Diverse

Pildă emoţionantă despre un copil orb

Schimbarea stă în tine!

Schimbarea stă în tine!

Un copil orb stătea pe treptele unei clădiri, cu o pălărie lângă picioare şi ţinea un afiş pe care scria: „Sunt orb, vă rog să mă ajutaţi!”. În pălărie se observau doar câteva monede.

La un moment dat, un om trece pe lângă el. Acesta ia câteva monede din buzunar şi le pune în pălărie, apoi îi ia afişul, îl întoarce pe partea cealaltă şi scrie câteva cuvinte. După ce termină, i-l înapoiază, astfel încât toţi oamenii ce treceau prin zonă, să îi poată vedea noile cuvinte.

După gestul făcut de acest trecător, pălăria începe imediat să se umple cu monede. O mulţime de oameni se îngrămădeau să îi dea bani copilului orb.

La sfârşitul zilei trecătorul se întoarce să vadă cum stau lucrurile. Copilul îi recunoaşte paşii şi îl întreabă: „Tu ai fost cel care mi-a schimbat semnul de dimineaţă? Ce ai scris pe el?”.

Omul îi răspunde: „Da, eu sunt. Am scris doar adevărul, însă într-un mod diferit de al tine: Astăzi este o zi frumoasă pe care eu nu o pot vedea”.

Între cele două semne nu exista de fapt nici o diferenţă, deoarece ambele le spuneau oamenilor că acel copil este orb. Al doilea însă, le aducea aminte cât de norocoşi sunt că pot vedea lumina zorilor.
Să învăţăm să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem. De fiecare dată când simţim că totul este apăsător şi nedrept, să na aducem aminte de persoanele cu handicap, care poate încă de la începutul vieţii trăiesc într-o mare nedreptate.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Care sunt tendinţele vestimentare pentru primăvara – vara lui 2016 Chiar dacă se pare că iarna nu se lasă prea ușor alungată, în următorul articol vei găsi niște ținute atât de viu colorate și lejere încât gândul îți va zbura automat la frumoasa primăvara. Vezi galer...
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...
Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuvetă, în mod natural! Miros neplăcut de la chiuvetă? Bicarbonatul de sodiu este cea mai bună soluție pentru această problemă. Iată cum trebuie să îl foloseşti!
8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Videoclip impresionant – sărac, dar cu inima de aur Aţi observat că în general tot omul sărac îl înţelege pe cel aflat la necaz şi încearcă să îl ajute din puţinul pe care îl are?
Slăbește rapid cu ajutorul ceaiului de ghimbir Află cum poți slăbi rapid și sănătos cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor de prepară!
De ce şi reţete video Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de familie. O adunare în jurul mesei în fiecare seară, are rolul de a suda o familie şi de a o face cât mai fericită. La final, asta va fi tot ce...
Videoclip impresionant cu o familie de delfini ce salvează un pui de focă Să fim cu adevărat doar noi singura specie, capabilă de gândire şi compasiune? Priviţi cum ajută aceşti delfini un pui de focă, aflat în derivă. Pur şi simplu de necrezut..
Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001 Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.
Laura Bretan fugi în America și nu te mai întoarce în România Oare ce credeți că este în sufletul unui copil de 13 ani care, prin talentul pe care îl posedă la o vârstă atât de fragedă, primește multe critici? Păi cum să fii, drăguța mea, apreciată într-o țară î...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *