Diverse

Pildă emoţionantă despre un copil orb

Schimbarea stă în tine!

Schimbarea stă în tine!

Un copil orb stătea pe treptele unei clădiri, cu o pălărie lângă picioare şi ţinea un afiş pe care scria: „Sunt orb, vă rog să mă ajutaţi!”. În pălărie se observau doar câteva monede.

La un moment dat, un om trece pe lângă el. Acesta ia câteva monede din buzunar şi le pune în pălărie, apoi îi ia afişul, îl întoarce pe partea cealaltă şi scrie câteva cuvinte. După ce termină, i-l înapoiază, astfel încât toţi oamenii ce treceau prin zonă, să îi poată vedea noile cuvinte.

După gestul făcut de acest trecător, pălăria începe imediat să se umple cu monede. O mulţime de oameni se îngrămădeau să îi dea bani copilului orb.

La sfârşitul zilei trecătorul se întoarce să vadă cum stau lucrurile. Copilul îi recunoaşte paşii şi îl întreabă: „Tu ai fost cel care mi-a schimbat semnul de dimineaţă? Ce ai scris pe el?”.

Omul îi răspunde: „Da, eu sunt. Am scris doar adevărul, însă într-un mod diferit de al tine: Astăzi este o zi frumoasă pe care eu nu o pot vedea”.

Între cele două semne nu exista de fapt nici o diferenţă, deoarece ambele le spuneau oamenilor că acel copil este orb. Al doilea însă, le aducea aminte cât de norocoşi sunt că pot vedea lumina zorilor.
Să învăţăm să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem. De fiecare dată când simţim că totul este apăsător şi nedrept, să na aducem aminte de persoanele cu handicap, care poate încă de la începutul vieţii trăiesc într-o mare nedreptate.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum se îngrijește corect tocătorul din lemn Vezi care este cea mai bună metodă de curățare și îngrijire a tocătorului de lemn, astfel încât să elimini toate bacteriile și să-l faci să arate ca nou mult timp!
Reacţia de nepreţuit a unei fetiţe ce vede pentru prima dată ploaia Să ne bucurăm mai des de micile bucurii ale vieţii. Dacă nu mai ştim cum, atunci să îi lăsăm pe cei mici să ne reamintească!
Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară....
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...
Poveşti umitoare despre viaţă redate prin arta desenului pe nisip Niciodată nu am mai întâlnit o îmbinare atât de frumoasă între artă şi viaţă.
Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...
Am picat Bac-ul! "Înainte de a râde complice la strigătul de disperare ce reiese din perla unui absolvent, gândeşte-te că tu trebuie să fii mai bun/ă de atât şi că nu îşi are rostul să-ţi pierzi vremea încercând să ar...
Videoclip impresionant – eroul necunoscut Acest videoclip ne arată cum orice om obişnuit poate să devină un erou pentru alţii.
8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Acest tip are un talent uimitor – imită vocal 10 instrumente! Rezultatul este o piesă ce te va binedispune cu siguranţă. Priviţi cât de bine îi iese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *