Diverse

A fost inventată sticla biodegradabilă din alge

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

În România pet-urilor plutitoare o astfel de invenţie nu ne-ar mai produce indignare la fiecare ieşire în natură. Viitorul sună bine nu?

Veste bună pentru iubitorii naturii! A fost inventată o sticlă biodegradabilă din alge ca alternativă verde la cea de plastic. Această veste este una cât se poate de bună, mai ales dacă luăm în calcul că unei sticle de plastic îi pot lua câteva sute de ani până se descompune complet. O altă statistică dramatică arată că mai mult de 50% din sticlele de plastic sunt aruncate după prima folosire. La nivel global această risipă va căpăta cote alarmante în următorii ani, dacă nu se va face ceva în această privință.

Fiind codași la reciclare, o asemenea invenție ar transforma radical peisajele pitorești poluate de pet-uri. Ari Jónsson, un islandez și-a prezentat proiectul la un festival de design din Reykjavik. Sticla inventată de acesta este 100% biodegradabilă și 100 % naturală, deoarece este creată din agar (pudră produsă din alge). Ea își păstrează forma până la golire, după care începe să se descompună treptat. Să sperăm că marii producători vor avea un spirit mai mare de conservare și vor dori să investească în această invenție.

A fost inventata sticla biodegradabila din alge (2)

Sursă: www.dezeen.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cel mai adormit căţel – videoclip amuzant Şi pe căţeluşi îi mai prinde câteodată oboseala...şi deşi, se chinuiesc eroic spre amuzamentul nostru să rămână treji, nu reuşesc.
Albina te învață cum să lucrezi productiv De fiecare dată când îți vine să te plângi că muncești prea mult, amintește-ți că albinele nu fac grevă atunci când le este furată mierea.
O zi perfectă în natură – videoclip Acest frumos videoclip, ce are o pe fundal o melodie foarte relaxantă, îţi face cu siguranţă ziua perfectă!
Cum să te motivezi să faci suficientă mișcare Dacă nu găsești suficientă motivație pentru a face mai multă mișcare ține cont de următoarele sfaturi. Îți vor fi de mare folos!
Cum să te fereşti de o tehnică de furt din bagaje Ai un troler cu lacăte la fiecare fermoar şi astfel îţi simţi lucrurile în siguranţă? Află că din acest tip de bagaj poţi fi furat/ă doar cu ajutorul unui pix, de exemplu.
Videoclip cu exerciţii pentru un fund perfect Antrenoarea lui Jeniffer Lopez, Tracy Anderson ne arată cât de uşor este să obţii un fund perfect tonifiat! Încearcă şi tu aceste exerciţii!
Cum replantezi florile de primăvară din ghiveci în grădină Moda oferirii florilor plantate în ghivece este tot mai des întâlnită tocmai pentru a ne bucura de frumusețea lor și în anii următori. Vezi care sunt pașii de replantare ale florilor de primăvară....
Târgul de Crăciun din Sibiu – locul doi în lume Dintr-un top de 7 orașe, Sibiul a reușit să se plaseze pe locul 2, învingând astfel Londra și Dubaiul.
Cum să devii imun în faţa comentariilor negative Comentariile negative devin tot mai răspândite, mai ales în mediul online. Ce trebuie să faci ca să nu te afecteze?
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *