Relatii, Sanatate

Află cum să alungi stresul din viaţa ta

Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm.

Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm.

Cu toţii trăim diferite griji: să nu ne pierdem locurile de muncă, alţii îşi doresc să îşi găsească unul, examene, copii de crescut etc, şi astfel este inevitabil să nu fim stresaţi.
Despre stres se tot vorbeşte, însă nimeni nu îi acorda importanţă şi acest lucru este foarte grav. Motivele pentru care trebuie să evităm stresul sunt multiple:

Primul îl reprezintă faptul că atunci când suntem stresaţi riscam să ne îmbolnăvim mult mai repede. Stresul şi surmenajul sunt unele din principalele motive ale apariţiei bolilor de inimă şi atacurilor cerebrale.

Al doilea motiv, constă in vulnerabilitatea pe care o căpătam de pe urma stresului. Stresul nu acţionează singur ci este foarte bun prieten cu teama. Practic atunci când eşti stresat, te temi de ceva anume. Teama nu aduce nimic bun, şi este inimicul  nostru numărul unu. Ea ne face să ne pierdem încrederea în noi şi face ca de multe ori anumite gânduri, să rămân doar gânduri şi nu fapte. De câte ori nu ţi-ai dorit să faci ceva şi un gând plin de teamă te-a cuprins şi ai renunţat? Cel mai bine în astfel de cazuri este să gândeşti obiectiv şi să pui în balanţă beneficiile şi pierderile de care poţi avea parte. Astfel vei şti clar ce ai de făcut, vei fi stăpâna pe tine şi vei înlătura orice urmă de reticenţă. Trebuie să te bazezi pe sloganul că cine nu încearcă nici măcar nu are ce pierde.

Un alt motiv îl reprezintă apariţia stării de nervozitate în urma unui stres îndelungat. Un om stresat este şi foarte nervos datorită neputinţei în faţa acestei stări.

Pentru a reuşi să scapi de stres sau măcar să îl mai reduci îţi recomand următoarele sfaturi:

– desfăşoară activităţi care te vor relaxa foarte repede: dacă îţi place mişcarea, mergi la o alergare în aer liber, dacă eşti pasionat de muzică ascultă-ţi melodia preferată, dacă îţi place să găteşti, găteşte-ţi felul de mâncare preferat şi aşa vei observa cum te calmezi;

– zâmbeşte mai mult şi vei observa cum brusc gândurile negative şi stresul vor dispărea. Un om zâmbitor isi foloseşte mai puţin muşchi faciali  în comparaţie cu un om care stă încruntat. În plus un om zâmbitor este şi mult mai frumos.

– încearcă să îţi menţii cât mai mult gândirea pozitivă;

– relaxeaza-te mai mult. Vei spune că nu ai timp sau bani. Dacă îţi doreşti cu adevărat te poţi relaxa foarte uşor, fără a avea nevoie de bani. De exemplu cu o cadă plină de apă caldă în care ai presărat petale de flori, spumant şi eventual o lumânare parfumată, poţi scăpa chiar şi de cel mai mare stres.

Îţi doresc mult succes!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Află de ce este bine să mănânci urzici Cu acțiuni puternic revigorante și tonice, urzica este una dintre cele mai benefice plante medicinale. Vezi ce trebuie să știi despre această superplantă!
2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
Ce tip de tocător de legume este mai ferit de bacterii, cel lemn sau cel de plastic? Ştiai că tocătorul de legume este un adevărat focar de apariţie a microbilor, dacă nu este dezinfectat corespunzător? Una din cele mai întâlnite bacterii de pe tocătoare este Salmonela. Tu ce fel de t...
Care sunt efectele negative ale utilizării antibioticelor în exces Medicii din Marea Britanie trag un serios semnal de alarmă pentru cei ce obişnuiesc să suprautilizeze antibiotice. Aşa-numiţii "supermicrobi", foarte rezistenţi la orice tip de antibiotic vor aduce pr...
Ceaiuri răcoritoare ideale pentru zilele caniculare În ciuda faptului că trăiesc pe meleaguri extrem de călduroase, arabilor nu le lipsesc ceaiurile din rutina zilnică. Vezi de ce este bine să bei și tu ceai pe timp canicular!
Iubirea pe internet: pro sau contra? Suntem tot mai acaparați de mediul cibernetic, iar mulți dintre noi "sfârșim" prin a ne găsi jumătatea în mediu online! Tu ce părere ai despre relațiile ce iau naștere pe internet?
Marin Preda: Inima omului e largă, de ce unii şi-o poartă strâmtă şi plină de ură? Nu vei avea niciodată parte de armonie și liniște atunci când sufletul îți este plin de ură.
Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.
7 modalităţi de îmbunătăţire a funcţiei ficatului La baza unei bune funcţionari a ficatului stau detoxifierea si consumul de legume crucifere. Ce sunt însă aceste legume crucifere şi cum ne ajută ele ficatul?
Cele mai bune rețete de smoothie-uri detoxifiante După Sărbători, smoothie-urile sunt ca o gură proaspătă de aer. Încearcă și tu următoarele patru rețete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *