Diverse

Ghiocelul, tratamentul natural pentru diferite afectiuni

Ştiai că ghiocelul nu este doar una dintre primele plante ce vestesc sosirea primăverii, ci şi o plantă medicinală ale cărei virtuţi terapeutice sunt recunoscute de medicină?

Ştiai că ghiocelul nu este doar una dintre primele plante ce vestesc sosirea primăverii, ci şi o plantă medicinală ale cărei virtuţi terapeutice sunt recunoscute de medicină?

Ce afecţiuni sunt tratate cu ajutorul ghiocelului?

1. Cardiopatia ischemică – pentru aceasta afecţiune se prepară o infuzie din bulbi uscaţi şi se beau 2-3 căni pe zi.

2. Sechele în urma poliomielitei – se consuma cât mai mult decoct preparat din bulbi se ghiocei uscaţi.

3. Alungă oboseală fizică şi te scapă de febră musculară;

4. Alungă reumatismul şi lupta contra varicelor – dacă ai probleme cu reumatismul, urmează un tratament de băi în care să torni decoct de ghiocei. Pentru a-şi face efectul aceasta infuzie trebuie să fie mai concentrată decât cea care se bea. Foloseşte-o extern şi pentru durerile provocate de varice şi vei vedea cât de eficienţa este.

5. Leucoree şi afecţiuni vaginale – se prepară o infuzie din bulbi uscaţi de ghiocel, care se toarnă în apă cu care se fac bai de şezut.
O altă metodă de preparare constă în fierberea a 30 de grame de flori şi frunze, pe o perioadă de 15 minute, într-un litru şi jumătate de apă. Lasă-l să se răcească, strecoară-l şi apoi foloseşte-l în spălaturi locale.

6. Afecţiuni dermatologice: eczeme, pete şi pistrui – compresele cu infuzie de ghiocei se folosesc împotriva petelor ce apar odată cu înaintarea în vârstă. Aplicarea acestui decoct simplu sau cu puţină zeamă de lămâie, pe pielea proaspăt spălată, calmează durerile, îndepărtează pistruii şi împiedica apariţia petelor.
O altă metodă constă aplicarea sucului de o lămâie întreagă peste o mână de flori uscate. Se lasă la macerat pentru 3-4 zile şi apoi se fac tamponări pe zonele afectate.
Pentru albirea tenului poţi folosi şi tratamentul cu suc de ghiocei pe o perioadă de 7-10 zile.

7. Vine in ajutorul persoanele ce suferă de Alzheimer – din ghiocei se extrage galantamină, care este un nutriment somnifer ce împreună cu alte substanţe, intra în compoziţia tratamentelor pentru Alzheimer, sau contra altor forme de dementă Acest nutriment se mai găseşte şi în alte plante că narcisa şi crinul păianjen roşu, care de asemenea se utilizează în tratarea bolii Alzheimer.
Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă peste care se adăuga o cană de apă fiartă ( aproximativ 200 ml). Se lasă zece minute după care se filtrează şi se bea cât mai încet.

Atenţie! În tratamentul cu ghiocei nu se foloseşte niciodată plantă în stare proaspătă, ci numai uscată.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Botine la modă în toamna lui 2015 Botinele câștigă tot mai mult teren și se pare că sunt la mare căutare și în toamna anului 2015. Iată o galerie foto din care să te inspiri în alegere modelelor preferate.
Ţinute cu salopete din care să te inspiri Salopetele sunt foarte apreciate şi în acest an şi tocmai din acest motiv ţi-am pregătit o galerie foto din care să te inspiri.
Puterea dragostei – un videoclip emoționant Tehnologia nu va înlocui niciodată o atingere, o îmbrățișare, un sărut...Acest videoclip îți va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze!
Videoclip impresionant – sărac, dar cu inima de aur Aţi observat că în general tot omul sărac îl înţelege pe cel aflat la necaz şi încearcă să îl ajute din puţinul pe care îl are?
Cel mai adormit căţel – videoclip amuzant Şi pe căţeluşi îi mai prinde câteodată oboseala...şi deşi, se chinuiesc eroic spre amuzamentul nostru să rămână treji, nu reuşesc.
Pepene verde cu miez galben – Ce gust are și metoda rapidă de tăiere Ce gust are pepenele verde cu miez galben şi o metodă rapidă de feliere.
Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară....
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Cum arată cea mai frumoasă stradă din lume Ţi-ar plăcea să mergi pe o astfel de stradă?
Mulțumiți de alegeri, cetățeni? Am scăpat și de aceste alegeri! Acum speram cu toții că o vom duce mai bine și că va curge, în sfârșit, laptele și mierea prin orașele noastre. Oare așa să fie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *