Diverse

Pildă emoţionantă despre un copil orb

Schimbarea stă în tine!

Schimbarea stă în tine!

Un copil orb stătea pe treptele unei clădiri, cu o pălărie lângă picioare şi ţinea un afiş pe care scria: „Sunt orb, vă rog să mă ajutaţi!”. În pălărie se observau doar câteva monede.

La un moment dat, un om trece pe lângă el. Acesta ia câteva monede din buzunar şi le pune în pălărie, apoi îi ia afişul, îl întoarce pe partea cealaltă şi scrie câteva cuvinte. După ce termină, i-l înapoiază, astfel încât toţi oamenii ce treceau prin zonă, să îi poată vedea noile cuvinte.

După gestul făcut de acest trecător, pălăria începe imediat să se umple cu monede. O mulţime de oameni se îngrămădeau să îi dea bani copilului orb.

La sfârşitul zilei trecătorul se întoarce să vadă cum stau lucrurile. Copilul îi recunoaşte paşii şi îl întreabă: „Tu ai fost cel care mi-a schimbat semnul de dimineaţă? Ce ai scris pe el?”.

Omul îi răspunde: „Da, eu sunt. Am scris doar adevărul, însă într-un mod diferit de al tine: Astăzi este o zi frumoasă pe care eu nu o pot vedea”.

Între cele două semne nu exista de fapt nici o diferenţă, deoarece ambele le spuneau oamenilor că acel copil este orb. Al doilea însă, le aducea aminte cât de norocoşi sunt că pot vedea lumina zorilor.
Să învăţăm să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem. De fiecare dată când simţim că totul este apăsător şi nedrept, să na aducem aminte de persoanele cu handicap, care poate încă de la începutul vieţii trăiesc într-o mare nedreptate.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să scoți ușor inelul formei de copt fără să rupi prăjitura Nu de puține ori ți s-a întâmplat să detașezi inelul formei de copt cu tot cu prăjitură? Folosește și tu următoarea metodă și astfel vei obține cel mai aspectuos desert!
Povestea „cerşetorului lui Hristos” a făcut înconjurul lumii Bătrânul consideraţi de mulţi un înger păzitor, sărută adesea mâinile celor care îi dăruiesc bani.
Videoclip impresionant – eroul necunoscut Acest videoclip ne arată cum orice om obişnuit poate să devină un erou pentru alţii.
Cele mai frumoase aranjamente de Paşte Idei ce vă vor ajuta să vă impresionaţi invitaţii cu aranjamentul masei de Paşte.
Cum să devii imun în faţa comentariilor negative Comentariile negative devin tot mai răspândite, mai ales în mediul online. Ce trebuie să faci ca să nu te afecteze?
Acest tip are un talent uimitor – imită vocal 10 instrumente! Rezultatul este o piesă ce te va binedispune cu siguranţă. Priviţi cât de bine îi iese!
Ia – cea mai apreciată piesă vestimentară a acestui an Tradiționala ie câștigă tot mai mult teren și este folosită ca sursă de inspirație chiar și de marii designeri străini. Iată o galerie foto cu cele mai frumoase ținute cu ie din care să te inspiri....
Vezi cum se poartă fusta midi – galerie foto Fusta midi rămâne la mare căutare și în anul 2015 ajutându-te să fii feminină dar și sexy în același timp. În acest articol vei găsi câteva sfaturi și ținute din care să te inspiri.
S-a născut orb și cu autism, însă și-a urmat marea pasiune: muzica! Aceste videoclipuri te vor emoționa până la lacrimi și veți vedea în ultimul, ca și bărbații plâng câteodată...
Ghizbi.ro, cadouri personalizate pentru orice ocazie Surprinde-i pe cei dragi cu cele mai frumoase daruri personalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *