Relatii, Sanatate

Află cum să alungi stresul din viaţa ta

Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm.

Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm.

Cu toţii trăim diferite griji: să nu ne pierdem locurile de muncă, alţii îşi doresc să îşi găsească unul, examene, copii de crescut etc, şi astfel este inevitabil să nu fim stresaţi.
Despre stres se tot vorbeşte, însă nimeni nu îi acorda importanţă şi acest lucru este foarte grav. Motivele pentru care trebuie să evităm stresul sunt multiple:

Primul îl reprezintă faptul că atunci când suntem stresaţi riscam să ne îmbolnăvim mult mai repede. Stresul şi surmenajul sunt unele din principalele motive ale apariţiei bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale.

Al doilea motiv, constă in vulnerabilitatea pe care o căpătam de pe urma stresului. Stresul nu acţionează singur ci este foarte bun prieten cu teama. Practic atunci când eşti stresat, te temi de ceva anume. Teama nu aduce nimic bun, şi este inimicul  nostru numărul unu. Ea ne face să ne pierdem încrederea în noi şi face ca de multe ori anumite gânduri, să rămân doar gânduri şi nu fapte. De câte ori nu ţi-ai dorit să faci ceva şi un gând plin de teamă te-a cuprins şi ai renunţat? Cel mai bine în astfel de cazuri este să gândeşti obiectiv şi să pui în balanţă beneficiile şi pierderile de care poţi avea parte. Astfel vei şti clar ce ai de făcut, vei fi stăpâna pe tine şi vei înlătura orice urmă de reticenţă. Trebuie să te bazezi pe sloganul că cine nu încearcă nici măcar nu are ce pierde.

Un alt motiv îl reprezintă apariţia stării de nervozitate în urma unui stres îndelungat. Un om stresat este şi foarte nervos datorită neputinţei în faţa acestei stări.

Pentru a reuşi să scapi de stres sau măcar să îl mai reduci îţi recomand următoarele sfaturi:

– desfăşoară activităţi care te vor relaxa foarte repede: dacă îţi place mişcarea, mergi la o alergare în aer liber, dacă eşti pasionat de muzică ascultă-ţi melodia preferată, dacă îţi place să găteşti, găteşte-ţi felul de mâncare preferat şi aşa vei observa cum te calmezi;

– zâmbeşte mai mult şi vei observa cum brusc gândurile negative şi stresul vor dispărea. Un om zâmbitor isi foloseşte mai puţin muşchi faciali  în comparaţie cu un om care stă încruntat. În plus un om zâmbitor este şi mult mai frumos.

– încearcă să îţi menţii cât mai mult gândirea pozitivă;

– relaxeaza-te mai mult. Vei spune că nu ai timp sau bani. Dacă îţi doreşti cu adevărat te poţi relaxa foarte uşor, fără a avea nevoie de bani. De exemplu cu o cadă plină de apă caldă în care ai presărat petale de flori, spumant şi eventual o lumânare parfumată, poţi scăpa chiar şi de cel mai mare stres.

Îţi doresc mult succes!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Cum se distinge mierea naturală de cea artificială? Peste tot auzi vorbindu-se despre beneficiile mierii pentru sănătate, însă cum verificăm dacă aceasta este cu adevărat naturală şi nu un produs falsificat, ce ne poate face mai mult rău decât bine?...
Horoscop zilnic – 24 septembrie 2014 Să aflăm ce ne rezervă astrele astăzi.
Cum să ai parte de un somn liniştit Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.
Ești mai puternică decât crezi! De ce spun asta? Pentru că ți-ai demonstrat-o de atâtea ori! Acest articol te va ajuta să capeţi mai multă încredere în tine și te va face să îți privești reușitele cu alți ochi! în acest fel vei real...
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?
Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
4 tipuri de peşte contaminat cu mercur Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.
Iubirea de părinte nu are limite – videoclip emoţionant Părintele, niciodată nu îţi va întoarce spatele şi va fi întotdeauna alături de tine. Să îi iubim, respectăm şi preţuim pe cei ce ne-au dat viaţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *