Relatii

5 modalităţi de găsire a liniştii interioare

Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcinile ne cresc disproporţional cu veniturile.

Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcinile ne cresc disproporţional cu veniturile.

În acest fel am ajuns să credem că pacea şi liniştea interioară, sunt foarte greu de obţinut în lumea modernă a zilelor noastre. Dar dacă percepţia noastră este greşită? Dacă totul provine de fapt de la gândirea noastră concentrată doar pe sarcini, neajunsuri şi probleme? Acordă-ţi cinci minute doar pentru tine şi aruncă-ţi o privire asupra următoarelor modalităţi de găsire a liniştii interioare:

1. Trăieşte în prezent

Cea mai bună modalitate de găsire a păcii interioare, este să trăieşti în prezent. Când te axezi pe evenimentele care ţi se întâmplă pe moment, te detaşezi de trecut sau viitor. Aceste două timpuri: trecutul şi viitorul, sunt cei mai mari duşmani ai noştri, deoarece ne aduc în prim plan doar problemele. De exemplu, acum ai ales să citeşti acest articol deoarece, doreşti să îţi găseşti liniştea interioară. Detaşează-te de tot şi acorda-ţi câteva momente de relaxare, pentru că despre asta este vorba de fapt. Dacă tu intri şi citeşti aceste rânduri şi mintea îţi zboară tot la griji, nu vei reuşi să faci absolut nimic. Îţi vei pierde timpul inutil! Gândirea bazată excesiv pe griji, nu le va face să dispară ca prin minune, ba din contră, te vor face să clachezi.

2. Acceptă situaţia

Dacă ai de-a face cu o situaţia frustrantă, care nu poate fi schimbată, accept-o ca atare şi învaţă de fapt cum să îi faci faţă! De ce să te enervezi şi să te consumi, pentru ceva asupra căruia nu ai control? De exemplu, dacă eşti în contradicţie cu cineva, trebuie să te gândeşti că fiecare persoană este diferită în felul său. Nu poţi schimba gândirea oamenilor şi felul în care acţionează. Bazează-te pe faptul că fiecare este răspunzător pentru faptele sale şi mai devreme sau mai târziu, cu toţii vom culege ce am semănat. Acceptă lucrurile şi oamenii ca atare şi nu mai lăsa ca situaţiile nedrepte să te roadă pe interior. Eliberează-te din cătuşele frustrării şi da frâu liber liniştii, păcii şi mulţumirii de sine.

3. Odihneşte-te cât mai des

Ştiu că este din ce în ce mai greu să îţi găseşti timp liber, însă trebuie să ţii cont de faptul că odihna este prioritară. Oboseala acumulată duce la scăderea performanţelor şi îmbolnăvire. Încearcă astfel să dormi minim 7 ore pe noapte şi uită de mitul celor 6 ore pentru adulţi.

4. Zâmbeşte mai des

Plimbându-te pe stradă, observi cum majoritatea oamenilor sunt trişti, serioşi şi nu schiţează nici măcar un mic zâmbet. Tu în schimb, trebuie să fii altfel. Nu ai voie să îmi citeşti acest articol, fără să zâmbeşti măcar o dată. Probabil acum te întrebi în gând: dar cum anume ai vrea să râd, aşa fără un motiv anume? Eu vin în schimb şi îţi dau cel mai bun argument: o faţa luminată de un zâmbet sincer este mult mai frumoasă decât una încruntată sau tristă! Un zâmbet cât de mic, te scapă de stres şi te ajută să îţi găseşti liniştea interioară!

5. Găseşte mai mult timp pentru micile tale plăceri

Atunci când prinzi un moment liber, acordă-l micilor tale plăceri nevinovate. Savurează-ţi prăjitura preferată (Uită de îngrăşat! Nici măcar să nu te gândeşti la asta, pentru că transformi sentimentul de plăcere în unul de vină!), aleargă prin parc, dansează, cântă, găteşte, răsfaţă-te cu o baie fierbinte, etc. Profită la maxim de astfel de momente, pentru că este dreptul tău!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Horoscop săptămânal: 19 – 25 ianuarie 2015 Vezi ce-ți rezervă astrele în această săptămână!
10 semne că relaţia voastră este pe sfârşite Chiar dacă ai investit sentimente şi îţi este teamă de singurătate, află care sunt semnele ce prevestesc o relaţie fără niciun viitor.
Cum să scapi de depresia de după sărbători Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
Cum să îi alegi inelul de logodnă perfect Te-ai hotărât să o ceri în căsătorie, însă nu știi ce model de inel să-i alegi? Următorul articol îți va fi de mare folos!
Nu judeca niciodată o carte după copertă! Ce poveste credeți că ascunde acest „urs” în s... Cum ai reacționa dacă la un moment dat, te-ai intersecta cu un urs de pluș ce și-ar întinde călduros brațele să te îmbrățișeze?
Când trăiești în România șefilor răi şi nedrepți Acum câteva timp site-ul Forbes scria "Oamenii părăsesc managerii, nu compania!". Nici că se putea face o descriere mai bună a mediului toxic de muncă întâlnit în majoritatea firmelor din România!...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *