Diverse

A fost inventată sticla biodegradabilă din alge

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

Veste bună pentru iubitorii naturii! A fost inventată o sticlă biodegradabilă din alge ca alternativă verde la cea de plastic. Această veste este una cât se poate de bună, mai ales dacă luăm în calcul că unei sticle de plastic îi pot lua câteva sute de ani până se descompune complet. O altă statistică dramatică arată că mai mult de 50% din sticlele de plastic sunt aruncate după prima folosire. La nivel global această risipă va căpăta cote alarmante în următorii ani, dacă nu se va face ceva în această privință.

Fiind codași la reciclare, o asemenea invenție ar transforma radical peisajele pitorești poluate de pet-uri. Ari Jónsson, un islandez și-a prezentat proiectul la un festival de design din Reykjavik. Sticla inventată de acesta este 100% biodegradabilă și 100 % naturală, deoarece este creată din agar (pudră produsă din alge). Ea își păstrează forma până la golire, după care începe să se descompună treptat. Să sperăm că marii producători vor avea un spirit mai mare de conservare și vor dori să investească în această invenție.

A fost inventata sticla biodegradabila din alge (2)

Sursă: www.dezeen.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

6 paşi care te vor transforma într-o persoană de succes Află care sunt secretele persoanelor de succes, sau cum să te transformi dintr-o persoană care are parte doar de eșecuri, într-una plină de reușite!
Gestul de omenie făcut de un chelner – videoclip Acest videoclip este descris prin următoarele 2 cuvinte: respect şi omenie!
O zi perfectă în natură – videoclip Acest frumos videoclip, ce are o pe fundal o melodie foarte relaxantă, îţi face cu siguranţă ziua perfectă!
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Acţiunile tale afectează comportamentul copilului tău Ai grijă ce spui, ce faci şi cum te comporţi în preajma copiilor tăi, micuţii te vor urma întocmai, pentru că încă nu pot face deosebirea între bine şi rău!
De ce şi reţete video Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de familie. O adunare în jurul mesei în fiecare seară, are rolul de a suda o familie şi de a o face cât mai fericită. La final, asta va fi tot ce...
O focă şi un jurnalist sunt protagoniştii unui videoclip drăgălaş Acest videoclip vesel ce îţi va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze!
Cum să te motivezi să faci suficientă mișcare Dacă nu găsești suficientă motivație pentru a face mai multă mișcare ține cont de următoarele sfaturi. Îți vor fi de mare folos!
Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară....
Care sunt tendinţele vestimentare pentru primăvara – vara lui 2016 Chiar dacă se pare că iarna nu se lasă prea ușor alungată, în următorul articol vei găsi niște ținute atât de viu colorate și lejere încât gândul îți va zbura automat la frumoasa primăvara. Vezi galer...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *