Diverse

Cum să ai încredere în tine la locul de muncă

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Simţi că inima îţi bate cu putere şi ai un nod în gât, doar când te gândeşti la o confruntare cu superiorul? Nu te impacienta, nu eşti singura persoană căreia i se întâmpla acest lucru. În următorul articol vei învăţa cum să scapi de această senzaţie de frică, ba chiar vei reuşi să întorci situaţia în favoarea ta şi să te afirmi cu succes.

Un experiment inedit vine în ajutorul persoanelor ce au probleme cu încrederea în sine la job. Astfel, un grup de femei a fost pus să vorbească despre reuşitele personale, în timp ce alt grup a trebuit să vorbească despre realizările altor persoane.
Rezultatul a fost unul surprinzător, deoarece femeile care au vorbit despre propriile reuşite au arătat mai puţin interes în comparaţie cu cea de-a doua categorie. Cu alte cuvinte o sursă a lipsei de performanţă la serviciu şi a fricii o reprezintă de fapt lipsa de încredere în propriile forţe, ce duce în cele din urmă la o stare de dezinteres. Nu ai încredere în tine la job, şi ţi se pare că nu reuşeşti niciodată să îţi susţii cauza şi în cele din urmă renunţi.
Ai mai multe soluţii la dispoziţie pentru a scăpa din această capcană.

Prima problemă se referă la identificarea principalei surse de stres. Trebuie să te întrebi astfel: De ce îmi este frică de şef? De ce îmi este ruşine să vorbesc deschis despre o eventuală mărire de salariu sau promovare, pe care ştiu sigur că o merit?
Un răspuns constă evident în teamă pierderii locului de muncă. Cu toţii cunoaştem cât de greu se obţine un loc de muncă, însă trebuie să te gândeşti că nu doar România se află în această situaţie delicată.
Dacă simţi că eşti îndreptăţită în demersul tău, continuă şi nu te lasă mai prejos. Specialiştii în cariere ne sfătuiesc să nu acceptăm situaţii de compromis atunci când vine vorba de locul de muncă. Compromisul nu face altceva decât să îi confirme superiorului că nu ai încredere în tine şi accepţi cu uşurinţă situaţii ce nu te vor avantaja în viitor.
Gândeşte-te bine la ce răspuns îţi vei oferi şi astfel îţi vei da seama dacă teamă ta este întemeiată sau nu.

A doua problemă, constă în atribuirea acestei stări de frică altei cauze. Atunci când încep emoţiile: palme transpirate, bătăi puternici de inimă, mai bine realizează o activitate ce necesită mai mult efort. Poţi de exemplu să urci sau să coborî câteva trepte în ritm alert. Nu trebuie să fie un exerciţiu prea greu, care să te facă să transpiri, ci îţi trebuie doar un mic imbold de energie. Tot ce trebuie să faci acum este să atribui toate stările de palpitaţii micului exerciţiu şi nu anxietăţii.

Ultima problemă constă în faptul că îţi focalizezi toată energia doar pe ce te nemulţumeşte. Încearcă să te detaşezi de ceea ce este strict personal atunci când mergi la masa tratativelor. Adoptă o atitudine pozitivă şi expune toate reuşitele tale. Astfel vei demonstra că meriţi cu adevărat cele pretinse. În acest fel vei fi pregătită pentru orice fel de răspuns pe care îl vei primi.

Sursă aticol, fotografie: Women’s Health

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să pari mai slabă în poze Dacă nu îți place cum ieși în fotografii, în următorul articol vei găsi cele mai bune ponturi pentru a-ți scoate în evidență silueta. Photoshop-ul va deveni istorie! Scoate la iveală divă din tine!...
Videoclip impresionant cu o familie de delfini ce salvează un pui de focă Să fim cu adevărat doar noi singura specie, capabilă de gândire şi compasiune? Priviţi cum ajută aceşti delfini un pui de focă, aflat în derivă. Pur şi simplu de necrezut..
De ce şi reţete video Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de familie. O adunare în jurul mesei în fiecare seară, are rolul de a suda o familie şi de a o face cât mai fericită. La final, asta va fi tot ce...
Laura Bretan fugi în America și nu te mai întoarce în România Oare ce credeți că este în sufletul unui copil de 13 ani care, prin talentul pe care îl posedă la o vârstă atât de fragedă, primește multe critici? Păi cum să fii, drăguța mea, apreciată într-o țară î...
6 paşi care te vor transforma într-o persoană de succes Află care sunt secretele persoanelor de succes, sau cum să te transformi dintr-o persoană care are parte doar de eșecuri, într-una plină de reușite!
Ghiocelul, tratamentul natural pentru diferite afectiuni Ştiai că ghiocelul nu este doar una dintre primele plante ce vestesc sosirea primăverii, ci şi o plantă medicinală ale cărei virtuţi terapeutice sunt recunoscute de medicină?
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Ţinute cu salopete din care să te inspiri Salopetele sunt foarte apreciate şi în acest an şi tocmai din acest motiv ţi-am pregătit o galerie foto din care să te inspiri.
Videoclip impresionant – sărac, dar cu inima de aur Aţi observat că în general tot omul sărac îl înţelege pe cel aflat la necaz şi încearcă să îl ajute din puţinul pe care îl are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *