Diverse

Grupul de pe Facebook al clienţilor care au credite în franci elveţieni

Ai credite în franci elveţieni sau cunoşti pe cineva în această situaţie? Înscrie-te pe Facebook în grupul clienţilor cu credite în CHF!

Ai credite în franci elveţieni sau cunoşti pe cineva în această situaţie? Înscrie-te pe Facebook în grupul clienţilor cu credite în CHF!

Românii care au credite în franci elveţieni au avut parte de o altă surpriză neplăcută, atunci când zilele trecute francul elveţian (CHF) a început din nou să crească. Au fost propuse mai multe soluţii pentru persoanele aflate într-o astfel de situaţie, şi chiar a fost înfiinţat şi un nou grup pe Facebook. Denumirea acestuia este: Grupul Clienţilor cu Credite în CHF. Iată ce propunere are:

„Bună tuturor,

Aşa cum spuneam, revenim cu planul făcut de organizatorii acestui grup civic – Andreea Cristoforidis, Voivozeanu Cătălin şi Sorin Augustin:

I. Întocmirea unei solicitări oficiale

Toţi vrem denominarea creditelor în valută. În acest moment, există mai multe petiţii online şi cel puţin două propuneri legislative.

I.1 – Noi, ca şi grup, dorim să centralizăm toate aceste iniţiative într-un efort comun. Cum?
Prin a aduce la un loc grupul civic (noi, deţinătorii creditelor, prin cei trei organizatori) + asociaţiile care au demersuri de protecţie a consumatorilor din industria bancară (ACCBAR, AURSF, Parakletos) + avocaţii care sunt activi în domeniu (Dl. Piperea, dl. Cuculis, Dl. Coltuc şi alţii care vor să fie prezenţi).
În următoarele ore, o să trimitem pe mail invitaţia oficială către cei menţionaţi pentru o întâlnire în cadrul zilei de luni, 19 ianuarie, în care o să discutăm aceste aspecte.

Rezultatul discuţiei de luni va face obiectul unei petiţii pentru o ordonanţă de urgenţă care să aducă modificări legislative.

I.2 – Discuţie cu oficialităţile pe acest subiect – Primul Ministru (grupul extins – parte civică, asociaţii şi avocaţi – ne poate ajuta în obţinerea unei întrevederi), Preşedintele Comisiei de Buget şi Finanţe, reprezentanţi BNR.
Invitaţia va fi făcută săptămâna viitoare, întâlnirea în funcţie de răspunsul oficialităţilor.

I.3 – Discuţie cu directorii juridici ai băncilor implicate.

II. Susţinerea iniţiativei

II.1 – Organizarea unui miting de lansare a petiţiei, în faţa Guvernului:
Când? Cu siguranţă weekendul viitor, revenim cu ziua exactă şi ora.

II. 2 – Planul de strângere al semnăturilor – aici o să revenim cu toată organizarea, pe oraşe şi pe bănci. Voluntarii vor fi cei care ne pot ajuta cel mai mult.

Ce puteţi face între timp?

A. Promovaţi grupul, pentru că asta ne face puternici.

B. Trimiteţi formulare de adeziune la cele 3 asociaţii (necotizante sau cotizante, dacă puteţi). Ele pot demara procese colective, dar au nevoie de membri.

Mulţumim şi vă ţinem la curent cu toate demersurile.”

Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, vă puteţi înscrie în acest grup de pe Facebook sau îl puteţi sugera cunoştinţelor despre care ştiţi că au credite în franci elveţieni.

Update: 20.01.2015 – FOARTE IMPORTANT!

A fost lansată PETIȚIA ONLINE în care se cere denominarea în lei a tuturor creditelor în valută (CHF, EUR, USD), la cursul de la data semnării contractului + maximum 20%. Așa sună postarea de pe grupul clienților cu credite în chf:

„Dragi membri,
A sosit și PETIȚIA de susținere a Solicitării Grupului înaintată către Guvern, Camera Deputaților și Senat. Vă rugăm să o semnați și să o dați și prietenilor și familiei.
Textul integral al solicitării noastre se găsește în Files.
Nu uitați, demersul nostru se adresează clienților cu credite în toate valutele străine – CHF, EUR, USD.
Target – cel puțin 100,000 de semnături!!!!!!!
Haideți, avem multă treabă!
P.S.: Mulțumim din nou asociațiilor de protecție a consumatorilor de servicii financiare – ACCBAR, AURSF și PARAKLETOS – pentru consiliere și feedback rapid. Mai mult,ne bazăm pe ele să ne reprezinte interesele în Comisia de Buget mâine, deoarece se pare că nu vom putea avea acces noi.”

AICI găsiţi PEŢITIA ONLINE.

Foto: www.impactingorj.com.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să scoți ușor inelul formei de copt fără să rupi prăjitura Nu de puține ori ți s-a întâmplat să detașezi inelul formei de copt cu tot cu prăjitură? Folosește și tu următoarea metodă și astfel vei obține cel mai aspectuos desert!
De ce şi reţete video Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de familie. O adunare în jurul mesei în fiecare seară, are rolul de a suda o familie şi de a o face cât mai fericită. La final, asta va fi tot ce...
Slăbește rapid cu ajutorul ceaiului de ghimbir Află cum poți slăbi rapid și sănătos cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor de prepară!
Un videoclip superb, ce te va ajuta să te deconectezi de la toate grijile cotidiene Ai avut parte de o zi grea, stresantă sau agitată? Acest videoclip te va face să uiţi de tot şi te va ajuta să te relaxezi.
Videoclip impresionant cu o familie de delfini ce salvează un pui de focă Să fim cu adevărat doar noi singura specie, capabilă de gândire şi compasiune? Priviţi cum ajută aceşti delfini un pui de focă, aflat în derivă. Pur şi simplu de necrezut..
14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
Videoclip cu exerciţii pentru un fund perfect Antrenoarea lui Jeniffer Lopez, Tracy Anderson ne arată cât de uşor este să obţii un fund perfect tonifiat! Încearcă şi tu aceste exerciţii!
8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Laura Bretan fugi în America și nu te mai întoarce în România Oare ce credeți că este în sufletul unui copil de 13 ani care, prin talentul pe care îl posedă la o vârstă atât de fragedă, primește multe critici? Păi cum să fii, drăguța mea, apreciată într-o țară î...
Acţiunile tale afectează comportamentul copilului tău Ai grijă ce spui, ce faci şi cum te comporţi în preajma copiilor tăi, micuţii te vor urma întocmai, pentru că încă nu pot face deosebirea între bine şi rău!

5 Comments

 1. Stoica Iulian

  trebui sa fim cat mai multi pentru a ne cere drepturile

 2. constantin costel

  Ma uit pe realitatea tv si cred ca vom avea castig de cauza, mai ales dupainterventia dlui av. Piperea.

 3. Anghel

  Eu nu înțeleg bancile de ce zic ca dau faliment ca revin la cursul de atunci cand am facut creditul , cum de au semnat pe 10 ,20 30 de ani la curs de 1,8 lei / Chf , deci știau ca Chf ajunge la acest curs , am fost pacăliți chiar si de BNR care știau ca ajunge la acest curs si nu au facut nimic

 4. felicia

  Se tot vorbeste de falimentul unor banci daca se face conversia in lei la cursul de la data semnarii contractului. Adica banca ar fii incheiat un contract daca ar fii fost pe pierdere?Daca nu ar fii crescut chf banca ar fii fost pe pierdere? Nu pot sa cred. Minciuni.

 5. Cristi

  GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF organizeaza un miting de protest prin care sustine solicitarea conversiei creditelor in valuta (CHF, EUR, USD) in lei.

  PETITIA se gasese aici – http://www.petitieonline.com/denominarea_in_lei_a_creditelor_in_valuta_straina_chf_eur_usd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *