Diverse, Relatii

Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică

Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.

Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.

Ai momente în care simţi că nimic nu te mai motivează? Dacă da, nu trebuie să te impacientezi deoarece cu toţii avem parte de astfel de momente. Tot ce trebuie să faci este să îţi lărgeşti orizontul dorinţelor şi să cauţi în permanenţă noi modalităţi de motivare.
După ce ai reuşit să le identifici, trebuie să te menţii pe poziţii şi să nu dai nici măcar un pas înapoi. Imaginează-ţi că eşti urmărită în permanenţă de un picior, ce se pregăteşte să îţi dea un şut de fiecare dată când simţi că planurile nu îţi ies şi doreşti să renunţi.
Adăugă acestui gând următoarele 5 modalităţi de motivare:

1. Ia un mic dejun sănătos

Acest sfat poate sună ciudat, însă un mic dejun sănătos îţi furnizează energia de care ai nevoie pentru a-ţi desfăşura activităţile zilnice şi implicit de a-ţi găsi motivarea. Atunci când sari peste micul dejun nu te poţi concentra, deoarece corpul nu îşi primeşte resursele necesare de energie şi astfel iau naştere stările de nervozitate, agitaţie şi iritabilitate. În astfel de momente nimeni nu mai este capabil să îşi găsească motivaţia.

2. Realizează-ţi o listă de dorinţe (sarcini)

Dacă nu obişnuieşti să realizezi astfel de liste, atunci este timpul să începi să faci acest lucru. O listă de dorinţe are rolul de menţinere a motivaţiei, datorită satisfacţiei pe care o simţi atunci când bifezi lucrurile pe care le-ai îndeplinit cu succes. Nu contează cât de importante sunt sarcinile pe care le adaugi. Important este să găseşti ceva care îţi structurează ziua şi te face să te simţi împlinit/ă la sfârşitul acesteia.

3. Foloseşte o agendă (jurnal)

Acum că te-a hotărât să îţi realizezi liste cu sarcini, notează-le pe o agendă, care să îţi devină un fel de jurnal al realizărilor personale şi profesionale. Este foarte important să faci acest lucru, deoarece atunci când vei vedea toate acele realizări bifate, te vei simţi foarte încrezătoare şi vei dori să umpli cât mai rapid toate paginile albe rămase. Nimic nu îţi va sta în cale şi vei fi de neoprit!

4. Învaţă cum să te ajuţi

Doar tu cunoşti ce te mulţumeşte cu adevărat, aşa că de fiecare dată când cazi pradă deznădejdii, apelează la metodele care ştii că au efect în cazul tău. Poţi apela de exemplu, la cărţi de dezvoltare personală, filme şi poveşti motivaţionale, sport, muzică sau chiar chiar la sfatul unui specialist.

5. Plimbă-te cât mai des

În zilele în care simţi că totul îţi iese pe dos şi oboseala şi stresul îşi spun cuvântul, lasă totul pentru câteva momente şi mergi la o plimbare. Chiar şi o fugă rapidă la un magazin alimentar îţi va ridica moralul şi nivelul de energie, umplându-te astfel de motivaţie.

Sursa: allwomenstalk

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să te motivezi să faci suficientă mișcare Dacă nu găsești suficientă motivație pentru a face mai multă mișcare ține cont de următoarele sfaturi. Îți vor fi de mare folos!
Învaţă cum să alungi mai repede supărarea Nu ai chef de nimic? Ţi se pare că toată lumea s-a întors pe dos? Simţi că te lupţi cu morile de vânt şi acest lucru îţi cauzează o profundă stare de nemulţumire, dezamăgire şi supărare?...
Și ce dacă sunt divorțată! Doar nu am murit! Sau da? Imensă este drama prin care trec femeile divorțate datorită stigmatizării practicate, în continuare, și de societatea modernă.
Povestea „cerşetorului lui Hristos” a făcut înconjurul lumii Bătrânul consideraţi de mulţi un înger păzitor, sărută adesea mâinile celor care îi dăruiesc bani.
Ghizbi.ro, cadouri personalizate pentru orice ocazie Surprinde-i pe cei dragi cu cele mai frumoase daruri personalizate.
Horoscop săptămânal: 9-15 februarie 2015 Romantismul este la putere, mulți nativi alegând să facă marele pas. Află ce îți rezervă astrele în această săptămână!
Dragostea inocentă a copiilor exprimată într-un videoclip mai mult decât haios Copiii ne uimesc zilnic cu dovezile lor de afecțiune și iubire pură. La fel se întâmplă și cu acest băiețel care dorește cu orice preț să fure un pupic de la cea mai bună prietenă a lui.
Mesajul emoționant găsit de niște oameni într-o sticlă pe plajă Sper că această poveste îi va ajuta pe toți care au pierdut pe cineva drag!
Cum se îngrijește corect tocătorul din lemn Vezi care este cea mai bună metodă de curățare și îngrijire a tocătorului de lemn, astfel încât să elimini toate bacteriile și să-l faci să arate ca nou mult timp!
Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea! Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *