Relatii, Sanatate

Află cum să alungi stresul din viaţa ta

Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm.

Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm.

Cu toţii trăim diferite griji: să nu ne pierdem locurile de muncă, alţii îşi doresc să îşi găsească unul, examene, copii de crescut etc, şi astfel este inevitabil să nu fim stresaţi.
Despre stres se tot vorbeşte, însă nimeni nu îi acorda importanţă şi acest lucru este foarte grav. Motivele pentru care trebuie să evităm stresul sunt multiple:

Primul îl reprezintă faptul că atunci când suntem stresaţi riscam să ne îmbolnăvim mult mai repede. Stresul şi surmenajul sunt unele din principalele motive ale apariţiei bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale.

Al doilea motiv, constă in vulnerabilitatea pe care o căpătam de pe urma stresului. Stresul nu acţionează singur ci este foarte bun prieten cu teama. Practic atunci când eşti stresat, te temi de ceva anume. Teama nu aduce nimic bun, şi este inimicul  nostru numărul unu. Ea ne face să ne pierdem încrederea în noi şi face ca de multe ori anumite gânduri, să rămân doar gânduri şi nu fapte. De câte ori nu ţi-ai dorit să faci ceva şi un gând plin de teamă te-a cuprins şi ai renunţat? Cel mai bine în astfel de cazuri este să gândeşti obiectiv şi să pui în balanţă beneficiile şi pierderile de care poţi avea parte. Astfel vei şti clar ce ai de făcut, vei fi stăpâna pe tine şi vei înlătura orice urmă de reticenţă. Trebuie să te bazezi pe sloganul că cine nu încearcă nici măcar nu are ce pierde.

Un alt motiv îl reprezintă apariţia stării de nervozitate în urma unui stres îndelungat. Un om stresat este şi foarte nervos datorită neputinţei în faţa acestei stări.

Pentru a reuşi să scapi de stres sau măcar să îl mai reduci îţi recomand următoarele sfaturi:

– desfăşoară activităţi care te vor relaxa foarte repede: dacă îţi place mişcarea, mergi la o alergare în aer liber, dacă eşti pasionat de muzică ascultă-ţi melodia preferată, dacă îţi place să găteşti, găteşte-ţi felul de mâncare preferat şi aşa vei observa cum te calmezi;

– zâmbeşte mai mult şi vei observa cum brusc gândurile negative şi stresul vor dispărea. Un om zâmbitor isi foloseşte mai puţin muşchi faciali  în comparaţie cu un om care stă încruntat. În plus un om zâmbitor este şi mult mai frumos.

– încearcă să îţi menţii cât mai mult gândirea pozitivă;

– relaxeaza-te mai mult. Vei spune că nu ai timp sau bani. Dacă îţi doreşti cu adevărat te poţi relaxa foarte uşor, fără a avea nevoie de bani. De exemplu cu o cadă plină de apă caldă în care ai presărat petale de flori, spumant şi eventual o lumânare parfumată, poţi scăpa chiar şi de cel mai mare stres.

Îţi doresc mult succes!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ce să faceți de Valentine’s Day – 7 idei inedite Mare bucurie trebuie să fie în sufletele îndrăgostiților a căror zi specială cade, în acest an, într-una de weekend! Iată câteva idei din care să te inspiri pentru sărbătorirea acestei zile....
Cum să îi alegi inelul de logodnă perfect Te-ai hotărât să o ceri în căsătorie, însă nu știi ce model de inel să-i alegi? Următorul articol îți va fi de mare folos!
11 tipuri de ceaiuri renale indicate pentru litiaza renală sau pietre la rinichi Puterea vindecătoare a plantelor te scapă de pietrele de la rinichi. Apelează la ele ori de câte ori ai nevoie. Nu te costă nimic, pentru că natura ți le oferă gratis!
Cum să prepari o salată cu adevărat sănătoasă Folosește următoarele ingrediente dacă vrei ca salata preparată de tine să fie cât mai sănătoasă și să nu te îngrașe!
Ce trebuie să mănânci ca să ai energie Lipsa de energie te sabotează şi nu te lasă să-ţi desfăşori activităţile? Iată care sunt alimentele care pun oboseala pe fugă!
Cum sa-ti accelerezi metabolismul in timp record Metabolismul devine mai lent odata cu inaintarea in varsta asa ca o persoana, cu cat este mai tanara, cu atat are metabolismul mai rapid. Cea mai buna solutie pentru accelerarea metabolismului in timp...
O poveste remarcabilă de dragoste Această poveste deosebită cu siguranţă te va emoţiona profund.
Eșecul, calea sigură către succes Prin exemplificarea unor personalități care au avut parte de eșec la începutul carierei, sper că vei reuşi să vezi succesul care se ascunde în spatele fiecărei nereuşite de care ai parte.
Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Horoscop săptămânal 4-10 august 2014 Află tot ce îţi rezervă astrele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *