Diverse

Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001

Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.

Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.

Denise Corliss, un inginer electrician din Texas, și câinele său de 2 ani, au lucrat intens la operațiunile de salvare din zona zero a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. În ciuda faptului, că intraseră doar de un an de zile în echipa de salvare din Texas, acest lucru nu i-a împiedicat să se comporte ca niște adevărați eroi.

Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001-1

Corliss, a început să o antreneze pe Bretagne, încă de pe vremea când avea doar 8 luni.

„Rolul câinilor salvatori este să caute supraviețuitori într-un mediu în care a avut loc un dezastru … Câinii sunt nevoiți să se cațere pe moloz, pe clădiri prăbușite și scări care sunt gata să cadă.”, a declarat Corliss către BuzzFeed.

13 ani mai târziu, Bretagne nu mai este în serviciul de salvare a oamenilor din dezastre, în schimb ea lucrează cu copii la o școală elementară, având rolul de a ajuta copiii să își exerseze cititul.

Bretagne in ajutorul copiilor

Joia aceasta a reprezentat prima zi când Bretagne a vizitat locul unde se aflau clădirile World Trade Center, înainte de a avea loc dezastrul de la 11 septembrie 2001.

cainele erou de la 11 septembrie 2001

Pentru a onora munca depusă de Bretagne în zilele ce au urmat în urma dezastrului de la 11 septembrie 2001, centrul de pregătire și formare a câinilor pentru situațiile speciale au botezat un pui de golden retriever, pe care îl au în pregătire, Bretagne 2. De asemenea Bretagne a intrat și în competiția Câinele Erou al Anului, competiție organizată de Asociația Americană a Protecției Copiilor și Animalelor.

bretagne si bretagne jr

Sursă: www.buzzfeed.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Videoclip impresionant cu o familie de delfini ce salvează un pui de focă Să fim cu adevărat doar noi singura specie, capabilă de gândire şi compasiune? Priviţi cum ajută aceşti delfini un pui de focă, aflat în derivă. Pur şi simplu de necrezut..
Iubirea unei mame elefant pentru puiul său nu are limite – Videoclip impresionant Puii asemeni copiilor, au mai tot timpul chef de joacă și nu realizează că se expun în fata pericolelor.
O focă şi un jurnalist sunt protagoniştii unui videoclip drăgălaş Acest videoclip vesel ce îţi va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze!
Acţiunile tale afectează comportamentul copilului tău Ai grijă ce spui, ce faci şi cum te comporţi în preajma copiilor tăi, micuţii te vor urma întocmai, pentru că încă nu pot face deosebirea între bine şi rău!
Horoscop săptămânal: 26 ianuarie 2015 – 01 februarie 2015 Fecioarelor le merge totul foarte bine, berbecii sunt mai visători iar leii vor avea parte de câștiguri însemnate în această săptămână. Veți ce îți rezervă astrele!
Dragostea inocentă a copiilor exprimată într-un videoclip mai mult decât haios Copiii ne uimesc zilnic cu dovezile lor de afecțiune și iubire pură. La fel se întâmplă și cu acest băiețel care dorește cu orice preț să fure un pupic de la cea mai bună prietenă a lui.
Cel mai adormit căţel – videoclip amuzant Şi pe căţeluşi îi mai prinde câteodată oboseala...şi deşi, se chinuiesc eroic spre amuzamentul nostru să rămână treji, nu reuşesc.
Am picat Bac-ul! "Înainte de a râde complice la strigătul de disperare ce reiese din perla unui absolvent, gândeşte-te că tu trebuie să fii mai bun/ă de atât şi că nu îşi are rostul să-ţi pierzi vremea încercând să ar...
Ţinute cu salopete din care să te inspiri Salopetele sunt foarte apreciate şi în acest an şi tocmai din acest motiv ţi-am pregătit o galerie foto din care să te inspiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *