Frumusete

Cum se prepară apa de trandafiri

Iată cât de ușor îți poți prepara apa de trandafiri, chiar din confortul casei tale! Avantajul acesteia este că nu conține chimicale!

Iată cât de ușor îți poți prepara apa de trandafiri, chiar din confortul casei tale! Avantajul acesteia este că nu conține chimicale!

Apa de trandafiri este folosită din timpuri străvechi în cosmetică. Una dintre adeptele acestei poțiuni frumos parfumate, era însăși regina Egiptului, Cleopatra, care o folosea în ritualul de îngrijire a feței.

Iată principalele metode de preparare a apei de trandafiri:

Metoda I

Ingrediente:

  • 500 g petale proaspete de trandafiri;
  • 30 g sare;
  • 1/2 l apă minerală.

Mod de preparare:

  1. Se zdrobesc foarte bine petalele de trandafiri, pentru a-și degaja toate uleiurile. (Trandafirii galbeni sunt mai parfumați, așadar, pentru un miros puternic, poți opta pentru aceștia).
  2. Se amestecă foarte bine petele zdrobite cu sarea și cu apa minerală.
  3. Se lasă la macerat timp de o săptămână. În fiecare zi trebuie amestecată loțiunea, iar petalele se presează puternic cu ajutorul mâinilor.
  4. După cele 7 zile, se strecoară și se pune lichidul obținut într-o sticlă ce se închide ermetic. În acest fel veți obține apa de trandafiri.

Metoda II

Ingrediente:

  • 6 linguri petale proaspete de trandafiri;
  • 500 ml de apă.

Mod de preparare:

  1. Această apă de trandafiri se prepară seara, pentru a o putea folosi a doua zi.
  2. Petalele se zdrobesc foarte bine, la fel ca în prima metodă.
  3. Apa se împarte în mod egal în două recipiente diferite. În primul recipient (cu 250 ml de apă), se pun 3 linguri de petale mărunțite, și se lasă la macerat de seara până dimineața. Celelalte 3 linguri de petale se infuzează în restul de 250 ml de apă, timp de 20 de minute. Se strecoară apa și se amestecă a doua zi cu cealaltă apă, în care petalele au stat la macerat (și din aceasta se aruncă petalele).
  4. Se poate păstra în frigider până la 2-3 zile.

Metoda III

Ingrediente:

  • 2 căni de apă distilată;
  • 1 ceașcă de petale proaspete de trandafiri;

Mod de preparare:

  1. Se pun la fiert petalele de trandafiri în apa distilată.
  2. Se lasă la foc mediu, până când petalele încep să-și piardă din culoare (acesta este semnul că și-au degajat toate uleiurile și proprietățile). Se iau de pe foc și se strecoară.
  3. Apa obținută se depozitează la frigider într-un recipient de sticlă.

Sfaturi utile:

  • Folosește petale cât mai proaspete de trandafiri, pentru a obține o apă cât mai parfumată și catifelată;
  • Sunt indicate doar culturile ecologice;
  • Spală foarte bine petalele cu apă rece, înainte de folosire.

Surse foto: Pinterest & articol: „Elixire de frumusețe”, Biblioteca „Formula AS”.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *