Diverse

Cum să ai încredere în tine la locul de muncă

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Un experiment inedit vine în ajutorul persoanelor ce au probleme cu încrederea în sine la job. Astfel, un grup de femei a fost pus să vorbească despre reuşitele personale, în timp ce alt grup a trebuit să vorbească despre realizările altor persoane.
Rezultatul a fost unul surprinzător, deoarece femeile care au vorbit despre propriile reuşite au arătat mai puţin interes în comparaţie cu cea de-a doua categorie. Cu alte cuvinte o sursă a lipsei de performanţă la serviciu şi a fricii o reprezintă de fapt lipsa de încredere în propriile forţe, ce duce în cele din urmă la o stare de dezinteres. Nu ai încredere în tine la job, şi ţi se pare că nu reuşeşti niciodată să îţi susţii cauza şi în cele din urmă renunţi.
Ai mai multe soluţii la dispoziţie pentru a scăpa din această capcană.

Prima problemă se referă la identificarea principalei surse de stres. Trebuie să te întrebi astfel: De ce îmi este frică de şef? De ce îmi este ruşine să vorbesc deschis despre o eventuală mărire de salariu sau promovare, pe care ştiu sigur că o merit?
Un răspuns constă evident în teamă pierderii locului de muncă. Cu toţii cunoaştem cât de greu se obţine un loc de muncă, însă trebuie să te gândeşti că nu doar România se află în această situaţie delicată.
Dacă simţi că eşti îndreptăţită în demersul tău, continuă şi nu te lasă mai prejos. Specialiştii în cariere ne sfătuiesc să nu acceptăm situaţii de compromis atunci când vine vorba de locul de muncă. Compromisul nu face altceva decât să îi confirme superiorului că nu ai încredere în tine şi accepţi cu uşurinţă situaţii ce nu te vor avantaja în viitor.
Gândeşte-te bine la ce răspuns îţi vei oferi şi astfel îţi vei da seama dacă teamă ta este întemeiată sau nu.

A doua problemă, constă în atribuirea acestei stări de frică altei cauze. Atunci când încep emoţiile: palme transpirate, bătăi puternici de inimă, mai bine realizează o activitate ce necesită mai mult efort. Poţi de exemplu să urci sau să coborî câteva trepte în ritm alert. Nu trebuie să fie un exerciţiu prea greu, care să te facă să transpiri, ci îţi trebuie doar un mic imbold de energie. Tot ce trebuie să faci acum este să atribui toate stările de palpitaţii micului exerciţiu şi nu anxietăţii.

Ultima problemă constă în faptul că îţi focalizezi toată energia doar pe ce te nemulţumeşte. Încearcă să te detaşezi de ceea ce este strict personal atunci când mergi la masa tratativelor. Adoptă o atitudine pozitivă şi expune toate reuşitele tale. Astfel vei demonstra că meriţi cu adevărat cele pretinse. În acest fel vei fi pregătită pentru orice fel de răspuns pe care îl vei primi.

Sursă aticol, fotografie: Women’s Health

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Ce înseamnă să nu te dai bătut în faţa sorții și să lupți pentru visele tale! Alessandro Zanardi, fost pilot de curse, ne demonstrează că există viață după accidentele grave: "Atâta timp cât simți că ai pentru ce lupta în viață, chiar și cele mai mare învingeri ți le poți tran...
Dragostea inocentă a copiilor exprimată într-un videoclip mai mult decât haios Copiii ne uimesc zilnic cu dovezile lor de afecțiune și iubire pură. La fel se întâmplă și cu acest băiețel care dorește cu orice preț să fure un pupic de la cea mai bună prietenă a lui.
Puterea dragostei – un videoclip emoționant Tehnologia nu va înlocui niciodată o atingere, o îmbrățișare, un sărut...Acest videoclip îți va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze!
Cum să pari mai slabă în poze Dacă nu îți place cum ieși în fotografii, în următorul articol vei găsi cele mai bune ponturi pentru a-ți scoate în evidență silueta. Photoshop-ul va deveni istorie! Scoate la iveală divă din tine!...
Povestea „cerşetorului lui Hristos” a făcut înconjurul lumii Bătrânul consideraţi de mulţi un înger păzitor, sărută adesea mâinile celor care îi dăruiesc bani.
Târgul de Crăciun din Sibiu – locul doi în lume Dintr-un top de 7 orașe, Sibiul a reușit să se plaseze pe locul 2, învingând astfel Londra și Dubaiul.
Reacţia de nepreţuit a unei fetiţe ce vede pentru prima dată ploaia Să ne bucurăm mai des de micile bucurii ale vieţii. Dacă nu mai ştim cum, atunci să îi lăsăm pe cei mici să ne reamintească!
Videoclip cu exerciţii pentru un fund perfect Antrenoarea lui Jeniffer Lopez, Tracy Anderson ne arată cât de uşor este să obţii un fund perfect tonifiat! Încearcă şi tu aceste exerciţii!
Videoclip impresionant – eroul necunoscut Acest videoclip ne arată cum orice om obişnuit poate să devină un erou pentru alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *