Diverse

Târgul de Crăciun din Sibiu – locul doi în lume

Dintr-un top de 7 orașe, Sibiul a reușit să se plaseze pe locul 2, învingând astfel Londra și Dubaiul.

Dintr-un top de 7 orașe, Sibiul a reușit să se plaseze pe locul 2, învingând astfel Londra și Dubaiul.

Conform publicației spaniole El Mundo, Sibiul a fost inclus într-un top de 7 orașe cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume, reușind să se situeze pe locul doi. Pe locul întâi se afla târgul de Crăciun de la Dresden (Germania), urmat de cel de la Sibiu, Londra (Marea Britanie), Osaka (Japonia), Darwin (Australia), Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi pe ultimul loc se afla târgul de Crăciun de la Nuremberg (Germania).

1. Târgul de Crăciun din Dresda (Germania)

Târgul de Crăciun de la Dresda (Dresden), datează din anul 1434 și este cel mai vechi târg din Germania. Piața de Crăciun se organizează în partea istorică din centrul orașului, între Frauenkieche și restaurantul Munzgasse.

Acest târg are un farmec aparte datorită promovării meșteșugurilor tradiționale lucrate manual. Aici turiștii își vor găsi cadourile ideale și originale pentru sărbătorile de iarnă, și vor putea să urmărească sculptorii și brutarii în acțiune. Un alt punct de atracție al acestui târg este cea mai înaltă piramida de Crăciun din lume (ce are o înălțime de 14 m).

www.flickr.com

www.flickr.com

2. Târgul de Crăciun din Sibiu (România)

Anul acesta Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a aflat la cea de-a opta ediție. Prima ediția a avut loc în 2007, anul în care Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană și este un proiect inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

Pe perioada acestui târg în fiecare weekend au loc tot felul de evenimente speciale, de la festivale de obiceiuri, datini și colinde, până la spectacole de iluzionism sau de folclor. În fiecare an Sibiul ne surprinde cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun și tocmai din acest motiv a fost situat pe locul doi.

Atracția acestui târg o constituie celebrul tunel de lumini multicolore ce face parte din proiectul intitulat “Sibiu Lights and More”, aflat în acest an la cea de-a doua ediție.

sursa: facebook

sursa: facebook

3. Târgul de Crăciun din Londra (Marea Britanie)

În capitala Marii Britanii nu vom găsi unul, ci zeci de târguri de Crăciun. Aici puteți admira sute de expoziții tematice de iarnă și mii de luminițe ce împodobesc străzile Londrei.

De departe cea mai mare atracție este Roata Gigant de unde puteți admira priveliștea de vis a Londrei îmbrăcată în straie de sărbătoare.

4. Târgul de Crăciun din Osaka (Japonia)

Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente de iarnă ce are loc în Osaka. Aici se întâlnesc multe elemente tradiționale cu specific german ca: berea, cârnații și chiar cadouri lucrate manual, aduse din Germania.

Atracția acestui târg sunt brazii de crăciun, pâinea cu ghimbir și alte obiceiuri tradiționale, care sunt destul de rare în Japonia.

5. Târgul de Crăciun din Darwin (Australia)

6. Targul de Craciun din Dubai (Emiratele Arabe Unite)

7. Târgul de Crăciun din Nuremberg (Germania)

Pe ultimul loc se afla Târgul de Crăciun din Nuremberg care are peste 200 de căsuțe din lemne, frumos aranjate cu materiale albe și roșii. Aici produsele tradiționale se întâlnesc la tot pasul: turtă dulce, produse de patiserie, dulciuri, lumânări, jucării, decorațiuni de Crăciun și alte produse artizanale.

În ciuda faptului că spaniolii au plasat pe primele 7 locuri, trei târguri despre care cu greu ai auzit sau găsești ceva pe internet, suntem siguri că topul cel mai spectaculoase piețe de Crăciun este altul care include Danemarca, Austria, Franța  și alte țări renumite pentru târgurile de Crăciun organizate. Le mulțumim totuși că au plasat Sibiul în top 3.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

6 paşi care te vor transforma într-o persoană de succes Află care sunt secretele persoanelor de succes, sau cum să te transformi dintr-o persoană care are parte doar de eșecuri, într-una plină de reușite!
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...
Pepene verde cu miez galben – Ce gust are și metoda rapidă de tăiere Ce gust are pepenele verde cu miez galben şi o metodă rapidă de feliere.
Albina te învață cum să lucrezi productiv De fiecare dată când îți vine să te plângi că muncești prea mult, amintește-ți că albinele nu fac grevă atunci când le este furată mierea.
Cel mai adormit căţel – videoclip amuzant Şi pe căţeluşi îi mai prinde câteodată oboseala...şi deşi, se chinuiesc eroic spre amuzamentul nostru să rămână treji, nu reuşesc.
O zi perfectă în natură – videoclip Acest frumos videoclip, ce are o pe fundal o melodie foarte relaxantă, îţi face cu siguranţă ziua perfectă!
Am picat Bac-ul! "Înainte de a râde complice la strigătul de disperare ce reiese din perla unui absolvent, gândeşte-te că tu trebuie să fii mai bun/ă de atât şi că nu îşi are rostul să-ţi pierzi vremea încercând să ar...
Videoclip impresionant cu o familie de delfini ce salvează un pui de focă Să fim cu adevărat doar noi singura specie, capabilă de gândire şi compasiune? Priviţi cum ajută aceşti delfini un pui de focă, aflat în derivă. Pur şi simplu de necrezut..
Rochii pentru revelion 2015 Următoarea colecție spectaculoasă de rochii de seară îți va fi cea mai bună sursă de inspirație!
Mulțumiți de alegeri, cetățeni? Am scăpat și de aceste alegeri! Acum speram cu toții că o vom duce mai bine și că va curge, în sfârșit, laptele și mierea prin orașele noastre. Oare așa să fie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *