Diverse

Cum să ai încredere în tine la locul de muncă

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Un experiment inedit vine în ajutorul persoanelor ce au probleme cu încrederea în sine la job. Astfel, un grup de femei a fost pus să vorbească despre reuşitele personale, în timp ce alt grup a trebuit să vorbească despre realizările altor persoane.
Rezultatul a fost unul surprinzător, deoarece femeile care au vorbit despre propriile reuşite au arătat mai puţin interes în comparaţie cu cea de-a doua categorie. Cu alte cuvinte o sursă a lipsei de performanţă la serviciu şi a fricii o reprezintă de fapt lipsa de încredere în propriile forţe, ce duce în cele din urmă la o stare de dezinteres. Nu ai încredere în tine la job, şi ţi se pare că nu reuşeşti niciodată să îţi susţii cauza şi în cele din urmă renunţi.
Ai mai multe soluţii la dispoziţie pentru a scăpa din această capcană.

Prima problemă se referă la identificarea principalei surse de stres. Trebuie să te întrebi astfel: De ce îmi este frică de şef? De ce îmi este ruşine să vorbesc deschis despre o eventuală mărire de salariu sau promovare, pe care ştiu sigur că o merit?
Un răspuns constă evident în teamă pierderii locului de muncă. Cu toţii cunoaştem cât de greu se obţine un loc de muncă, însă trebuie să te gândeşti că nu doar România se află în această situaţie delicată.
Dacă simţi că eşti îndreptăţită în demersul tău, continuă şi nu te lasă mai prejos. Specialiştii în cariere ne sfătuiesc să nu acceptăm situaţii de compromis atunci când vine vorba de locul de muncă. Compromisul nu face altceva decât să îi confirme superiorului că nu ai încredere în tine şi accepţi cu uşurinţă situaţii ce nu te vor avantaja în viitor.
Gândeşte-te bine la ce răspuns îţi vei oferi şi astfel îţi vei da seama dacă teamă ta este întemeiată sau nu.

A doua problemă, constă în atribuirea acestei stări de frică altei cauze. Atunci când încep emoţiile: palme transpirate, bătăi puternici de inimă, mai bine realizează o activitate ce necesită mai mult efort. Poţi de exemplu să urci sau să coborî câteva trepte în ritm alert. Nu trebuie să fie un exerciţiu prea greu, care să te facă să transpiri, ci îţi trebuie doar un mic imbold de energie. Tot ce trebuie să faci acum este să atribui toate stările de palpitaţii micului exerciţiu şi nu anxietăţii.

Ultima problemă constă în faptul că îţi focalizezi toată energia doar pe ce te nemulţumeşte. Încearcă să te detaşezi de ceea ce este strict personal atunci când mergi la masa tratativelor. Adoptă o atitudine pozitivă şi expune toate reuşitele tale. Astfel vei demonstra că meriţi cu adevărat cele pretinse. În acest fel vei fi pregătită pentru orice fel de răspuns pe care îl vei primi.

Sursă aticol, fotografie: Women’s Health

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Vezi cum se poartă fusta midi – galerie foto Fusta midi rămâne la mare căutare și în anul 2015 ajutându-te să fii feminină dar și sexy în același timp. În acest articol vei găsi câteva sfaturi și ținute din care să te inspiri.
7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?
Dragostea inocentă a copiilor exprimată într-un videoclip mai mult decât haios Copiii ne uimesc zilnic cu dovezile lor de afecțiune și iubire pură. La fel se întâmplă și cu acest băiețel care dorește cu orice preț să fure un pupic de la cea mai bună prietenă a lui.
Videoclip: Cat de frumoasă este planeta noastră: Pământul! Acest videoclip relaxant nu durează mai mult de 2 minute, însă în el este surprinsă toată frumuseţea planetei noastre. Ce lume minunată!
Oana Roman este cu siguranță una dintre cele mai puternice femei din România Acest articol se adresează femeilor care nu se încadrează tiparelor cerute de alţii și care sunt jignite, direct sau indirect, pentru felul în care arată.
Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...
3 gânduri zilnice care alungă nefericirea Vezi care sunt cele mai distructive gânduri și obiceiuri care nu te lasă să îți trăiești viața în armonie. Învață cum să scapi de ele pentru a alunga nefericirea ce îți macină sufletul....
Ia – cea mai apreciată piesă vestimentară a acestui an Tradiționala ie câștigă tot mai mult teren și este folosită ca sursă de inspirație chiar și de marii designeri străini. Iată o galerie foto cu cele mai frumoase ținute cu ie din care să te inspiri....
Balada unui urs ucis: Mamă iartă-mă! Căutându-te disperat, după ce m-am rătăcit, oamenii m-au omorât... Această poveste are toată legătura cu evenimentul care a indignat o ţară întreaga: uciderea puiul de urs în Sibiu. Salvatorii s-au transformat în călăi și ne-au demonstrat că poți să ratezi o ființă v...
Cele mai frumoase aranjamente de Paşte Idei ce vă vor ajuta să vă impresionaţi invitaţii cu aranjamentul masei de Paşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *