Diverse, Relatii

Efectele negative ale dependenței de tehnologie

Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?

Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?

În ciuda faptului că avansarea tehnologiei ar trebui să ne ajute să ne desfășurăm activitățile mai repede, suntem tot mai acaparați de tot ce ține de gadgeturi și electronice. Lumea virtuală devine tot mai des un refugiu pentru mulți dintre noi și astfel ajungem să nu conștientizăm cât de dependenți suntem de fapt de aceasta! Cel mai grav este ca și copiii sunt atrași de această mreajă a tehnologiei!

Dacă răspunsurile la următoarele întrebări sunt majoritatea negative, ar trebui să îți pui un semn de întrebare:

– Ai putea să reziști o lună fără Facebook?

– Poți rezista fără să îți verifici telefonul atunci când ești la teatru, cinema, etc?

– Poți rezista o săptămână fără conexiune la internet?

– Poți rezista o săptămână fără TV?

Acestea nu sunt singurele întrebări la care ar trebui să te gândești. Semnele de dependență se pot manifesta în mai multe feluri:

  • alegi să le comunici veștile importante prietenilor, prin intermediul mediilor de socializare;
  • postezi excesiv poze cu tine sau cu toate activitățile pe care le desfășori;
  • atunci când ieși în oraș sau la diferite evenimente îți petreci o bună parte din timp în mediul online;
  • în pauzele de la job în loc să te odihnești sau să mănânci, alegi să navighezi pe internet;
  • atunci când vrei să te odihnești alegi tot tehnologia: te uiți la filme, admiri poze în mediul online etc.

Care care sunt pericolele dependenței de tehnologie?

Dependența de tehnologie în special de internet, este foarte periculoasă atât pentru adulți dar mai ales pentru copii și adolescenți. Aceștia din urmă, datorită transformărilor hormonale prin care trec, sunt mult mai vulnerabili în fața atacurilor primite în mediul online. Știm cu toții că pe internet, sălășluiesc tot felul de indivizi care au ca hobby jignirea. În ciuda faptului că nu se vede pericolul ascuns în astfel de comportamente, și nu se iau măsuri mai drastice de cenzurare a unor astfel de persoane, jignirile din mediul online ne afectează la fel de mult ca cele din realitate. Mulți ajung chiar să-și pună capăt zilelor datorită ofenselor repetate.

Persoanele dependente de tehnologie, devin tot mai introvertite, nefiind capabile să mai comunice și întâmpină probleme în găsirea unui job sau nu reușesc să se facă înțeleși. Goana după like-uri naște monștrii! Vanitatea, narcisismul și ego-ul sunt intens hrănite de miile de like-uri pe care mulți doresc să le primească în mediul online. Din nefericire unele persoane ajung să se pună în ipostaze total nefericite doar pentru a primi astfel de aprecieri.

Persoanele dependente de facebook și care obișnuiesc să-și posteze toți pașii făcuți de-a lungul unei zile, pot cădea pradă hoților. Munca acestora este foarte mult ușurată datorită acestor precizări. Poate ai crede că un profil privat te ferește de astfel de persoane, însă nu te poți baza pe asta!

Ultimul aspect la care trebuie să facem referire, este poate cel mai important: petreceți mai mult timp alături de cei dragi! Atunci când faceți acest lucru, renunțați la telefoane, la tv și la pc. Pur și simplu ascultați-vă, râdeți și bucurați-vă de momentele frumoase pe care le petreceți împreună. Viața este scurtă și în ciuda faptului că se crede că tehnologia ne aduce mai aproape și ne ține la curent cu tot ce facem, de fapt ne îndepărtează…

Sursa foto: cdn2.blisstree.com & Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...
Cum să te fereşti de o tehnică de furt din bagaje Ai un troler cu lacăte la fiecare fermoar şi astfel îţi simţi lucrurile în siguranţă? Află că din acest tip de bagaj poţi fi furat/ă doar cu ajutorul unui pix, de exemplu.
Află de ce nu mai ai chef de sex Ți-a scăzut considerabil libidoul și ajungi să te întrebi ce este în neregulă cu tine? Află care sunt cauzele acestei probleme și cum o poți remedia!
Zâmbeşte, astăzi întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fericirii Astăzi, 20 martie, se sărbătoreşte pentru a doua oară în lume Ziua Fericirii.
Dove le arată unor mame cât de ușor le preiau fiicele toate complexele Această campanie ar trebui să pună un semn de întrebare tuturor părinților. Tu știi ce impact major au complexele tale asupra copiilor tăi?
Exerciții pentru picioare sexy, asemeni „Îngerilor” de la Victoria’s Secret –... Vrei să ai picioare sexy asemeni supermodelelor? Următorul videoclip îți vine în ajutor!
Horoscop săptămânal 11-17 august 2014 Oare ce ne mai rezervă astrele în această săptămână?
Eclipsa de Lună 27 iulie 2018: Vom vedea “Două Luni” pe cer, la noapte? În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toții vom putea asista la cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.
Ia – cea mai apreciată piesă vestimentară a acestui an Tradiționala ie câștigă tot mai mult teren și este folosită ca sursă de inspirație chiar și de marii designeri străini. Iată o galerie foto cu cele mai frumoase ținute cu ie din care să te inspiri....
Horoscop săptămânal 20-26 octombrie 2014 Vărsătorii au parte de venituri suplimentare în timp ce racii se simt foarte încrezători în forțele proprii. Află mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *