Diverse

A fost inventată sticla biodegradabilă din alge

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

Veste bună pentru iubitorii naturii! A fost inventată o sticlă biodegradabilă din alge ca alternativă verde la cea de plastic. Această veste este una cât se poate de bună, mai ales dacă luăm în calcul că unei sticle de plastic îi pot lua câteva sute de ani până se descompune complet. O altă statistică dramatică arată că mai mult de 50% din sticlele de plastic sunt aruncate după prima folosire. La nivel global această risipă va căpăta cote alarmante în următorii ani, dacă nu se va face ceva în această privință.

Fiind codași la reciclare, o asemenea invenție ar transforma radical peisajele pitorești poluate de pet-uri. Ari Jónsson, un islandez și-a prezentat proiectul la un festival de design din Reykjavik. Sticla inventată de acesta este 100% biodegradabilă și 100 % naturală, deoarece este creată din agar (pudră produsă din alge). Ea își păstrează forma până la golire, după care începe să se descompună treptat. Să sperăm că marii producători vor avea un spirit mai mare de conservare și vor dori să investească în această invenție.

A fost inventata sticla biodegradabila din alge (2)

Sursă: www.dezeen.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să devii imun în faţa comentariilor negative Comentariile negative devin tot mai răspândite, mai ales în mediul online. Ce trebuie să faci ca să nu te afecteze?
O zi perfectă în natură – videoclip Acest frumos videoclip, ce are o pe fundal o melodie foarte relaxantă, îţi face cu siguranţă ziua perfectă!
Cum să te motivezi să faci suficientă mișcare Dacă nu găsești suficientă motivație pentru a face mai multă mișcare ține cont de următoarele sfaturi. Îți vor fi de mare folos!
Acest videoclip îţi prezintă un jucător de fotbal cum rar ţi-a fost dat să vezi! Câtă atitudine, încredere, ambiţie, entuziasm şi caracter! Cine nu şi-ar dori să aibă lângă el un asemenea coleg?
14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
Eclipsa de Lună 27 iulie 2018: Vom vedea “Două Luni” pe cer, la noapte? În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toții vom putea asista la cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI.
Poveşti umitoare despre viaţă redate prin arta desenului pe nisip Niciodată nu am mai întâlnit o îmbinare atât de frumoasă între artă şi viaţă.
Iubirea unei mame elefant pentru puiul său nu are limite – Videoclip impresionant Puii asemeni copiilor, au mai tot timpul chef de joacă și nu realizează că se expun în fata pericolelor.
Videoclip impresionant – eroul necunoscut Acest videoclip ne arată cum orice om obişnuit poate să devină un erou pentru alţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *