Diverse

Bomboane din biscuiți Oreo în glazură albă

Nu o să-ți vină să crezi cât de gustoase sunt aceste bomboane preparate din doar 3 ingrediente. Rețeta este rapidă și fără coacere.

Nu o să-ți vină să crezi cât de gustoase sunt aceste bomboane preparate din doar 3 ingrediente.  Rețeta este rapidă și fără coacere.

Aceste bomboane au un singur dezavantaj: se mănâncă prea repede! Sunt ideale de pregătit în zilele de weekend dar și în timpul săptămânii. Indiferent că alegiți să le consumați la muncă sau acasă, alături de cei dragi, complimentele nu vor înceta să curgă. Ar rămâne muți de uimire cei care va laudă, dacă ar știi cât de ușor se prepară de fapt aceste bomboane din biscuiți Oreo…și mai ales că au doar 3 ingrediente!

Așadar, în continuare vă vom prezenta rețetă de preparare a bomboanelor din biscuiți Oreo învelite în glazura albă de ciocolată:

Ingrediente:

  • 30 biscuiți Oreo (aproximativ 2 pachete mari);
  • 113 g crema de brânză (se pot folosi și 110g-120g);
  • 200-250 g ciocolată albă.

Mod de preparare:

  1. Biscuiții se mărunțesc într-o pungă cu ajutorul unui sucitor sau se poate folosi un robot de bucătărie (în funcție de preferință).
  2. Apoi se adăugă crema de brânză și se amestecă bine cu o lingură, după care se folosește un mixer, pentru a fi siguri că cele două ingrediente s-au omogenizat cât mai bine.
  3. Se formează mici biluțe și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Se țin în congelator timp de 15 minute.
  5. Între timp topim ciocolată albă (ruptă în bucăți mai mici) fie pe bain marie, fie la microunde (timp de aproximativ 30 de secunde, amestecând la fiecare 10 secunde).
  6. După sfertul de oră, se iau bomboanele din congelator și cu ajutorul unei scobitori sau unui băț de frigăruie, se dau prin glazura de ciocolată albă. Dacă în timpul glazurării, observi că ciocolată începe să se întărească, introdu-o din nou la microunde, timp de câteva secunde. În acest fel va redeveni fluidă.
  7. Bomboanele se pun pe din nou pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă până când ciocolata se întărește.

Aici găsiți și videoclipul cu toți pașii de mai sus explicați:

Sfaturi utile:

  • Opțional, puteți presăra peste bomboane biscuiți oreo mărunțiți.
  • În loc de ciocolată albă se poate folosi și neagră (de preferat amăruie).
  • Depozitați bomboanele în recipient cu capac, și feriți-le de umiditate și căldură.

Sursa foto & art: Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.