Diverse

Pildă emoţionantă despre un copil orb

Schimbarea stă în tine!

Schimbarea stă în tine!

Un copil orb stătea pe treptele unei clădiri, cu o pălărie lângă picioare şi ţinea un afiş pe care scria: „Sunt orb, vă rog să mă ajutaţi!”. În pălărie se observau doar câteva monede.

La un moment dat, un om trece pe lângă el. Acesta ia câteva monede din buzunar şi le pune în pălărie, apoi îi ia afişul, îl întoarce pe partea cealaltă şi scrie câteva cuvinte. După ce termină, i-l înapoiază, astfel încât toţi oamenii ce treceau prin zonă, să îi poată vedea noile cuvinte.

După gestul făcut de acest trecător, pălăria începe imediat să se umple cu monede. O mulţime de oameni se îngrămădeau să îi dea bani copilului orb.

La sfârşitul zilei trecătorul se întoarce să vadă cum stau lucrurile. Copilul îi recunoaşte paşii şi îl întreabă: „Tu ai fost cel care mi-a schimbat semnul de dimineaţă? Ce ai scris pe el?”.

Omul îi răspunde: „Da, eu sunt. Am scris doar adevărul, însă într-un mod diferit de al tine: Astăzi este o zi frumoasă pe care eu nu o pot vedea”.

Între cele două semne nu exista de fapt nici o diferenţă, deoarece ambele le spuneau oamenilor că acel copil este orb. Al doilea însă, le aducea aminte cât de norocoşi sunt că pot vedea lumina zorilor.
Să învăţăm să fim mai recunoscători pentru ceea ce avem. De fiecare dată când simţim că totul este apăsător şi nedrept, să na aducem aminte de persoanele cu handicap, care poate încă de la începutul vieţii trăiesc într-o mare nedreptate.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să te fereşti de o tehnică de furt din bagaje Ai un troler cu lacăte la fiecare fermoar şi astfel îţi simţi lucrurile în siguranţă? Află că din acest tip de bagaj poţi fi furat/ă doar cu ajutorul unui pix, de exemplu.
Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară....
Cele mai frumoase aranjamente de Paşte Idei ce vă vor ajuta să vă impresionaţi invitaţii cu aranjamentul masei de Paşte.
Cum se îngrijește corect tocătorul din lemn Vezi care este cea mai bună metodă de curățare și îngrijire a tocătorului de lemn, astfel încât să elimini toate bacteriile și să-l faci să arate ca nou mult timp!
A fost inventată sticla biodegradabilă din alge În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?
El, câinele, întotdeauna te va iubi și te va proteja! Tu ce îi oferi în schimb? Acest videoclip ne arată iubirea necondiționată pe care ne-o poartă cel mai loial prieten al nostru, câinele.
Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuvetă, în mod natural! Miros neplăcut de la chiuvetă? Bicarbonatul de sodiu este cea mai bună soluție pentru această problemă. Iată cum trebuie să îl foloseşti!
Condiţiile de o cruzime extremă în care trăiesc animalele din marile fabrici Videoclipul din acest articolului îţi va arăta adevărata faţă a fabricilor de animale. Te va emoţiona şi te va indigna în acelaşi timp, atât de tare, încât nu vei mai putea rămâne indiferent la strigă...
Ultimul câine erou după 11 septembrie 2001 Vi-l prezint pe Bretagne, un câine erou care a participat la operațiunile de salvare de la World Trade Center.
Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *