Diverse

Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001

Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.

Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.

Denise Corliss, un inginer electrician din Texas, și câinele său de 2 ani, au lucrat intens la operațiunile de salvare din zona zero a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. În ciuda faptului, că intraseră doar de un an de zile în echipa de salvare din Texas, acest lucru nu i-a împiedicat să se comporte ca niște adevărați eroi.

Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001-1

Corliss, a început să o antreneze pe Bretagne, încă de pe vremea când avea doar 8 luni.

„Rolul câinilor salvatori este să caute supraviețuitori într-un mediu în care a avut loc un dezastru … Câinii sunt nevoiți să se cațere pe moloz, pe clădiri prăbușite și scări care sunt gata să cadă.”, a declarat Corliss către BuzzFeed.

13 ani mai târziu, Bretagne nu mai este în serviciul de salvare a oamenilor din dezastre, în schimb ea lucrează cu copii la o școală elementară, având rolul de a ajuta copiii să își exerseze cititul.

Bretagne in ajutorul copiilor

Joia aceasta a reprezentat prima zi când Bretagne a vizitat locul unde se aflau clădirile World Trade Center, înainte de a avea loc dezastrul de la 11 septembrie 2001.

cainele erou de la 11 septembrie 2001

Pentru a onora munca depusă de Bretagne în zilele ce au urmat în urma dezastrului de la 11 septembrie 2001, centrul de pregătire și formare a câinilor pentru situațiile speciale au botezat un pui de golden retriever, pe care îl au în pregătire, Bretagne 2. De asemenea Bretagne a intrat și în competiția Câinele Erou al Anului, competiție organizată de Asociația Americană a Protecției Copiilor și Animalelor.

bretagne si bretagne jr

Sursă: www.buzzfeed.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Pepene verde cu miez galben – Ce gust are și metoda rapidă de tăiere Ce gust are pepenele verde cu miez galben şi o metodă rapidă de feliere.
Slăbește rapid cu ajutorul ceaiului de ghimbir Află cum poți slăbi rapid și sănătos cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor de prepară!
Nu judeca niciodată o carte după copertă! Ce poveste credeți că ascunde acest „urs” în s... Cum ai reacționa dacă la un moment dat, te-ai intersecta cu un urs de pluș ce și-ar întinde călduros brațele să te îmbrățișeze?
Reacţia de nepreţuit a unei fetiţe ce vede pentru prima dată ploaia Să ne bucurăm mai des de micile bucurii ale vieţii. Dacă nu mai ştim cum, atunci să îi lăsăm pe cei mici să ne reamintească!
3 gânduri zilnice care alungă nefericirea Vezi care sunt cele mai distructive gânduri și obiceiuri care nu te lasă să îți trăiești viața în armonie. Învață cum să scapi de ele pentru a alunga nefericirea ce îți macină sufletul....
Grupul de pe Facebook al clienţilor care au credite în franci elveţieni Ai credite în franci elveţieni sau cunoşti pe cineva în această situaţie? Înscrie-te pe Facebook în grupul clienţilor cu credite în CHF!
Cum să-ți faci acasă propriile hârtii de brioșe Ai rămas fără hârtii pentru brioșe și ți-ai adus aminte fix înainte de prepararea rețetei? Hârtia de copt te scoate din bucluc! Vezi pașii compleți în videoclip!
Cum arată cea mai frumoasă stradă din lume Ţi-ar plăcea să mergi pe o astfel de stradă?
Modelele de blugi ale anului 2015. Vezi cum îi poartă vedetele de la Hollywood! Vezi ce este nou în tendințe de jeanși anul acesta! Inspiră-te din ținutele vedetelor și nu vei da greș!
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *