Frumusete

Cum se prepară apa de trandafiri

Iată cât de ușor îți poți prepara apa de trandafiri, chiar din confortul casei tale! Avantajul acesteia este că nu conține chimicale!

Iată cât de ușor îți poți prepara apa de trandafiri, chiar din confortul casei tale! Avantajul acesteia este că nu conține chimicale!

Apa de trandafiri este folosită din timpuri străvechi în cosmetică. Una dintre adeptele acestei poțiuni frumos parfumate, era însăși regina Egiptului, Cleopatra, care o folosea în ritualul de îngrijire a feței.

Iată principalele metode de preparare a apei de trandafiri:

Metoda I

Ingrediente:

 • 500 g petale proaspete de trandafiri;
 • 30 g sare;
 • 1/2 l apă minerală.

Mod de preparare:

 1. Se zdrobesc foarte bine petalele de trandafiri, pentru a-și degaja toate uleiurile. (Trandafirii galbeni sunt mai parfumați, așadar, pentru un miros puternic, poți opta pentru aceștia).
 2. Se amestecă foarte bine petele zdrobite cu sarea și cu apa minerală.
 3. Se lasă la macerat timp de o săptămână. În fiecare zi trebuie amestecată loțiunea, iar petalele se presează puternic cu ajutorul mâinilor.
 4. După cele 7 zile, se strecoară și se pune lichidul obținut într-o sticlă ce se închide ermetic. În acest fel veți obține apa de trandafiri.

Metoda II

Ingrediente:

 • 6 linguri petale proaspete de trandafiri;
 • 500 ml de apă.

Mod de preparare:

 1. Această apă de trandafiri se prepară seara, pentru a o putea folosi a doua zi.
 2. Petalele se zdrobesc foarte bine, la fel ca în prima metodă.
 3. Apa se împarte în mod egal în două recipiente diferite. În primul recipient (cu 250 ml de apă), se pun 3 linguri de petale mărunțite, și se lasă la macerat de seara până dimineața. Celelalte 3 linguri de petale se infuzează în restul de 250 ml de apă, timp de 20 de minute. Se strecoară apa și se amestecă a doua zi cu cealaltă apă, în care petalele au stat la macerat (și din aceasta se aruncă petalele).
 4. Se poate păstra în frigider până la 2-3 zile.

Metoda III

Ingrediente:

 • 2 căni de apă distilată;
 • 1 ceașcă de petale proaspete de trandafiri;

Mod de preparare:

 1. Se pun la fiert petalele de trandafiri în apa distilată.
 2. Se lasă la foc mediu, până când petalele încep să-și piardă din culoare (acesta este semnul că și-au degajat toate uleiurile și proprietățile). Se iau de pe foc și se strecoară.
 3. Apa obținută se depozitează la frigider într-un recipient de sticlă.

Sfaturi utile:

 • Folosește petale cât mai proaspete de trandafiri, pentru a obține o apă cât mai parfumată și catifelată;
 • Sunt indicate doar culturile ecologice;
 • Spală foarte bine petalele cu apă rece, înainte de folosire.

Surse foto: Pinterest & articol: „Elixire de frumusețe”, Biblioteca „Formula AS”.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Albul revine la modă în 2015 – galerie foto Pe lângă marsala, albul este o altă culoare extrem de apreciată în 2015. În acest articol vei găsi o galerie foto cu ținute de culoare albă din care să te inspiri!
Machiaj Revelion 2015 – 8 videoclipuri din care să te inspiri În aceste videoclipuri vei găsi cele mai bune surse de inspirație pentru machiajul de Revelion!
Top 7 alimente ce te ajută să ai părul sănătos Îți dorești să ai un păr cât mai frumos? Consumă următoarele alimente și rezultatele te vor uimi cu siguranță!
Cum să îţi repari o unghie ruptă Erai foarte mândră de unghiile tale lungi până când ţi-ai rupt din greşeală una pe lăţime? În acest articol vei vedea cum o poţi repara cu ajutorul unui săculeţ de ceai.
Videoclip – coc în creștet cu împletitură spic la spate și fundiță În ciuda faptului că pare complicată, dacă vei urma paşii din articol vei vedea cât de uşor îţi poţi realiza şi tu această împletitură spic finalizata într-un coc.
Tendințele în materie de machiaj ale lui 2016 Vezi care sunt tendințele în materie de make-up ale anului 2016. Dacă ești o persoană care iubește naturalețea veștile date de make-up artiști te vor bucura!
8 exerciții ce te vor scăpa de grăsimea abdominală – videoclip Acest set de exerciții durează doar 10 minute, însă rezultatele obținute de pe urma lui sunt excelente!
Mască din albuș de ou pentru puncte negre Vezi cum poți scăpa de punctele negru cu ajutorul unei măști pe bază de albuș de ou. Metodă este blândă și rezultatele se vor vedea încă de la prima folosire.
Ce să faci seara pentru a avea a doua zi un păr superb Dimineața nu poți zăbovi prea mult timp în fața oglinzii pentru a-ți aranja părul? Următoarele trucuri te vor ajuta să ai un păr frumos și aranjat, fără mari bătăi de cap!
Ce culori de păr sunt la modă în iarna lui 2015 Află care sunt cele mai apreciate nuanțe de păr în sezonul rece al acestui final de an. Ție care crezi ți se potrivește cel mai bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *