Diverse

Ghiocelul, tratamentul natural pentru diferite afectiuni

Ştiai că ghiocelul nu este doar una dintre primele plante ce vestesc sosirea primăverii, ci şi o plantă medicinală ale cărei virtuţi terapeutice sunt recunoscute de medicină?

Ştiai că ghiocelul nu este doar una dintre primele plante ce vestesc sosirea primăverii, ci şi o plantă medicinală ale cărei virtuţi terapeutice sunt recunoscute de medicină?

Ce afecţiuni sunt tratate cu ajutorul ghiocelului?

1. Cardiopatia ischemică – pentru aceasta afecţiune se prepară o infuzie din bulbi uscaţi şi se beau 2-3 căni pe zi.

2. Sechele în urma poliomielitei – se consuma cât mai mult decoct preparat din bulbi se ghiocei uscaţi.

3. Alungă oboseală fizică şi te scapă de febră musculară;

4. Alungă reumatismul şi lupta contra varicelor – dacă ai probleme cu reumatismul, urmează un tratament de băi în care să torni decoct de ghiocei. Pentru a-şi face efectul aceasta infuzie trebuie să fie mai concentrată decât cea care se bea. Foloseşte-o extern şi pentru durerile provocate de varice şi vei vedea cât de eficienţa este.

5. Leucoree şi afecţiuni vaginale – se prepară o infuzie din bulbi uscaţi de ghiocel, care se toarnă în apă cu care se fac bai de şezut.
O altă metodă de preparare constă în fierberea a 30 de grame de flori şi frunze, pe o perioadă de 15 minute, într-un litru şi jumătate de apă. Lasă-l să se răcească, strecoară-l şi apoi foloseşte-l în spălaturi locale.

6. Afecţiuni dermatologice: eczeme, pete şi pistrui – compresele cu infuzie de ghiocei se folosesc împotriva petelor ce apar odată cu înaintarea în vârstă. Aplicarea acestui decoct simplu sau cu puţină zeamă de lămâie, pe pielea proaspăt spălată, calmează durerile, îndepărtează pistruii şi împiedica apariţia petelor.
O altă metodă constă aplicarea sucului de o lămâie întreagă peste o mână de flori uscate. Se lasă la macerat pentru 3-4 zile şi apoi se fac tamponări pe zonele afectate.
Pentru albirea tenului poţi folosi şi tratamentul cu suc de ghiocei pe o perioadă de 7-10 zile.

7. Vine in ajutorul persoanele ce suferă de Alzheimer – din ghiocei se extrage galantamină, care este un nutriment somnifer ce împreună cu alte substanţe, intra în compoziţia tratamentelor pentru Alzheimer, sau contra altor forme de dementă Acest nutriment se mai găseşte şi în alte plante că narcisa şi crinul păianjen roşu, care de asemenea se utilizează în tratarea bolii Alzheimer.
Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă peste care se adăuga o cană de apă fiartă ( aproximativ 200 ml). Se lasă zece minute după care se filtrează şi se bea cât mai încet.

Atenţie! În tratamentul cu ghiocei nu se foloseşte niciodată plantă în stare proaspătă, ci numai uscată.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Poveşti umitoare despre viaţă redate prin arta desenului pe nisip Niciodată nu am mai întâlnit o îmbinare atât de frumoasă între artă şi viaţă.
Ghizbi.ro, cadouri personalizate pentru orice ocazie Surprinde-i pe cei dragi cu cele mai frumoase daruri personalizate.
De ce trebuie să vezi filmul documentar “România neîmblânzită” Dacă nu ai mai mers niciodată la cinema pentru a vedea un documentar, acum este momentul să o faci!
Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară....
Acest tip are un talent uimitor – imită vocal 10 instrumente! Rezultatul este o piesă ce te va binedispune cu siguranţă. Priviţi cât de bine îi iese!
Botine la modă în toamna lui 2015 Botinele câștigă tot mai mult teren și se pare că sunt la mare căutare și în toamna anului 2015. Iată o galerie foto din care să te inspiri în alegere modelelor preferate.
Oana Roman este cu siguranță una dintre cele mai puternice femei din România Acest articol se adresează femeilor care nu se încadrează tiparelor cerute de alţii și care sunt jignite, direct sau indirect, pentru felul în care arată.
„Suspended cofee” sau „cafea în aşteptare” a ajuns şi în România Îţi începi fiecare dimineaţă cu savurarea unei cafele? Atunci cu siguranţă îţi va plăcea următoarea poveste bazată pe un eveniment real.
Horoscop săptămânal: 26 ianuarie 2015 – 01 februarie 2015 Fecioarelor le merge totul foarte bine, berbecii sunt mai visători iar leii vor avea parte de câștiguri însemnate în această săptămână. Veți ce îți rezervă astrele!
Surprinde-l de Valentine’s day cu cea mai sexy lenjerie Vrei să îl uimeşti de Ziua Îndrăgostiţilor cu cea mai sexy apariţie? În următorul articol ţi-am pregătit cele mai incitante 10 modele de lenjerie marca Jolidon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *