Diverse

A fost inventată sticla biodegradabilă din alge

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

Veste bună pentru iubitorii naturii! A fost inventată o sticlă biodegradabilă din alge ca alternativă verde la cea de plastic. Această veste este una cât se poate de bună, mai ales dacă luăm în calcul că unei sticle de plastic îi pot lua câteva sute de ani până se descompune complet. O altă statistică dramatică arată că mai mult de 50% din sticlele de plastic sunt aruncate după prima folosire. La nivel global această risipă va căpăta cote alarmante în următorii ani, dacă nu se va face ceva în această privință.

Fiind codași la reciclare, o asemenea invenție ar transforma radical peisajele pitorești poluate de pet-uri. Ari Jónsson, un islandez și-a prezentat proiectul la un festival de design din Reykjavik. Sticla inventată de acesta este 100% biodegradabilă și 100 % naturală, deoarece este creată din agar (pudră produsă din alge). Ea își păstrează forma până la golire, după care începe să se descompună treptat. Să sperăm că marii producători vor avea un spirit mai mare de conservare și vor dori să investească în această invenție.

A fost inventata sticla biodegradabila din alge (2)

Sursă: www.dezeen.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Laura Bretan fugi în America și nu te mai întoarce în România Oare ce credeți că este în sufletul unui copil de 13 ani care, prin talentul pe care îl posedă la o vârstă atât de fragedă, primește multe critici? Păi cum să fii, drăguța mea, apreciată într-o țară î...
6 paşi care te vor transforma într-o persoană de succes Află care sunt secretele persoanelor de succes, sau cum să te transformi dintr-o persoană care are parte doar de eșecuri, într-una plină de reușite!
Dragostea inocentă a copiilor exprimată într-un videoclip mai mult decât haios Copiii ne uimesc zilnic cu dovezile lor de afecțiune și iubire pură. La fel se întâmplă și cu acest băiețel care dorește cu orice preț să fure un pupic de la cea mai bună prietenă a lui.
Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuvetă, în mod natural! Miros neplăcut de la chiuvetă? Bicarbonatul de sodiu este cea mai bună soluție pentru această problemă. Iată cum trebuie să îl foloseşti!
Surprinde-l de Valentine’s day cu cea mai sexy lenjerie Vrei să îl uimeşti de Ziua Îndrăgostiţilor cu cea mai sexy apariţie? În următorul articol ţi-am pregătit cele mai incitante 10 modele de lenjerie marca Jolidon!
Lumea văzută prin ochii unui vultur O cameră amplasată pe un vultur, ne face martorii unei privelişti spectaculoase.
Top 12 filme noi pentru sărbători Nu vorbim despre tradiționalele serii Home Alone, ci Hallmark Channel's a lansat în acest an 12 filme noi de Crăciun.
Rochii pentru revelion 2015 Următoarea colecție spectaculoasă de rochii de seară îți va fi cea mai bună sursă de inspirație!
Mulțumiți de alegeri, cetățeni? Am scăpat și de aceste alegeri! Acum speram cu toții că o vom duce mai bine și că va curge, în sfârșit, laptele și mierea prin orașele noastre. Oare așa să fie?
Iubirea unei mame elefant pentru puiul său nu are limite – Videoclip impresionant Puii asemeni copiilor, au mai tot timpul chef de joacă și nu realizează că se expun în fata pericolelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *