Diverse, Sanatate

7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea

Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?

Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci zi de zi, chiar dacă eşti pe fugă sau prea obosită.

1. Purtarea lentilelor de contact atunci când dormi

Ochii au funcţia de autocurăţare. Lentilele de contact nu pot face acest lucru singure şi chiar îţi împiedică ochii să se cureţe. Atunci când nu îţi scoţi lentilele noaptea, rişti să te infectezi cu bacterii ce îţi afectează corneea. Netratată această infecţie poate cauza probleme grave ale vederii.

2. Nu te usuci bine după duş

Acordă o mare importanţă zonei dintre degetele de la picioare şi celei de sub sâni. În aceste locuri, riscul de apariţie a iritaţilor şi a infecţiilor fungice este foarte crescut. Dacă nu îţi doreşti erupţii cutanate de culoare roșie urmează acest sfat.

3. Nu te demachiezi pe timpul nopţii sau atunci când mergi la sală

Nu îţi ia mai mult de câteva secunde să te demachiezi cu un şerveţel umed, aşa că apelează la această metodă chiar dacă eşti în întârziere sau obosită. Machiajul neindepartat îţi astupă porii şi îţi blochează conductele de sudoare. Astfel îţi pot apărea erupţii cutanate sau mici umflături albe, pe care doar dermatologul ţi le poate elimina.

4. Nu foloseşti cremă de protecţie solară

Într-un studiu, cercetătorii australieni au arătat că adulţii de până la 55 de ani care au folosit cremă cu protecţie solară, prezentau mai puţine semne de îmbătrânire a pielii, comparativ cu cei ce au folosit-o mai rar. Efectele soarelui sunt atât de puternice încât se pot vedea modificări moleculare la nivelul pielii, în urma unei expuneri de doar 5 minute. Aplică protecţie solară cu cel puţin 20 de minute înainte de a ieşi afară. Repetă procedeul de la două până la patru ore.

5. Nu stai jos atunci când mănânci

Atunci când stai in picioare, tinzi să mănânci în fugă şi astfel nu mesteci suficient. Hrana nemestecată corect îţi poate provoca boli digestive şi nu îţi menţine silueta, deoarece alegi mâncăruri nesănătoase pe care să le mănânci cât mai repede.

6. Îţi angajezi menajeră

Atunci când faci curăţenie arzi foarte multe calorii, aşa că apucă-te de treabă. O motivare mai bună nu găseai, însă dacă nu îţi este suficientă află că de treburile casnice ţin la distanţă depresia. În plus în acest fel ai siguranţa că totul este curăţat şi igienizat pe măsura pretenţiilor tale.

7. Nu dormi suficient

Poate gândeşti că în acest fel câştigi mai mult timp, însă de fapt câştigi mai multe kilograme. Numeroase studii au relevat că lipsa de somn schimba metabolismul în sens negativ şi îi face pe oameni să mănânce mai mult şi nesănătos. Dormi minim 8 ore pentru a ţine kilogramele la distanţă.

Sursa : Good Housekeeping, Fotografie: News Yahoo

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum trebuie să procedezi în caz de infarct miocardic Din nefericire incidenţa infarctului miocardic este crescută în rândul romanilor. Vezi care sunt măsurile de prim-ajutor ce trebuie să aplici în cazul tău sau a celor din jur!
Beneficiile vitaminei C pentru organism Este cea mai populară dintre vitamine, însă îşi merită acest renume datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului.
Videoclip cu exerciţii pentru un fund perfect Antrenoarea lui Jeniffer Lopez, Tracy Anderson ne arată cât de uşor este să obţii un fund perfect tonifiat! Încearcă şi tu aceste exerciţii!
5 surse excelente de fier contra anemiei Anemia îţi afectează viaţa, mai ales dacă eşti o persoană activă. Oboseala, lipsa de concentrare şi stările de irascibilitate cauzate de aceasta, îşi spun cuvântul şi nu mai reuşeşti să îţi desfăşori ...
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Cum să îţi întăreşti rapid sistemul imunitar Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!...
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Ghizbi.ro, cadouri personalizate pentru orice ocazie Surprinde-i pe cei dragi cu cele mai frumoase daruri personalizate.
Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *