Relatii

5 modalităţi de găsire a liniştii interioare

Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcinile ne cresc disproporţional cu veniturile.

Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcinile ne cresc disproporţional cu veniturile.

În acest fel am ajuns să credem că pacea şi liniştea interioară, sunt foarte greu de obţinut în lumea modernă a zilelor noastre. Dar dacă percepţia noastră este greşită? Dacă totul provine de fapt de la gândirea noastră concentrată doar pe sarcini, neajunsuri şi probleme? Acordă-ţi cinci minute doar pentru tine şi aruncă-ţi o privire asupra următoarelor modalităţi de găsire a liniştii interioare:

1. Trăieşte în prezent

Cea mai bună modalitate de găsire a păcii interioare, este să trăieşti în prezent. Când te axezi pe evenimentele care ţi se întâmplă pe moment, te detaşezi de trecut sau viitor. Aceste două timpuri: trecutul şi viitorul, sunt cei mai mari duşmani ai noştri, deoarece ne aduc în prim plan doar problemele. De exemplu, acum ai ales să citeşti acest articol deoarece, doreşti să îţi găseşti liniştea interioară. Detaşează-te de tot şi acorda-ţi câteva momente de relaxare, pentru că despre asta este vorba de fapt. Dacă tu intri şi citeşti aceste rânduri şi mintea îţi zboară tot la griji, nu vei reuşi să faci absolut nimic. Îţi vei pierde timpul inutil! Gândirea bazată excesiv pe griji, nu le va face să dispară ca prin minune, ba din contră, te vor face să clachezi.

2. Acceptă situaţia

Dacă ai de-a face cu o situaţia frustrantă, care nu poate fi schimbată, accept-o ca atare şi învaţă de fapt cum să îi faci faţă! De ce să te enervezi şi să te consumi, pentru ceva asupra căruia nu ai control? De exemplu, dacă eşti în contradicţie cu cineva, trebuie să te gândeşti că fiecare persoană este diferită în felul său. Nu poţi schimba gândirea oamenilor şi felul în care acţionează. Bazează-te pe faptul că fiecare este răspunzător pentru faptele sale şi mai devreme sau mai târziu, cu toţii vom culege ce am semănat. Acceptă lucrurile şi oamenii ca atare şi nu mai lăsa ca situaţiile nedrepte să te roadă pe interior. Eliberează-te din cătuşele frustrării şi da frâu liber liniştii, păcii şi mulţumirii de sine.

3. Odihneşte-te cât mai des

Ştiu că este din ce în ce mai greu să îţi găseşti timp liber, însă trebuie să ţii cont de faptul că odihna este prioritară. Oboseala acumulată duce la scăderea performanţelor şi îmbolnăvire. Încearcă astfel să dormi minim 7 ore pe noapte şi uită de mitul celor 6 ore pentru adulţi.

4. Zâmbeşte mai des

Plimbându-te pe stradă, observi cum majoritatea oamenilor sunt trişti, serioşi şi nu schiţează nici măcar un mic zâmbet. Tu în schimb, trebuie să fii altfel. Nu ai voie să îmi citeşti acest articol, fără să zâmbeşti măcar o dată. Probabil acum te întrebi în gând: dar cum anume ai vrea să râd, aşa fără un motiv anume? Eu vin în schimb şi îţi dau cel mai bun argument: o faţa luminată de un zâmbet sincer este mult mai frumoasă decât una încruntată sau tristă! Un zâmbet cât de mic, te scapă de stres şi te ajută să îţi găseşti liniştea interioară!

5. Găseşte mai mult timp pentru micile tale plăceri

Atunci când prinzi un moment liber, acordă-l micilor tale plăceri nevinovate. Savurează-ţi prăjitura preferată (Uită de îngrăşat! Nici măcar să nu te gândeşti la asta, pentru că transformi sentimentul de plăcere în unul de vină!), aleargă prin parc, dansează, cântă, găteşte, răsfaţă-te cu o baie fierbinte, etc. Profită la maxim de astfel de momente, pentru că este dreptul tău!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Marin Preda: Inima omului e largă, de ce unii şi-o poartă strâmtă şi plină de ură? Nu vei avea niciodată parte de armonie și liniște atunci când sufletul îți este plin de ură.
Când trăiești în România șefilor răi şi nedrepți Acum câteva timp site-ul Forbes scria "Oamenii părăsesc managerii, nu compania!". Nici că se putea face o descriere mai bună a mediului toxic de muncă întâlnit în majoritatea firmelor din România!...
Sărbătoreşte iubirea în fiecare zi În acest videoclip (reclamă) vei vedea că iubirea nu are nevoie de o zi anume pentru a fi sărbătorită.
Ce să faceți de Valentine’s Day – 7 idei inedite Mare bucurie trebuie să fie în sufletele îndrăgostiților a căror zi specială cade, în acest an, într-una de weekend! Iată câteva idei din care să te inspiri pentru sărbătorirea acestei zile....
Când o persoană îi bârfește pe alții, demonstrează că nu are nimic bun de spus despre sine Nu lăsa bârfele să îți afecteze viața! Important este ca tu să ai o părere bună despre tine. Cei care te bârfesc nu fac altceva decât să-ți acorde timp şi atenţie, iar asta ar trebui să-ți aducă doar ...
Românilor le pasă de capra vecinului, în timp ce a lor moare de foame Sau despre cum ne abatem de la drumul principal şi ne pierdem în detalii inutile!
Află de ce nu mai ai chef de sex Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!
Rândurile emoționante postate pe facebook de o mamă umilită pe plajă După ce s-a abținut cu greu să nu plângă în fața celor care o batjocoreau, odată ajunsă acasă, aceasta s-a decis să le adreseze o scrisoare deschisă pe site-ul de socializare.
Învață cum să capeți mai multă încredere în tine Lipsa de încredere este cel mai mare dușman al tău, deoarece te împiedică să ai succes. Nu îi mai permite să îți dirijeze viața, ia atitudine și învinge-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *