecare partidă de amor. Perioadă lungă petrecută împreună, nu trebuie să vă împingă spre automatism, ci trebuie să profitați din plin de experiența dobândită împreună.

Armonia este deosebit de importantă în orice relație. Indiferent că sunteți căsătoriți sau nu, trebuie să învățați că pentru a vă menține liniștea conjugală, este nevoie de cât mai multă răbdare, dăruire, ascultare și atenție. La baza unei relații se află iubirea, însă acestea nu se poate lupta singură cu toate sentimentele distructive: ura, dușmănia, răutatea, orgoliul etc. Ajută-ți iubirea să supraviețuiască mult timp și hrănește-o permanent cu mult respect și afecțiune!

Sursa foto: www.wehatecleaning.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

12 povești de viață care cu siguranță te vor impresiona În acest articol vei găsi 12 imagini ale căror povești te vor lăsa fără cuvinte. Atunci când simți că lumea este tot mai rea, amintește-ți de acești oameni și de bunătatea lor, pentru a-ți recăpăta în...
Ești mai puternică decât crezi! De ce spun asta? Pentru că ți-ai demonstrat-o de atâtea ori! Acest articol te va ajuta să capeţi mai multă încredere în tine și te va face să îți privești reușitele cu alți ochi! în acest fel vei real...
Şi-au umilit colegul fără a cunoaşte drama acestuia – videoclip impresionant Când şi-au dat seama de greşeala făcută, s-au hotărât să îl ajută şi iată ce videoclip frumos, inspirat dintr-o faptă reală, a rezultat.
5 poze MOTIVANTE cu persoane care au SLĂBIT. Sunt de nerecunoscut! Pentru momentele când simți că ești la un pas să cedezi poftelor!
Alege şi tu să spui NU nefericirii Nu este greu să supraviețuiești, însă când vei începe să-ți trăiești viața?
Puterea dragostei – un videoclip emoționant Tehnologia nu va înlocui niciodată o atingere, o îmbrățișare, un sărut...Acest videoclip îți va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze!
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Reîntâlnirea emoționantă dintre Marina Abramovic și Ulay, la 22 de ani după despărțire O poveste de iubire adevărată, cu o reîntâlnire care te va emoţiona până la lacrimi!
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
Scoate-ți feminitatea la suprafață și fii cuceritoare Îți plac persoanele care reușesc să îți aducă zâmbetul pe buze doar prin simpla apariție? Dorești să fii și tu la fel? Află cum trebuie să procedezi în următorul articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *