Familie

7 remedii naturale pentru muşcăturile de ţânţari

Cu toţii ştim ce disconfort ne cauzează insuportabilii ţânţari! Următoarele remedii sunt simple, rapide, naturale şi eficiente, eliminând pe loc senzaţia de mâncărime.

Cu toţii ştim ce disconfort ne cauzează insuportabilii ţânţari! Următoarele remedii sunt simple, rapide, naturale şi eficiente, eliminând pe loc senzaţia de mâncărime.

Un alt avantaj al acestor remedii constă în faptul că au la baza ingrediente comune, întâlnite în majoritatea bucătăriilor, aşa că nu este nevoie să cheltuiţi bani în plus!

1. Coaja de banană

Acesta este unul din primele remedii care vă scăpa de muşcăturile de ţânţari, iar aici marele avantaj constă în faptul că folosiţi un produs pe care de obicei îl aruncaţi la gunoi, deci costul este: ZERO! După ce aţi consumat deliciosul fruct, luaţi coajă şi frecaţi-vă cu interiorul acesteia direct pe muşcătură. Senzaţia de mâncărime se va diminua considerabil şi ca bonus veţi mirosi şi frumos!

2. Bicarbonat de sodiu cu apă

Amestecaţi o lingură de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă, astfel încât să formaţi o pastă şi aplicaţi-o cu mişcări circulare peste muşcătură de ţânţar şi pe o arie mai mare din jurul acesteia. Lăsaţi acest remediu să acţioneze aproximativ 10 minute, după care clătiţi-vă cu apă. Puteţi adăuga în pastă şi câteva picături din ulei esenţial (ulei de mentă este foarte eficient) pentru un miros plăcut.

3. Folosiţi o lingură caldă

Acest remediu poate sună un pic ciudat, însă funcţionează. Aşadar, tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi o lingură sub jetul de apă caldă de la robinet, până se încălzeşte (căldura acesteia trebuie să fie suportabilă astfel încât să nu să vă ardă pielea). După ce s-a încălzit, ţineţi lingura direct pe muşcătura timp de un minut. Se pare că sursa de căldură distruge proteinele din muşcătura ce cauzează senzaţia de mâncărime şi astfel ne calmează pielea.

4. Ceaiul

Folosiţi săculeţii de la ceaiul verde sau negru, ca şi remediu pentru muşcăturile de ţânţari. Dacă nu folosiţi ceaiuri la pliculeţe, puteţi strânge plantele într-un şerveţel de bucătărie. Acest tratament se aplică la fel ca şi celelalte, direct pe piele. Plantele din ceai reacţionează cu muşcătura şi calmează senzaţia de mâncărime şi de usturime a pielii.

5. Oţetul de mere

Oţetul de mere are atât de multe beneficii – stimulează metabolismul, luptă eficient cu răceală, conferă strălucire părului şi ne scapă de mâncărimile cauzate de muşcăturile de tânăr! Turnaţi puţin oţet de mere pe un tampon de bumbac şi ţineţi apăsat pe muşcătura apoi masaţi toată zonă prin mişcări circulare.

6. Aloe Vera

Rupeţi o bucată mică din plantă şi aplicaţi-i gelul direct pe muşcătură. Cu ajutorul aloei veţi scăpa de mâncărime şi vă veţi vindeca de eventualele răni sau iritaţii.

7. Lămâia şi lime-ul

Principala problemă cauzată de o muşcătură de ţânţar este infecţia pielii (cea care şi dă de altfel senzaţia de mâncărime). Citricele însă o combat prin proprietăţile antimicrobiene şi antibacteriene. Aşadar, aplicaţi bucăţi dintr-un lime sau dintr-o lămâie direct pe piele.

Sursa: allwomenstalk.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

3 Comments

  1. Otilia

    Aha! Uite, daca stiam!!!! Cand am mers odata la mare cu fetita, am cautat disperata produse contra muscaturilor de tantar…caci avea piscaturi teribile pe tot corpul!
    Multumim!

    Acum sa nu uit si cand iesim la iarba verde!

  2. Ma bucur ca ti-a fost de folos. O sa mai scriem un articol si despre cum sa tinem la distanta tantarii.

  3. Ligia

    Foarte interesant si util articolul, eu folosesc pentru fetita mea produsele Chicco ani-tantari, si sunt foarte multumita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.